Tips til den første måned med din nye kat

Published by
Læse tid
Your Cat's First Month at Home

Når din kat har vænet sig til sine nye omgivelser, er det tid til at overveje, hvordan du giver den den bedste pleje, så I kan få et langt og godt liv sammen. Her er vores tips til, hvordan du giver din kat den bedste start.

De bedste omgivelser til skønhedssøvnen: Katte sover op til 18 timer om dagen. Derfor er det vigtigt at skabe det helt rigtige sovemiljø for din kat.

 • Vælg en god katteseng og læg et blødt tæppe eller en pude i den. Vælg gerne noget, der kan vaskes. Placer sengen i et solright hjørne af hjemmet- da katte elsker at ligge i en solstråle.
 • Overvej, om du vil lade katten sove i din seng. Katte er nattedyr, hvilket betyder, at de oftest vil være vågne om natten og forstyrre din søvn.

Godt kattelegetøj. Der findes mange valgmuligheder, når det handler om legetøj. Du kan enten spørge din dyrlæge, hvilket han/hun anbefaler eller være kreativ og lave dit eget legetøj.

Sikker transportkasse. Sørg for at vælge en god, robust transportlkasse til din kat. Vælg gerne en kasse med god plads, så katten kan bevæge sig en smule. Mange katte er ikke glade for at skulle ind i transportkassen og kan finde på at flygte blot ved synet af kassen. Væn derfor din kat til kassen ved at lade den stå fremme- evt med lidt legetøj i, så katten ikke forbinder kassen med noget ubehageligt.

Tydeligt navneskilt. Vi anbefaler at øremærke eller chippe en udekat, så katten kan identificeres, hvis den skulle løbe væk.

Kattebakke. Har du flere katte, bør de have hver deres bakke. Kattebakken må ikke være for lille. Vælg en bakke der er en 1.5 gang længere end din kat. Undlad at flytte kassen, når først katten har lært, hvor den står. Det bør også nævnes, at det ikke er alle katte, der vil bruge en bakke med låg.

 • Sørg for at stille kattebakken et roligt sted I huset, så katten ikke skal fortsyrres af andre kæledyr eller mennesker
 • Kattebakker bør placers flere forskellige steder I huset og ikke i samme rum
 • Fyld ca. 10 cm grus i kattebakken. Det kan være en god ide, at vælge en type grus, der klumper, da du så nemmere kan rengøre bakken løbende. Hvis din kat viser modstand mod bakken, kan du eventruelt afprøve en andens slags kattegrus.
 • Fjern kattens efterladenskaber dagligt og skift kattesandet hver uge. Katte er meget renlige og foretrækker en ren bakke.
 • Vask bakken med et mildt rengøringsmiddel
 • Forstyr aldrig din kat, når den er på bakken
 • Kontakt din dyrlæge hvis katten bliver urenlig, tilbringer længere tid i kattebakken længere end normalt eller lader til at have smerter i forbindelse med toiletbesøg. Dette kan nemlig være tegn på sygdom hos katten.

Kilde: Hill's Pet Nutrition "The Guide for Lifelong Health" ©2008

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>