Sådan vælger du det rigtige foder til din voksne hund

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Rigtig mad

Din hund fortjener kærlighed, motion og korrekt ernæring – alle essentielle forhold for at vedligeholde et godt helbred og et langt og lykkeligt liv.

Hunde, der motioneres på et moderat niveau gain weight easilygennem leg og gåture, bør fodres med et foder, der sikrer optimal balance af næring og energi til voksne hunde. Ingredienserne bør hjælpe din hund med at holde tænder, hud og pels sund. Mindre hunderacer foretrækker ofte et foder bestående af mindre foderpiller.

Hunde med et lavt aktivitetsniveau eller som har tendens til nemt at tage på, har brug for et foder, der hjælper mod overvægt. Hvis din hund er i risiko for at udvikle overvægt, bør du være opmærksom på dens aktivitetsniveau. For at kontrollere overvægt har voksne hunde brug for et foder med færre kulhydrater og mindre fedt og som er fiberrigt, for at hjælpe dem med at føle sig mætte uden at reducere deres foderoptag. Det er ligeledes vigtigt at reducere natrium niveauet.

Selvom din hund ikke viser tegn på at være overvægtig, er det vigtigt at have regelmæssige tjek af vægten hos dyrlægen for at sikre, at idealvægten vedligeholdes. Bed din dyrlæge om at notere din hunds vægt og besøg klinikken ofte for at holde øje med dens vægt.

Dårlig ånde forårsaget af plak og tandsten på din hunds tænder er ikke sjovt for nogen parter. Hvis din hund har dårlig ånde, bør du få den undersøgt af din dyrlæge og derefter vælge et foder, der er designet til at hjælpe med tandhygiejne. Et korrekt foder kan hjælpe med at forebygge plak og tandsten, rense misfarvninger af tænderne og give en friskere ånde.

Til hunde med sarte maver eller kløende, skællende hud, bør du vælge et foder, der er designet til et følsomt fordøjelsessystem og til at forbedre huden og pelsens sundhed.

Spørg din dyrlæge til råds om foder, der er præcist afbalanceret til din hunds specifikke behov.

Relaterede Artikler