Allergikere og katte

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Managing Allergies to Cats

Du vil måske gerne have en kat, men er bekymret for de allergier, som du eller nogen i din familie måske har. Måske har du allerede en kat og har opdaget, at din allergi er et problem. Den gode nyhed er, at mennesker med allergi og katte godt kan leve sammen!

Allergier mod katte er forårsaget af en reaktion overfor nogle bestemte proteiner fundet i olier, der findes i kattens hud og i hendes spyt.

Regn ikke med immunitet

Nogle mennesker udvikler en immunitet overfor deres kat. De kan fx "vokse fra" deres allergi. Dette er tilfældet ved nogle, men du skal ikke regne med det, hvis du får en ny kat. Det er også muligt, at en allergisk reaktion bliver værre ved mere eksponering.

Hvis du får en ny kat og er bekymret for allergi, bør du overveje at få en korthåret katterace i stedet for en langhåret katterace, fordi de fælder mindre i dit hjem. Hvis du er interesseret i en raceren kat, bør du overveje Devon eller Cornish Rex. Disse katte mangler nogle af de lag af hår, som mange katteracer har, og skaber derfor færre allergiske reaktioner. Sphinx racen er totalt hårløs og ekstremt kælen. Husk at alle katte vasker sig selv, og at allergier forårsages lige så meget af spyt som af deres hår.

Efter du har fået en kat, er renlighed nøglen til at håndtere allergier. Tør regelmæssigt vandrette overflader af og støvsug ofte i hjemmet. Vask også regelmæssigt de tæpper som din kat sover på.

Begrænset adgang

Det er en god ide at begrænse adgangen til visse dele af huset. Den allergiske persons soveværelse skal være et forbudt område. Værelser med trægulve vil bevare færre allergifremkaldene proteiner fra katten og være nemmere at gøre rene end et gulvtæppe. Hvis du kun har få værelser i dit hus med tæppe, bør du holde din kat ude af dem.

Betrukkede møbler vil opfange mange allergifremkaldende proteiner fra katten, så det kan være en god ide at holde din kat væk fra dem eller ude af det rum, de står i.

Jo oftere du børster din kat, jo mere vil det hjælpe dig med at reducere allergiske reaktioner, da det forhindrer de løse hår at flyve rundt i luften. Det er godt at børste din kat mindst en gang om ugen, men jo oftere, jo bedre.

Vær især opmærksom på at børste hende meget, når din kat skifter sin vinterpels. Hvis muligt ,kan den børstes af nogen, som ikke er allergisk over for katte og helst udendørs.

Rengøring af kattebakken vil også hjælpe, fordi proteinet, som kan medfører de allergiske reaktioner, der findes i spyt, hår og skel, også findes i urin.

Tal med din egen læge om de anti-allergiske mediciner, du kan tage for at gøre dit liv lettere og om de mulige måder, du kan behandle problemet på.

 

Relaterede Artikler