Allergikere og katte

Published by
Læse tid
Managing Allergies to Cats

Du vil måske gerne have en kat, men er bekymret for de allergier, som du eller nogen i din familie måske har. Måske har du allerede en kat og har opdaget, at din allergi er et problem. Den gode nyhed er, at mennesker med allergi og katte godt kan leve sammen!

Allergier mod katte er forårsaget af en reaktion overfor nogle bestemte proteiner fundet i olier, der findes i kattens hud og i hendes spyt.

Regn ikke med immunitet

Nogle mennesker udvikler en immunitet overfor deres kat. De kan fx "vokse fra" deres allergi. Dette er tilfældet ved nogle, men du skal ikke regne med det, hvis du får en ny kat. Det er også muligt, at en allergisk reaktion bliver værre ved mere eksponering.

Hvis du får en ny kat og er bekymret for allergi, bør du overveje at få en korthåret katterace i stedet for en langhåret katterace, fordi de fælder mindre i dit hjem. Hvis du er interesseret i en raceren kat, bør du overveje Devon eller Cornish Rex. Disse katte mangler nogle af de lag af hår, som mange katteracer har, og skaber derfor færre allergiske reaktioner. Sphinx racen er totalt hårløs og ekstremt kælen. Husk at alle katte vasker sig selv, og at allergier forårsages lige så meget af spyt som af deres hår.

Efter du har fået en kat, er renlighed nøglen til at håndtere allergier. Tør regelmæssigt vandrette overflader af og støvsug ofte i hjemmet. Vask også regelmæssigt de tæpper som din kat sover på.

Begrænset adgang

Det er en god ide at begrænse adgangen til visse dele af huset. Den allergiske persons soveværelse skal være et forbudt område. Værelser med trægulve vil bevare færre allergifremkaldene proteiner fra katten og være nemmere at gøre rene end et gulvtæppe. Hvis du kun har få værelser i dit hus med tæppe, bør du holde din kat ude af dem.

Betrukkede møbler vil opfange mange allergifremkaldende proteiner fra katten, så det kan være en god ide at holde din kat væk fra dem eller ude af det rum, de står i.

Jo oftere du børster din kat, jo mere vil det hjælpe dig med at reducere allergiske reaktioner, da det forhindrer de løse hår at flyve rundt i luften. Det er godt at børste din kat mindst en gang om ugen, men jo oftere, jo bedre.

Vær især opmærksom på at børste hende meget, når din kat skifter sin vinterpels. Hvis muligt ,kan den børstes af nogen, som ikke er allergisk over for katte og helst udendørs.

Rengøring af kattebakken vil også hjælpe, fordi proteinet, som kan medfører de allergiske reaktioner, der findes i spyt, hår og skel, også findes i urin.

Tal med din egen læge om de anti-allergiske mediciner, du kan tage for at gøre dit liv lettere og om de mulige måder, du kan behandle problemet på.

 

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>