Tjekliste for ferierejser med din kat

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Når det bliver ferietid, er det ikke altid nemt at finde én, som vil passe din kat, mens du er på ferie, og det kan derfor blive nødvendigt at tage din kat med på ferie.

Til forskel fra hunde, som er vilde med at køre i bil, er katte knap så vilde med bilrejser. De har det bedst hjemme, og det kan være stressfyldt for dem at forlade deres vante omgivelser. En måde at komme stressen til livs på (for jer begge) er ved at lave en tjekliste — over ting, som gør din kat tryg, glad og sund under rejsen.

Transportkasse

Den bedste måde at rejse på for katten, selv på korte ture, er i en transportkasse. En robust transportkasse beskytter ikke blot din kat mod stød, men forhindrer også katten i at bevæge sig rundt i bilen. En model i hård plastik fungerer godt, og ved at fastgøre kassen på bagsædet med en sikkerhedssele får du ekstra sikkerhed. Husk at placere kassen, så din kat kan se ud ad vinduet. Hvis din kat virker bange, kan du lægge et håndklæde eller tæppe over kassen, så den ikke kan se ud. Kassen skal være stor nok til, at katten kan sidde og stå samt vende sig, men ikke stor nok til, at den kan bevæge sig omkring. En for stor kasse kan medføre skader, hvis bilen er involveret i en ulykke eller ved en pludselig opbremsning.

Long-haired gray cat in an open vintage green suitcase on hardwood floor against retro wallpaper.

Foder og vand

Pak din kats yndlingsfoder i en beholder, som er nem at komme til. I stedet for en stor pose med tørfoder, bør du have foderpillerne i en gennemsigtig plastikbeholder. Medbring vand, så katten kan få frisk vand på rejsen. Du kan sætte en lille skål med foder i transportkassen, så katten kan spise, hvis den bliver sulten, men det er bedst at begynde med små mængder foder, i tilfælde af at den bliver køresyg. Gem resten, til I når frem. Glem ikke at medbringe dens yndlingsgodbidder, som du kan belønne den med for at opføre sig pænt eller trøste den, hvis den er utilfreds med at opholde sig i kassen.

Kattebakke

De fleste katte kan ikke tisse på kommando eller i det fri. Derfor skal du medbringe en kattebakke, frisk kattegrus og en ske. Rejser er ikke et godt tidspunkt at lave om på kattens rutiner, så medbring dens vante kattegrus. Petfinder foreslår, at du stopper hver anden eller tredje time for give din kat chancen for at komme på toilettet og få noget frisk vand.

Katteseng

Hvis du ikke har plads til en separat seng til din kat, kan transportkassen nemt forvandles til en seng. Medbring din kats yndlingspuder og tæpper og læg dem i bunden af kassen, så katten kan putte sig i dem. Den vante lugt hjemmefra fra tæpper og puder vil hjælpe katten med at slappe af. Du kan også tage toppen af transportkassen af og give din kat lidt mere plads, når I holder stille.

Legetøj

Du behøver ikke at medbringe alt kattens legetøj hjemmefra. Medbring nogle få favoritter og køb også lidt nyt, så katten ikke keder sig. Da du vil være lige ved siden af, er det en god ide ikke at medbringe larmende legetøj. Larmen kan drive dig til vanvid og gøre det svært at koncentrere sig om at køre bil. Husk på — en god tur for din kat i bilen er også en god tur for dig. Det er også en god ide at bruge lidt tid på at lege med katten, når I holder pause fra vejen, således at katten kan få rørt sig lidt. Hvis katten tilbringer lang tid i transportkassen, kan den finde på at afreagere, når I kommer frem til jeres endelige destination. Ved at give katten mulighed for at komme af med noget af dens energi, slapper den bedre af, og du slipper for en kat, som skaber sig.

Kradsetræ

Det kan virke lidt overdrevent at skulle pakke din kats kradsetræ, men hvis den er vant til at hvæsse kløer hver dag, er det da bedre, at den gør det på kradsetræet end på dyre møbler på det hotel eller den feriebolig, hvor I skal bo under ferien.

ID og billeder

Inden du tager hjemmefra, skal du tjekke, at din kats halsbånd og ID-vedhæng sidder om halsen på katten. Hvis din kat skulle løbe væk, er det også en god ide at have billeder af din kat på din telefon, så du kan vise billederne til folk i nærheden. Når I stopper på turen, så din kat kan komme på toilettet, skal du ligeledes sikre sig, at vinduerne i bilen er lukkede, så katten ikke kan komme ud af bilen.

Kontaktoplysninger til en dyrlæge

Nu om dage er det nemt at slå adressen på en dyrlæge op på din smartphone, men det kan ske, at du undervejs på rejsen eller i din feriebolig har et dårligt signal, så det er en god ide at slå det op, inden I tager hjemmefra. Du bør notere dig både kontakoplysningerne til din normale dyrlæge i tilfælde af spørgsmål, men du bør også undersøge dyrlæger i nærheden af din feriebolig. Det vil gøre turen mere afslappende, idet du ikke skal til at finde en dyrlæge, når der først er sket noget med din kat.

Flere katte

Hvis du har flere katte og planlægger at medbringe dem alle, er det bedst med separate transportkasser, også selvom de er vant til at være sammen. Det vil sikre, at de er beskyttede i tilfælde af en ulykke. Det kan ligeledes forhindre dem i at blive trætte af hinanden på grund af den manglende plads i kassen.

Ved at lave en tjekliste kan du være sikker på, at du ikke glemmer noget, og din kat forbliver glad og tilfreds.

Contributor Bio

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er forfatter, mor, tidligere engelsklærer og katteejer. Hun skriver om kæledyr og familieliv. Følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

Relaterede Artikler

Relaterede produkter