At rejse med din hund
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov
Rådfør dig altid med din dyrlæge, når du planlægger at tage din hund med til udlandet. Det er især, når du rejser sydpå, at der kan være risiko for, at din hund pådrager sig bestemte sygdomme, som er mindre almindelige under køligere himmelstrøg. Der kan også være behov for sundhedsattester og/eller vaccinationer.
At rejse med din hund kan være være rigtig sjovt, hvis du tager de rette forholdsregler. Med dårlig planlægning kan det dog være en stressende oplevelse for både dig og din hund. Når du har besluttet dig for, at din hund skal med dig ud at rejse, er den første ting, du skal gøre at købe et halsbånd med opdateret identifikation og sørge for, at din hund har det på hele tiden. En microchip kan være en god idè, hvis du ønsker ekstra sikkerhed. Før I rejser vil din hund have glæde af lidt basal træning, så den opfører sig pænt på rejsen. Derefter skal transporten planlægges: Overvej hvad du skal medbringe og hvor du skal bo. Det er nemlig ikke alle hoteller, der er lige hundevenlige!
At rejse med bil
Bilen er som regel den bedste måde at rejse på med hunde, og din hund har sikkert allerede stiftet bekendskab med en bil. Nogle hunde er dog bange for at køre i bil, så du bør sikre dig, at oplevelsen bliver så behagelig som muligt. Det kan du gøre, ved at køre ture til destinationer, som du ved, at din hund sætter pris på. Det kunne væreen tur i parken,tilå stranden eller måske dyrehandleren. Hvis hunden kun har prøvet at køre i bil til dyrlægen, vil den måske ikke forbinde det at køre bil med noget rart.
Hvis du ikke kan få din hund til at slappe af under kortere køreture, er det ikke tilrådeligt at tage den ud på en længere tur. Du kan eventuelt bede din dyrlæge om noget beroligende til din hund. Selv hvis din hund godt kan lide at køre bil, skal du huske, at også hunde har brug for at strække benene og tisse, så sørg for at holde pause cirka hver 3-5 time. Alle hunde er dog forskellige, så hvis du ved, at din hund bliver rastløs hver anden time, må I holde pause oftere.
Hvad skal du have med på rejsen.
Her er en lille liste med ting, du bør have med i bilen:
- Hundesnor
- Hundesæde eller bur
- Vand og vandskål
- Godbidder
- Legetøj
- Tæppe/hundeseng
- Skraldeposer
- Medicin
- Førstehjælpskasse
- Din hunds vaccinationskort
- Sundhedscertifikat
Det er også tilrådeligt at lave en liste over tilgængelige (og åbne!) dyrehospitaler på jeres rute, bare for at være på den sikre side, hvis din hund skulle få brug for dyrlægeassistance.
At rejse med fly
Overordnet set er det ikke ideelt at flyve med hunde. Selvom nogle flyselskaber tillader, at man medbringer sin hund i en rejsekasse, hvis den er lille nok til at kunne stå under sædet foran dig, er større hunde ikke så heldige og må rejse som bagage.
At bo på hotel
Planlægning og research af dit hotel, inden du ankommer med din hund, er altafgørende. Nogle hoteller byder gerne hunde velkommen og har særlige hundesenge, hundespa og hundepasning. Spørg hvad der er til rådighed for din hund, og husk at spørge, hvad det koster. Mange hoteller har både et gebyr samt en daglig afgift, når gæsterne har hund med.
At bo på Bed & Breakfast
Der er ikke så mange B&Bs, der tillader hunde, men nogle findes der dog, så hold øje med dem.
Camping
Det er ikke alle campingpladser, der tillader hunde, så dette bør du undersøge inden du booker plads. Camping er en alletiders måde at være sammen med din hund på.