Hudallergier

Published by
Læse tid

 

Hudallergi er ikke uhørt hos kæledyr. Det gælder også pollen og husstøv, som kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, og kan have den samme effekt på hunde. Allergisk dermatitis er en betændelse på huden, som kan slyldes flere forskellige ting, men resultatet er som regel det samme; en ubekvem hund som ikke kan stoppe med at slikke og klø sig. I ekstreme tilfælde kan der endda forekomme hårtab.

Hvad kan du gøre?

Din dyrlæge kan prøve at hjælpe med at håndtere din hunds allergi på mange forskellige måder. Herunder indsprøjtninger, oral medicinsk behandling, ernæringsvejledning, nye shampooer, dyp, salver og miljøvenlige behandlinger.

Derhjemme kan du sørge for, at din hund har rigeligt med rent vand (din dyrlæge vil måske endda anbefale destilleret vand). Hvis din dyrlæge har lavet en biopsi eller udskrevet en recept, skal du nøje følge instruktionerne for pleje og aktivitetsrestriktioner. Brug miljørigtige sprøjter og sprøjter der dugger, som vejledningen viser, og overvåg nøje din hund efter tegn på, om allergien er vendt tilbage.

Tøv ikke med at ringe til dyrlægeklinikken hvis spørgsmål eller problemer opstår.

Tankevækkende mad

Ernæring kan hjælpe hunde med madallergier, og diætfedtsyreterapi er blevet brugt til hunde med hudallergier og hunde med pruritis og dermatitis.

Der er forskelligt mad tilgængeligt, afhængigt af hvor alvorlig allergien er. Opdag mere omkring fordelene ved " Hills™ Science Plan™ Sensitive Skin" (Hills Forskningsplan om foder til dyr med Følsom Hud) til din hund eller spørg din veterinær om effektiviteten ved "Prescription Diet™" (terapeutisk foder).

Loppekontrol

Hvis din hund får lov til at gå udendørs, er det umuligt at undgå lopper. Et mere realistisk mål er loppekontrol, især hvis du bor i et land, hvor der er varmt. Dette kræver kontrol af loppernes livscyklus med en eller flere af de meget effektive nye produkter, som er tilgængelige i dag. Din dyrlæge kan anbefale, hvilket produkt der er det bedste for din hund og dit hjem.

Behandlingen af omgivelserne er også en vigtig del af loppekontrol. Hyppig støvsugning for at fjerne loppeæg i gulvtæpperne (smid posen fra støvsugeren ud direkte efter). Det er også en god ide, at vaske din hunds tæpper. Sprøjtemidler kan også anbefales af din veterinær. Disse forholdsregler taget i betragtning, kan spare dig og din hund for meget besvær og endda helt undgå loppeangreb

Skovflåter

Skovflåter spreder sygdomme såsom borrelia. Både mennesker og dyr kan få disse sygdomme, så skovflåter er en alvorlig bekymring. Hvis hunde bor på eller besøger landet, bør de blive undersøgt for tæger og skovflåter.

Hold din hund fra så vidt som muligt at strejfe omkring i højt græs og skove. Hvis du har gået tur med din hund i den slags områder, skal du undersøge din hund efter små buler i huden (vortelignende).

Øjeblikkelig fjernelse kan forhindre spredningen af sygdomme fra skovflåterne. Tag din hund med til dyrlægen, som kan fjerne dem med de rigtige værktøjer, og du kan dermed være sikker på at parasitten er blevet helt fjernet.

 

Relaterede Artikler

 • Drægtighed hos hunde

  Hvis du ikke har planer om at avle på din hund, er det bedst at få hende steriliseret. Hvis du alligevel tager den store beslutning at lade hende få hvalpe, så har du noget af et eventyr i vente.
 • Hjertesygdomme hos hunde: årsager & fakta

  Dogs running Lær om advarselstegn, symptomer og behandlinger af kunstsygdom hos hunde og indvirkningen på dit kæledyr
 • Urinvejsproblemer og blæresten hos hunde

  Dogs running Urinvejssten (også kendt som urolitter) er ansamlinger af mineralkrystaller, der samles til sten i urinblæren.
 • Symptomerne på foderallergi

  Dogs running Du ser, at din hund har kløe overalt, lider af fordøjelsesproblemer, kronisk diarré eller tarmluft. Den kan kaste op eller endog klø sine ører eller gnubbe sit ansigt.