Farlige juleplanter, som din kat bør undgå

Published by
Læse tid

Hele familien kommer i julestremning, når hjemmet julepyntes, men det er vigtigt at være opmærksom på, at nogle af de mest populære juleplanter er giftige for katte. Du bør undgå at have disse i hjemmet, hvis du vil give din kat en sikker jul.

Julestjerne

Man ser næsten intet julebord uden en smuk, rød julestjerne. Der har været meget fokus på, at julestjernen er giftig for katte, men den er ikke den værste, fortæller PetMD. Katte dør ikke af at spise julestjerner, men kan få ondt i maven eller diarre, hvis de slikker på den eller spiser bladene. Derfor bør du enten undgå at have julestjerner i hjemmet eller flytte dem til et sted, hvor katten ikke kan komme i nærheden af dem.

Juletræ

Beige and white cat peeking through Christmas tree branches

Fyrretræer er giftige for katte. Hvis katten spiser af det kan forårsage leverskader eller i værste fald være dødeligt. Hvis du vælger at have et juletræ, bør du vælge et Grantræ. Uanset hvilken type, du vælger, bør du løbende fjerne de nåle, der falder af, da de kan være skarpe og farlige for kattens indre organer. Sørg også for at vælge en fod, hvor katten ikke kan komme til at drikke vandet. Derudover kan katte finde på at vælte træet, spise gavebånd, pynt og lignende. Der findes næsten ikke noget mere spændende for en kat end et glitrende juletræ, man kan udforske. Du kan overveje at fastgøre træet, så det ikke kan væltes og undgå småt julepynt, som er skarpt. Det er også en god ide at sikre, at pynten sidder godt fast på træet, så katten ikke vælter dem af. Sidst men ikke mindst bør du undgå levende lys på træet og huske at slukke de elektriske, når du ikke er til stede.

Mistelten og kristtjørn

Hvis du har i tankerne at hænge en mistelten eller kristtjørn op i dørindgangen bør du finde en kunstig en af slagsen. Ifølge PetMD kan et indtag af en lille mængde af planternes blade eller bær give maveonde, mens et større indtag kan give hjertesvigt og være livstruende for katten. Selvom misteltenen eller krisstjørnen hænger afsides eller højt oppe er katte meget adrætte og nysgerrige og vil helt sikkert kunne finde vej til pynten alligevel. Du behøver jo heller ikke en mistenten for at give din kat et julekys.

Amaryllis

Amaryllis er også en populær juleplante. Planten er dog meget giftig for både katte og hunde pga dens indhold af kemikaliet lycorin. Reaktioner på at have indtaget planten kan være opkast, diarre og muskelrystelser, hvorfor du ikke bør have amaryllis i hjemmet. Andre blomster du bør undgå er blandt andet liljer, som ofte indgår i julebuketter og er meget giftige for katte. Hvis din kat spiser en giftig plante, skal du kontakte din dyrlæge med det samme. Vi anbefaler, at købe kunstige blomster i stedet. Det kan også være en ide, at give katten en julegave i form af et nyt kradsetræ eller noget spændende legetøj, som kan fjerne fokus fra den spændende julepynt. (katte tåler også kattegræs)

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor engelsklærer og katteejer. Følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>