Hudproblemer hos hunde

$authorText
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov


Hudproblemer hos hunde kan være forårsaget af mange ting. Allergi er en af de mest almindelige årsager til hudproblemer og kan skyldes mange forskellige ting, lige fra parasitter, som lopper, til fødevareingredienser. Atopisk dermatitis er betegnelsen for allergi over for miljømæssige faktorer som pollen, støvmider og visse planter.

Allergiske reaktioner kan forårsage intens kløe og kradsen, hvilket hverken er sjovt for dig eller din hund. Det er ofte de læsioner, hunden påfører sig selv, f.eks. når den kradser sig, som forårsager mange af de andre tegn, der ses, som f.eks:

 • Hårtab

 • Rød, betændt hud

 • Skorper eller sårskorper

 • Overdreven slikken og gnaven i huden

 • Rastløshed og afbrudt søvn

Hvad kan du gøre for at afhjælpe din hunds hudproblem?

Din dyrlæge kan hjælpe med at håndtere din hunds hudproblem på forskellige måder, herunder injektioner, oral medicin, ernæringsstyring, topisk shampoo, salver og miljøbehandlinger.

Hvis din dyrlæge har foretaget en biopsi eller har ordineret medicin, skal du følge instruktionerne for pleje og aktivitetsbegrænsninger nøje. Brug kun miljøspray og insektspray som anvist, og hold nøje øje med din hund og tegn på, at tilstanden skulle være tilbagevendende. Tøv ikke med at ringe til klinikken, hvis der opstår spørgsmål eller problemer.

Stof til eftertanke


Ernæring kan hjælpe hunde med negative fødevarereaktioner, og visse fødevareingredienser kan være virkelig gavnlige for at støtte hudens funktion og hjælpe med at reducere inflammation og kløe. Der findes et par forskellige fødevarer, som er sammensat til at hjælpe med hudproblemer. Bed din dyrlæge om at anbefale et komplet og afbalanceret foder af høj kvalitet, der passer til din hunds problem.

Loppebekæmpelse

Forebyggende foranstaltninger allerede før du opdager de første lopper, kan spare dig og din hund for en masse ubehag. Det er umuligt helt at undgå lopper, da alle hunde vil støde på dem på gåture og ude i haven. Et mere realistisk mål er loppebekæmpelse, hvilket indebærer at bekæmpe lopper i alle stadier af loppens livscyklus med et af de meget effektive topiske eller orale produkter, der findes i dag. Din dyrlæge kan anbefale et produkt, der passer til din hund, og som også tager hensyn til andre kæledyr og familiemedlemmer i din husstand.

Miljøbehandling er også vigtig i loppebekæmpelsen. Hyppig støvsugning fjerner loppeæg i tæpper, men sørg for at smide støvsugerposen ud med det samme, eller tøm beholderen i en udendørs skraldespand. Det er også en god idé at vaske hundens sengetøj og tæpper, som den kan lide at ligge på. Din dyrlæge kan også anbefale en husholdningsspray.

Flåter

Flåter spreder sygdomme som borreliose, der kan ramme både mennesker og dyr. Hvis du bor på landet eller besøger det med din hund, bør du tjekke den for flåter regelmæssigt.

Gør dit bedste for at forhindre din hund i at strejfe rundt i højt græs eller skoven. Hvis du har været ude at gå i sådanne områder, skal du kigge efter små knuder på din hunds hud (svarende til en vorte).

Hurtig fjernelse kan forhindre spredning af flåtbårne sygdomme. Det kan være svært at fjerne flåten selv uden at efterlade en del af den. Det er bedre at tage din hund til dyrlægen i stedet. Dyrlægen vil være i stand til at fjerne flåten helt med det rigtige udstyr.

VIGTIGT: Hudproblemer kan have mange årsager. Hvis du bemærker nogle af de tegn, vi har nævnt, såsom kradsen og slikken, skal du kontakte din dyrlæge. Det kan nogle gange være en lang proces at komme til bunds i årsagen, men jo hurtigere du tager til dyrlægen, jo hurtigere vil din hund føle sig godt tilpas igen.

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterede artikler

 • Hvordan fødevaresensitivitet kan påvirke din hund

  Dogs running Få mere at vide om advarselstegn, symptomer og håndtering af fødevaresensitiviteter og -intolerance hos hunde, og hvordan det påvirker din pelsede ven.
 • Er din hund i god form?

  Dogs running Hvordan kan du se, om din hund er overvægtig? For det første vil din dyrlæge veje din hund ved de regelmæssige kontrolbesøg. Læg dine hænder på ribbenene mellem undersøgelserne. Er de svære, eller måske endda umulige, at mærke? Hvis det er tilfældet, er din hund sandsynligvis overvægtig.
 • Hold øje med din hvalps vægt

  Vidste du, at en overvægtig defineres som værende 15% eller mere over sin idealvægt? Det svarer til blot 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler.
 • Overweight Dogs: A Recent Epidemic

  Dogs running Learn more about the problem of dog obesity and more importantly, what you can do to help your dog avoid becoming overweight.

Relaterede produkter