Tips til den første måned med din nye kat

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Your Cat's First Month at Home

Når din kat har vænet sig til sine nye omgivelser, er det tid til at overveje, hvordan du giver den den bedste pleje, så I kan få et langt og godt liv sammen. Her er vores tips til, hvordan du giver din kat den bedste start.

De bedste omgivelser til skønhedssøvnen: Katte sover op til 18 timer om dagen. Derfor er det vigtigt at skabe det helt rigtige sovemiljø for din kat.

  • Vælg en god katteseng og læg et blødt tæppe eller en pude i den. Vælg gerne noget, der kan vaskes. Placer sengen i et solright hjørne af hjemmet- da katte elsker at ligge i en solstråle.
  • Overvej, om du vil lade katten sove i din seng. Katte er nattedyr, hvilket betyder, at de oftest vil være vågne om natten og forstyrre din søvn.

Godt kattelegetøj. Der findes mange valgmuligheder, når det handler om legetøj. Du kan enten spørge din dyrlæge, hvilket han/hun anbefaler eller være kreativ og lave dit eget legetøj.

Sikker transportkasse. Sørg for at vælge en god, robust transportlkasse til din kat. Vælg gerne en kasse med god plads, så katten kan bevæge sig en smule. Mange katte er ikke glade for at skulle ind i transportkassen og kan finde på at flygte blot ved synet af kassen. Væn derfor din kat til kassen ved at lade den stå fremme- evt med lidt legetøj i, så katten ikke forbinder kassen med noget ubehageligt.

Tydeligt navneskilt. Vi anbefaler at øremærke eller chippe en udekat, så katten kan identificeres, hvis den skulle løbe væk.

Kattebakke. Har du flere katte, bør de have hver deres bakke. Kattebakken må ikke være for lille. Vælg en bakke der er en 1.5 gang længere end din kat. Undlad at flytte kassen, når først katten har lært, hvor den står. Det bør også nævnes, at det ikke er alle katte, der vil bruge en bakke med låg.

  • Sørg for at stille kattebakken et roligt sted I huset, så katten ikke skal fortsyrres af andre kæledyr eller mennesker
  • Kattebakker bør placers flere forskellige steder I huset og ikke i samme rum
  • Fyld ca. 10 cm grus i kattebakken. Det kan være en god ide, at vælge en type grus, der klumper, da du så nemmere kan rengøre bakken løbende. Hvis din kat viser modstand mod bakken, kan du eventruelt afprøve en andens slags kattegrus.
  • Fjern kattens efterladenskaber dagligt og skift kattesandet hver uge. Katte er meget renlige og foretrækker en ren bakke.
  • Vask bakken med et mildt rengøringsmiddel
  • Forstyr aldrig din kat, når den er på bakken
  • Kontakt din dyrlæge hvis katten bliver urenlig, tilbringer længere tid i kattebakken længere end normalt eller lader til at have smerter i forbindelse med toiletbesøg. Dette kan nemlig være tegn på sygdom hos katten.

Kilde: Hill's Pet Nutrition "The Guide for Lifelong Health" ©2008

Relaterede Artikler