Er det sundt for hunde at spise gulerødder? Det skal du vide

Udgivet af Erin Ollila
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Som hundeejer går du naturligvis op i, hvad du giver din hund at spise, og derfor leder du altid efter en sund godbid, som du kan give til din pelsede ven fra tid til anden. Og det er kun endnu bedre, hvis godbidden indeholder vitaminer og mineraler, og er noget, du tit har derhjemme. Gulerødder indeholder vitaminer og mineraler, og er noget, som mange har derhjemme. Så derfor har du måske spekuleret over, om de er gode for din hund. Du er formentlig stødt på hundefoder, hvor gulerødder er angivet som en ingrediens, men betyder det så, at hunde kan spise gulerødder fra køleskabet eller haven? Lad os finde ud af, om din hund kan spise friske gulerødder eller ej.

Kan hunde spise gulerødder?

Ja! Gulerødder er et sundt valg, hvis du er på udkig efter en snack til en sulten hund. Gulerødder er en rodfrugt, som kommer i mange forskellige farver, f.eks. hvid, lilla, gul, rød og orange (den mest almindelige). De er nemme at finde i supermarkederne, og kan dyrkes selv i køligere vejr.

Men er det sundt for hunde at spise gulerødder? Det kan du tro! Ifølge Heathline har gulerødder et højt indhold beta-karoten, fibre, K1-vitamin, kalium og antioxidanter. Derudover indeholder gulerødder A-vitamin, biotin og B6-vitamin, og de har et lavt kalorieindhold.

Smag det. Nærbillede af en skål med foder, som en kvinde holder i hænderne, mens hun fodrer sin hund

Sådan fodrer du din hund med gulerødder

Når du skal fodre din hund med gulerødder, behøver du ikke tænke på, hvilken farve og størrelse de har. Du skal blot sørge for at vaske dem først for at fjerne jord og eventuelle pesticider.

Derefter skal du gøre dem klar, inden du giver dem til din hund. Det er et meget vigtigt skridt. Ifølge My Family Vets kan hunde kløjes, hvis de får hele gulerødder. Derfor anbefales det altid at skære dem i små stykker. Du kan vælge at skære gulerødderne ud i runde stykker, små pinde eller stykker på størrelse med din hunds foder. Lad hundens størrelse afgøre, hvor store gulerødsstykkerne skal være.

Du kan fodre din hund med både rå og kogte gulerødder. Hvis din hund ikke kan lide rå gulerødder, kan du tilbyde den kogte gulerødder. Det kan være, den bløde konsistens er mere behagelig for den. Det er værd at bemærke, at næringsstofferne i rå gulerødder optages langsommere end for kogte gulerødder. Men husk at undgå at tilberede grøntsagerne med smør eller krydderier, da din hund kan blive syg af det. Du kan faktisk godt prøve at putte gulerødder i din hunds foder, hvis du ønsker at øge dens indtag af vitaminer, mineraler og fibre.

Selvom der er mange fordele ved at fodre din hund med gulerødder, som en sund godbid, er det altid vigtigt at tale med din dyrlæge, før du prøver det. Vedkommende vil kunne fortælle dig præcist, hvor ofte din hund bør blive fodret med gulerødder, og hvor mange gulerødder den kan klare på én gang.

Nu behøver du ikke længere at spekulere på, om hunde kan spise gulerødder, eller om gulerødder er gode for hunde. Du kan fint forkæle dine pelsede venner med denne næringsrige godbid, hvis de kan lide det. I kan endda spise gulerødder sammen!

Forfatterbiografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ords kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre holdningerne for den tilsigtede målgruppe. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun blev uddannet fra Fairfield University med en kandidatgrad i Creative Writing. Du kan få fat på hende på Instagram, @ErinOllila, eller læse mere om hende og hendes arbejde på http://erinollila.com.

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Brana Bonder, B.S, M.S

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Våd- eller tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Se vores guide til fordele og ulemper ved våd- og tørfoder for at finde ud af, hvad der passer bedst til din hunds behov. Besøg Hill's Pet DK for at få mere at vide om ernæring.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter