Må hunde få selleri?

Udgivet af Erin Ollila
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Følgende scene har du nok oplevet, hvis du er hundeforælder: Du sidder og spiser aftensmad efter en lang dag og er i gang med selleristængerne, og pludseligt får du øje på et par øjne, der holder øje med dig. Du kigger ned og kan se, at det er din elskede pelsede ven, som sidder roligt og tigger om en snack fra bordet.

Så, hvordan forholder det sig så? Må hunde få selleri? Og hvis de må, hvor meget anbefales det så, at man giver dem? Har selleri nogen ernæringsmæssig værdi for hunde? Her er en oversigt over, om selleri er godt for hunde, så du har alle de nødvendige informationer, inden du tilbyder dit kæledyr denne sprøde godbid.

Hunde og fødevarer til mennesker: Kan de to ting kombineres?

I mange tilfælde kan det være usundt og direkte giftigt at fodre hunde med fødevarer til mennesker. Mange hundeforældre ved, at produkter som chokolade, vindruer, rosiner, løg og hvidløg er farlige fødevarer, der skal holdes væk fra kæledyr.

Nogle fødevarer til mennesker kan dog være gavnlige for hunde. Ifølge American Kennel Club (AKC) er agurker, ananas, vandmelon, gulerødder, ærter og spinat nogle af de mange frugter og grøntsager, som ikke kun er sikre, men også sunde for vores firbenede venner.

Hælder olivenolie på en frisklavet salat.

Kan hunde spise selleri?

Hvordan forholder det sig så med de selleri? Det viser sig, at selleri i moderate mængder er en sikker og endda sund spise for hunde. Ifølge AKC er selleri en god kilde til fibre og kalium. Den giver et væld af vitaminer, herunder A-vitamin, C-vitamin og K-vitamin, og den har et lavt indhold af kolesterol og fedt. Denne grøntsag bruges endda nogle gange til at forbedre hundes ånde.

Hvis din hund kan lide selleri, kan du overveje at erstatte nogle af dens daglige godbidder med stykker af denne sprøde, forfriskende grøntsag. Hvis dit kæledyr er på kur, kan selleri være et rigtig godt valg som godbid, da den har et lavt kalorieindhold. Du skal blot sørge for at konrakte din dyrlæge forinden for at sikre, at det er et godt valg for din hund, og for at afgøre, hvor mange kalorier den må få fra godbidder hver dag.

Potentielle risici ved at spise selleri

Selvom selleri er en sikker spise for hunde, er der altid undtagelser. Sørg for at introducere sellerien langsomt i din hunds kost, ligesom du ville gøre med alt andet nyt foder eller mad. Sørg for, at den selleri, du giver din hund, ikke er aromatiseret med løg eller hvidløg, og at den heller ikke indeholder andre giftige fødevarer. Myrer, der kravler på en træstamme, er f.eks. farligt at spise for dit kæledyr.

Selleri kan også udgøre en kvælningsrisiko; derfor er det vigtigt, at du tilbereder selleri ved at skære det i mundrette stykker, som din hund nemt kan tygge og sluge.

Må hunde få selleri? Det korte svar er "ja", for det meste. Hvis du er usikker på, om det er en god idé for dig at give din hund selleri som en godbid, er det bedst at starte med at tage en snak med din dyrlæge. Vedkommende kan hjælpe dig med at blive klogere på, hvilke fødevarer der er sundest at give din hund, og hvordan du kan tilberede dem på en sikker måde.

Forfatterbiografi

Erin Ollila

Erin Ollila

Erin Ollila er en kæledyrsentusiast, der tror på ords kraft og på, hvordan et budskab kan informere og endda ændre holdningerne for den tilsigtede målgruppe. Hendes forfatterskaber kan findes overalt på internettet og i trykte bøger. Hendes samlede forfatterskab omfatter interviews, ghostwriting, blogindlæg og kreativ non-fiktion. Erin er en nørd inden for SEO-området og alt, hvad der har med sociale medier at gøre. Hun blev uddannet fra Fairfield University med en kandidatgrad i Creative Writing. Du kan få fat på hende på Instagram, @ErinOllila, eller læse mere om hende og hendes arbejde på http://erinollila.com.

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Vådfoder vs. tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Det er populært at "pynte" tørfoder med lidt vådfoder på toppen. Faktisk viser undersøgelser, at mange hunde og katte, der får diætfoder fra dyrlægen også får vådfoder købt i supermarkedet.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter