Sådan siger du God Jul til din hund - uden vægtforøgelse

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hundeejere elsker at forkæle deres hunde. Vi kan godt lide snacks og dejlig mad, så det vil vi selvfølgelig gerne dele med vores hunde. Det giver os masser af glæde at se dem nyde noget, vi har givet dem. Problemet er, at det, der ligner en lille godbid for os, kan svare til en dobbelt cheeseburger for en hund! ! 

Desværre bliver overvægtige hunde mere og mere almindeligt, og omkring 40% af hundene i Europa menes at være overvægtige eller fede. Mange fødevarer til mennesker kan også være farlige for hunde, især omkring højtiderne, hvor der er lækkerier overalt. Her er nogle tips til at hjælpe i juletiden:

Vær en opmærksom hundeejer

Måske er den vigtigste forebyggende foranstaltning af alle din kærlighed og omsorgsfulde opmærksomhed! Det betyder, at du også skal være opmærksom på, hvad børnene fodrer hunden med. Mind dem om, at ud over det faktum, at de ikke har brug for kalorierne, er chokolade, rosiner, løg og andre menneskefødevarer farlige for hunde.

Men hvem holder øje med det hele? Sørg for, at du er på samme side som alle andre familiemedlemmer eller besøgende, når det gælder fodring af din hund så den ikke ender med at få dobbelt så mange godbidder i forhold til, hvad der var tiltænkt. Du kan kun gøre noget ved de ting, du lægger mærke til, så sørg for at holde øje med, om der er uærlige "foderautomater" i husstanden!

Hold poterne i gang

Et utroligt effektivt tip er simpelthen at holde sig aktiv. Med alle firmafesterne, familiesammenkomsterne, skoleforestillingerne og det kolde vejr på denne tid af året er det nemt at skære gåturene lidt ned eller undgå mudrede områder uden for stien. Du bør modstå denne fristelse! Hvis I holder jer aktive og holder fast i jeres gode vaner, forbrænder I begge lidt ekstra kalorier. Lidt regn bringer nye dufte frem, som din nysgerrige ven kan udforske, og deres mudrede poter er kan nemt vaskes. Når alt kommer til alt, kan det gøre forskellen mellem vinterens vægtøgning og succesen med nytårsforsættet!

Kalorietælling

Bliv ikke nervøs - kalorietælling er ganske enkelt! Hvis din pelsede ven spiser hele sin daglige kaloriemængde fra sit foder, plus endnu en omgang kalorier i godbidder, snacks og lækkerier, bliver det til alt for meget! ! 

Godbidder bør aldrig udgøre mere end 10% af din hunds daglige kalorieindtag, så prøv at holde dem på et minimum. Afmål den korrekte mængde daglige foder baseret på størrelse, alder og livsstil i henhold til pakkens anvisninger (hold dig i den lave ende af intervallet, hvis der er behov for vægttab), men prøv at undgå at give det hele på én gang. Del det i stedet op i fire portioner: morgenmad, frokost og aftensmad, mens resten gives som godbidder, så din hund er glad hele dagen!

Giv den kærlighed, ikke kalorier! Når din hund tigger om at få lidt af din julegodte, så giv den ekstra opmærksomhed, kærlighed eller leg med den i stedet. Når du klør dem bag ved øret, fortæller du dem, at du elsker dem på en måde, de forstår, hvilket er langt bedre end en hurtig godbid.

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterede artikler

Relaterede produkter