Faren ved for store mængder protein i hundefoder

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er hunde kødædere eller altædende?    

En normal misforståelse blandt hundeejere er, at de tror deres hunde er kødædere og har behov for et foder primært bestående af kød. Men dette er ikke sandt. Hunde er ligesom mennesker altædende og har det bedst, når de indtager en afbalanceret mængde protein, kulhydrat og fedt. Store mængder protein er unødvendige for hunde og for nogle hunde med specifikke sygdomstilstande kan det faktisk være skadeligt.

Protein er kroppens byggesten og er nødvendig for, at kroppen kan fungere optimalt. Men hvis en hund indtager for meget protein i et enkelt måltid, kan det ikke forbrændes på én gang og det kan heller ikke gemmes til senere brug. Kroppen vil udskille den ekstra mængde protein gennem nyrerne og ud med urinen. Hermed betyder proteinets kvalitet altså mere end mængden af protein. Et protein af høj kvalitet kan nemlig bedre optages i kroppen.

Et andet problem, med at kød er proteinkilden i foderet, er, at det indeholder andre næringsstoffer, der er usunde i store mængder. Når et hundefoder primært består af kød, bliver det svært at opretholde et passende forhold mellem calcium og fosfor. Når dette forhold er ude af balance, kan forstyrrelser i knoglevækst eller nyrerne opstå. Velformuleret hundefoder som Hill’s har en passende balance i indholdet af protein, fedt og kulhydrater, der forhindrer en ubalance i at opstå.

For præcis diagnose og behandlingsmuligheder, skal du altid konsultere din dyrlæge og spørge dem, hvilket foder de anbefaler for din hunds tilstand.

 

Relaterede Artikler