Hunde der graver

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hvis din hund langsomt er ved at forvandle din have til et månelandskab, skal du ikke fortvivle. Hunde graver, fordi det er naturligt for dem.

Det første skridt, du bør tage, er at identificere årsagen til, hvorfor hunden graver. Hunde graver måske pga. et jagtinstinkt eller for at begrave ben eller legetøj. Hunde graver instinktivt for at gemme mad fra andre rovdyr.

Gravningen kan også være et udtryk for moderinstinkt, især hvis hunden er gravid. De graver normalt også huller i jorden, hvis der er for varmt, fordi jorden således giver dem kold jord og forsyner dem med et lille ly i skyggen. Hvis din hund graver under et hegn eller ved siden af en port, prøver den måske at slippe ud af haven. Nogle hunde graver, fordi de keder sig eller fordi de synes, det er sjovt. Andre har måske arvet en genetisk tilbøjelighed til at grave. F.eks. er racen Foxterrier berygtede gravere.

Hvad kan du gøre?

Når du først har identificeret, hvorfor din hund graver, bliver det nemmere at irettesætte. Alt du behøver er en smule tålmodighed. Hvis din hund graver for at jage vildt, bør du finde en måde at adskille den fra vildtet på. Måske kunne du bygge en slags afskærmning eller forhindring, så hunden ikke kan se andre dyr. Når alt kommer til alt, hvis hunden ikke kan se dem, vil den ikke blive fristet til at jage dem.

Hvis de vilde dyr er på din hunds side af hegnet, er det muligt, at den ikke er hurtig nok til at fange dem alligevel. Egern og fugle er normalt for hurtige for en almindelig hund.

Rotter og mus er normalt også for hurtige. Vær forsigtig, hvis du bruger gift for at udrydde den slags skadedyr, da giften også kan påvirke din hund.

Komme af med energi

Hvis det virker som om, din hund egentligt bare prøver at komme af med en masse opsamlet energi, bør du give den mere motion. Gå længere og hyppigere ture og prøv at planlægge "legetid", hvor din hund skal fange en bold el. lign., hvilket vil gøre din hund træt.

Straf aldrig din hund for at grave, hvis du ikke fanger den i at gøre det. Selv hvis du bringer hunden til hullet, vil den ikke kunne associere det med straffen.

Relaterede Artikler