Adoption af en voksen kat

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...). En voksen kats personlighed er mere gennemskuelig eftersom dens karaktertræk og særheder kan læses ud fra dens samvær med personalet på internatet.

Mindre arbejde

En anden årsag til at vælge en voksen kat i stedet for en killing er, at der vil være mindre arbejde. Killinger har brug for meget opmærksomhed for at holde dem stimuleret og væk fra ballade. En voksen kat er oftest nemmere at have med at gøre for en ejer, der ikke har tid eller energi til at underholde en killing.

Voksne katte anbringes sjældent på et internat, fordi der er noget i vejen med dem eller deres personlighed. For det meste er deres ejeres boligsituation blevet ændret eller allergier er blusset op i hjemmet. Almindeligvis er de venlige, socialiserede katte, som ville elske at blive en del af en ny familie.

Personlighed

Den første ting man skal være opmærksom på, når man adopterer en kat, er om dens personlighed passer godt med din. Personalet fra internatet kan give dig en idé om kattens temperament. De kan fortælle dig, om den er god med andre dyr eller bedre alene. De fortæller også, om katten klæber sig meget til mennesker eller om den er mere ligeglad. Hvis du bringer en ny kat ind i et hjem, hvor der allerede er katte eller hunde, er det bedst, hvis du vælger en kat, som har boet med andre dyr før. Uanset dens baggrund, vil enhver kat blive lykkeligere i et godt hjem end på et internat.

Lær hinanden at kende

Sørg for at være alene med katten eller kattene, som du vil tage med hjem. Spørg personalet på internatet om der er et stille sted, væk fra de andre katte, hvor du kan være alene med katten. At være på internatet kan være meget stressende og skræmmende for katten, så det kan tage nogle minutter, før den falder til ro og tillader personligheden at skinne igennem.

De fleste internater har allerede foretaget en helbredsundersøgelse af katten, som sandsynligvis har fået alle sine vacciner og er blevet steriliseret. Det er dog stadig en god ide at undersøge katten fra næse til hale for at se om der skulle være nogle helbredsproblemer.

Læs det der står skrevet med småt

Nogle internater kræver, at du underskriver en kontrakt, når du er klar til at adoptere. Sørg for at læse den grundigt igennem. Kontrakten kan have nogle betingelser, såsom at du ikke må give katten væk i gave.

Vælg den kat (eller de katte), som du føler du har størst forbindelse med. Held og lykke og til lykke med det nye familiemedlem.

Relaterede Artikler