Katte i løbetid

Published by
Læse tid

Katte i løbetid har brug for speciel pleje og opmærksomhed. Hvis din kat allerede har været igennem en løbetidsperiode, vil du næppe glemme hendes hylen og konstante krav om opmærksomhed.

Hvis hun ikke har mulighed for parring, kan det bliver en ubehagelig og frustrerende periode for jer begge. Hvis hun derimod har mulighed for parring, vil du skulle forberede dig på to kuld killinger om året. Med mindre du planlægger at avle på din kat, er det derfor bedst at få hende neutraliseret. Det vil være det bedste for jer begge.

Frugtbarhed

Når din kat er i løbetid, er hun i den frugtbare periode i hendes cyklus og leder derfor efter en partner. Normalt vil løbetiden indtræffe i løbet af foråret og i løbet efteråret. Løbetidsperioden kan variere i tid fra få dage til et par uger. En kat har normalt sin første løbetidsperiode når hun er omkring 6 måneder gammel, men nogle kan komme i løbetid allerede efter 4 måneder.

Hvad man skal være opmærksom på

I den periode din kat er i løbetid er hun ofte mere hengiven og stryger sig op af møblerne, væggene og hendes favoritpersoner. Hun vil formentlig bruge bagpartiet til at gnubbe sig med og vil ofte vise parringsposition med bagpartiet og halen løftet.

De mest problematiske karaktertræk hos en kat i løbetid er for ejeren ofte kalden og strintning. Katte i løbetid vil hyle højt og konstant for at tiltrække en han til parring. De vil måske også strinte på vægge og møbler med stærkt lugtende urin i forsøg på at indikere at de er tilgængelige for en han.

Neutralisation

Selvom din dyrlæge har mulighed for at udskrive medicin der reducere generne, vil den bedste måde at forhindre, at katte kommer i løbetid være at få hende neutraliseret. Efter en neutralisation vil hun ikke mere komme i løbetid og blive meget mindre territorial og mindre tilbøjelig til at strinte og kradse.

De fleste dyrlæger foretrækker at vente med neutralisation indtil kattens cyklus er overstået. Der er argumenter for og imod neutralisation af killinger henholdsvis før og efter den første løbetidsperiode. Din dyrlæge vil kunne vejlede dig ud fra hans/hendes synspunkt.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>