Hunde der graver

Udgivet af
Læse tid

Hvis din hund langsomt er ved at forvandle din have til et månelandskab, skal du ikke fortvivle. Hunde graver, fordi det er naturligt for dem.

Det første skridt, du bør tage, er at identificere årsagen til, hvorfor hunden graver. Hunde graver måske pga. et jagtinstinkt eller for at begrave ben eller legetøj. Hunde graver instinktivt for at gemme mad fra andre rovdyr.

Gravningen kan også være et udtryk for moderinstinkt, især hvis hunden er gravid. De graver normalt også huller i jorden, hvis der er for varmt, fordi jorden således giver dem kold jord og forsyner dem med et lille ly i skyggen. Hvis din hund graver under et hegn eller ved siden af en port, prøver den måske at slippe ud af haven. Nogle hunde graver, fordi de keder sig eller fordi de synes, det er sjovt. Andre har måske arvet en genetisk tilbøjelighed til at grave. F.eks. er racen Foxterrier berygtede gravere.

Hvad kan du gøre?

Når du først har identificeret, hvorfor din hund graver, bliver det nemmere at irettesætte. Alt du behøver er en smule tålmodighed. Hvis din hund graver for at jage vildt, bør du finde en måde at adskille den fra vildtet på. Måske kunne du bygge en slags afskærmning eller forhindring, så hunden ikke kan se andre dyr. Når alt kommer til alt, hvis hunden ikke kan se dem, vil den ikke blive fristet til at jage dem.

Hvis de vilde dyr er på din hunds side af hegnet, er det muligt, at den ikke er hurtig nok til at fange dem alligevel. Egern og fugle er normalt for hurtige for en almindelig hund.

Rotter og mus er normalt også for hurtige. Vær forsigtig, hvis du bruger gift for at udrydde den slags skadedyr, da giften også kan påvirke din hund.

Komme af med energi

Hvis det virker som om, din hund egentligt bare prøver at komme af med en masse opsamlet energi, bør du give den mere motion. Gå længere og hyppigere ture og prøv at planlægge "legetid", hvor din hund skal fange en bold el. lign., hvilket vil gøre din hund træt.

Straf aldrig din hund for at grave, hvis du ikke fanger den i at gøre det. Selv hvis du bringer hunden til hullet, vil den ikke kunne associere det med straffen.

Relaterede Artikler

 • Hvad betyder min hvalps opførsel?

  Få mere at vide om, hvordan du aflæser hvalpes adfærd gennem deres kropssprog, herunder logren med halen og bevægelser, og hvordan hundes adfærd ændrer sig med alderen.
 • Hvad din hund prøver at fortælle dig

  Det kan godt være, at ord er vigtige for menneskers kommunikation, men hunde kommunikerer med kropssprog og lyde. Lær, hvordan du kan forstå din hunds signaler.
 • Separationsangst

  Dogs running Hvis du efterlader din hund alene, kan det frembringe separationsangst, hvilket som regel skyldes stor afhængighed af ejeren.
 • Hvorfor spiser hunde græs?  

  Din hund nedstammer fra ulven, en nobel jæger og et rovdyr.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med oksekød

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Delicious Beef er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult hundefoder med kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Canine Adult Savoury Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.