De ti bedste råd til at få din hund eller kat neutraliseret

Udgivet af Emma Milne
minutter læsetid

Hvis du overvejer at neutralisere din kat eller hund, spekulerer du måske på, hvad der ligger i det, og hvordan processen gøres så nem og gnidningsløs som mulig. Hvis du er interesseret, har vi også andre artikler omkring fordelene ved at neutralisere din kat eller hund, samt omkring de ændringer, du kan se bagefter. Men nu skal vi se på, hvad du kan gøre for at hjælpe, før og efter processen.

 • Tal med din dyrlæge. Sørg for, at du forstår præcis, hvad der skal ske, hvorfor dette skal ske, samt hvad det betyder for dit kæledyr.

 • Følg de præoperative råd. Du kan måske blive bedt om ikke at give dit kæledyr foder aftenen før en operation samt vand morgenen før operationen. Det er vigtigt at følge dette råd for dit kæledyrs sikkerhed under bedøvelse, så sørg for, at foderet er uden for rækkevidde. Du skal ikke have dårlig samvittighed med at gøre dette. Det er kun enkelt aften, det drejer sig om og det er for dit kæledyrs eget bedste.

 • Hold din kat indendøre! Selv hvis din kat normalt altid er hjemme om morgenen, kan du være sikker på, at den vil være ude at spadsere i det fri den dag, hvor du virkelig har brug for, den er hjemme. Det kan være besværligt at holde katten indendøre, men vi har mange gange været nødt til at aflyse og udsætte operationer, fordi de er gået ud lige på det tidspunkt, hvor de ikke skulle!

 • Legetøj, tæpper og andet fra hjemmet. Spørg dyrlægen, om du må tage dit kæledyrs seng eller yndlingslegetøj med ind til operationen. Duften af deres eget hjem kan gøre dem mere trygge, mens de er væk fra dig.

 • Lampeskærmen! Du kan blive bedt om at give dit kæledyr en kegle på til operationen. Hundekeglen er næsten altid ubekvem for alle parter men de få dage, hvor dit kæledyr skal have den på, er småting ift. et åbent mavesår og alle de komplikationer og ekstra udgifter, der følger med det.

 • Træning. Du får måske besked på at holde din kat indendøre en eller flere nætter efter operationen, og at holde din hund hund i snor et par uger efter operationen. Neutralisering af hunner er en relativt almindelig procedure, men det er stadig en temmelig stor maveoperation, selv om den udføres med nøglehulskirurgi (laparoskopi). Følg disse råd for at hjælpe dit kæledyr bedste muligt efter operationen. Jo bedre de kommer sig efter operationen, desto hurtigere kan du tage dem med i parken igen.

 • Opfølgning hos dyrlægen efter operationen er vigtigt. Det er vigtigt, fordi du her kan opdage, om der er problemer med såret eller tegn på infektion.

 • Husk at give dit kæledyr den medicin, du har fået. Du kan få smertestillende medicin til dit kæledyr efter operationen. Din dyrlæge vil forsøg at gøre det så let som muligt at give det. Gør alt, hvad du kan for at hjælpe dit kæledyr efter operationen. Hvis dit kæledyr ikke oplever smerter vil det nemlig komme sig meget hurtigere end et kæledyr, der ikke kan udstå tanken om at bevæge sig eller spise.

 • Vær forberedt på, at deres ven derhjemme måske vil opføre sig anderledes. Hvis du har andre kæledyr derhjemme, vil de nogle gange opføre sig helt anderledes, når det andet kæledyr kommer hjem. Hospitalsmiljøet får dem til at lugte mærkeligt, og keglen på hovedet kan i nogle tilfælde skræmme andre kæledyr. Giv det en dag eller to, og de vil snart være venner igen. Lad være med at forsøge at forcere noget. 

 • Tal med din dyrlæge omkring foder til dit kæledyr efter en operation. Dit kæledyr kan have brug for noget bestemt, let fordøjeligt foder natten på operationsdagen, men på længere sigt kan det vise sig at være bedst at skifte til foder til kastrerede katte eller hunde. Du må aldrig skifte foder uden at tale med din dyrlæge først. Især hvis dit kæledyr stadig vokser.

Det er helt almindeligt, at man som ejer har dårlig samvittighed over at kastrere sit kæledyr. Prøv at forestille dig den dårlige samvittighed, jeg havde, da jeg selv kastrerede begge mine smukke hunde, Pan og Badger! Det er vigtigt at huske på, at det snart er overstået, og at der er mange fordele efterfølgende for både dig og dine kæledyr.

Contributor Bio

Emma Milne

Emma Milne

 

Dr. Emma Milne blev uddannet som dyrlæge i 1996. Hun arbejdede i dyrlægepraksis i 12 år med små dyr og som klinisk ernæringsrådgiver i syv år. Hun er kendt for sit dyrevelfærdsarbejde og har skrevet ti bøger om kæledyr.

 

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>