Heltehunde: Ben redder børn fra husbrand

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Alle ser deres hund som en helt, men for Colleen, vil Ben altid være familiens helt store helt. Ben er familien Rauschenbergs elskede hund og han sætter barren højt for hunde, der hjælper mennesker, når de har mest brug for det. 

”Jeg vil altid være taknemlig for at have reddet Ben, der til gengæld reddede mit liv ved at redde mine børn og min venindes datter,” fortæller Colleen.

Colleen Rauschenberg har ikke altid haft Ben. Hun ledte efter en familiehund, da hendes ven Helyn ringede for at fortælle om den perfekte hund, som var i byens nyhedsavis. Men da Colleen så på billedet af hendes fremtidige heltehund, var det eneste hun kunne se en utiltrækkende snude.

En accepteret beboer

”Ben er en berner sennen og border collie blanding,” fortæller Colleen. ”Og det billede var det grimmeste, man kunne have taget af ham. Da jeg så ham i virkeligheden, lignede han absolut ikke det billede!”

Den første aften i hans nye hjem, levede Ben op til sine kælenavne ”Big Ben” og ”Gentle Ben”. Colleen vågnede op næste morgen til synet af, at hendes børn havde givet Ben en stor Steeler’s trøje på. Han lod sig ikke genere af hans nye floks mærkelige lyster og bar uniformen stolt, til hans families store glæde.

Ben blev et højt elsket familiemedlem. Blid, loyal og sjov – han passede perfekt ind. Desværre flyttede Colleen og hendes børn ud af deres hus og ind i en lejlighed, der ikke tillod hold af husdyr. Ben måtte gerne besøge lejligheden, men han måtte ikke bo der. Under et af besøgene, fik Ben dog charmeret sig så meget ind på udlejeren, at han tillod Ben at bo der. 

Det er meget muligt, at den tilladelse har reddet fire børns liv.

En aften i byen, hun sent glemmer

Som en travl alenemor, tog Colleen sjældent ud for hende selv. Når det var hendes tur til at have børnene, ville hun bruge hvert et sekund sammen med dem. Men en aften, hvor hun havde børnene hjemme i lejligheden, ringede hendes veninde Helyns datter Alex og spurgte, om hun måtte babysitte. Alex ville gerne tjene nogle ekstra penge, så hun kunne købe nye møbler til sit værelse. Efter at have tænkt lidt over, gik Colleen med til det.

Den aften smed Colleen et par bukser i tørretumbleren, før hun lod Alex overtage opsynet med børnene. Colleen tog ud med en ven og alt var godt. Colleen ringede hjem flere gange i løbet af aftenen, hvor Alex og børnene forsikrede, at alt var godt. Colleen besluttede sig derfor for at blive ude lidt længere. Da Colleen ringede hjem en sidste gang, fortalte Alex at børnene var gået i seng og at hun også ville døse hen, da det var ret sent. 

Det næste opkald giver stadig Colleen kuldegysninger den dag i dag.

”Mor! Mor!” husker hun sin datter råbe ind i telefonen. ”Vi har brug for dig! Huset brænder!”

Colleen kan ikke engang huske køreturen hjem: ”Alt jeg kan huske, er lyden af hvinende dæk, da jeg skyndte mig hjem.

Colleen Rauschenberg krammer sin hund Ben

Det brændte i hele bygningen, muligvis pga. fnug fra den tørretumbler, som Colleen startede flere timer forinden. Imens børnene sov har ”Big Ben”, som altid er på vagt, kunne lugte røgen. Han gik over til Alex først, hvor han ruskede i sengen, indtil hun vågnede. Alexs alarmklokker begyndte at ringe, eftersom hunden var meget insisterende, men Alexs mor, havde også fortalt hende, at hvis en hund vækker dig midt om natten, så er det vigtigt. Alex stod op fra sengen og gik over til hoveddøren, for at lukke Ben ud; hun troede, at han skulle tisse. Men da hun kom til stuen, kunne hun se ilden og fik hurtigt Ben og børnene ud, hvorefter hun ringede efter hjælp.

”Hvis Ben ikke havde vækket hende, ville ingen af dem være her i dag,” siger Colleen.

Et kig i bakspejlet

Den store stue og bryggerset havde de værste skader. Persienner forrest i stuen var faktisk smeltet, grundet varmen i ilden. Røg, sod og flammer havde ramt hver eneste centimeter i lejligheden. 

”Eftersom jeg er alenemor, har jeg ikke så mange penge,” indrømmer Colleen, ”Men en dag, vil jeg have sparet nok penge op, til jeg kan få Bens hoved tatoveret på mig… jeg ved, at havde det ikke været for ham, ville jeg ikke have haft børnene mere.”

Den store helt har ikke bidt mærke i noget specielt. En skål med foder om morgenen. Et par gåture i løbet af dagen, udforskning i haven og udklædning i hans Steelers trøje. Men for Colleen, er han meget mere end det. Han er et eksemplarisk eksempel på den forbindelse, der skabes mellem hund og menneske, når hunden hjælper på det helt rigtige tidspunkt.

Heltehunde og brande

En hunds lugtesans er mellem 10.000 og 100.000 gange bedre end menneskers, ifølge PBS. Hunde kan lugte sig frem til alt, lige fra brandfarlige væsker brugt af pyromaner til cancerceller i mennesker. Det er definitivt sikkert, at Bens skarpe lugtesans hjalp ham med at identificere faren.

Men hvorfor vækkede han Alex, babysitteren og den fremmede, i stedet for børnene? Fordi Alex vidste hvad der skulle gøres, i tilfælde af en nødsituation. Rent instinktivt kan hunde fornemme flokkens leder og Ben genkendte Alex som lederen i løbet af aftenen. Eftersom Colleen ikke var hjemme, tog Alex naturligt over. 

Andre hunde, præcis ligesom Ben, har reddet familier fra brande, jordskælv og andre naturkatastrofer (eller de menneskeskabte). Huffington Post har rapporteret om en blind, døv og trebenet gravhund, ved navn True, der reddede sin familie fra en brand i huset i Oklahoma, på samme måde som Ben reddede Rauchenberg familien. Det lader til at intet vil stoppe de sande helte hunde, når mennesker har mest brug for dem.

Bidragyder Bio

Jeanne Grunert Bio Foto

Jeanne Grunert

Jeanne Grunert er freelanceskribent, blogger og bogforfatter. Hun er vogter for seks adopterede katte og en adopteret hund og skriver meget om kæledyrspleje, havearbejde og andre livsstilsemner. Lær mere om Jeanne og hendes forfatterskab på hendes forfatterhjemmeside.

Relaterede Artikler