At rejse med din hund

Transportation

Rådfør dig altid med din dyrlæge, når du planlægger at tage din hund med til udlandet. Navnlig i varmere områder* kan der være risiko for, at din hund pådrager sig bestemte sygdomme, som er mindre almindelige under køligere himmelstrøg. Der kan også være behov for sundhedsattester og/eller vaccinationer

At rejse med din hund kan være være rigtig sjovt, hvis du tager de rette forholdsregler. Med dårlig planlægning kan det dog være en stressende oplevelse for både dig og din hund. Når du har besluttet dig for at din hund skal med dig ud at rejse, er den første ting, du skal gøre at købe et halsbånd med opdaterede identifikation og sørge for, at din hund har det på hele tiden. En microchip kan være en god ting for ekstra sikkerhed. Før I rejser, vil din hund have glæde af lidt basal træning, så den kan finde ud af at opføre sig pænt på rejsen. Derefter skal transporten planlægges: Hvad skal du have med og hvor skal I bo - ikke alle hoteller er lige hundevenlige!

At rejse med bil

Bilen er som regel den bedste måde at rejse på med hunde, og din hund har sikkert allerede stiftet bekendskab med en bil. Dog er nogle hunde bange for at køre i bil, så du skal sikre dig, at oplevelsen bliver så behagelig som muligt ved at køre den forskellige steder hen, som du ved den sætter pris på: En tur i parken, på stranden eller til dyrehandleren. Hvis hunden kun har prøvet at køre i bil til dyrlægen, vil den måske ikke forbinde det at køre bil med noget godt.

Hvis du ikke kan få din hund til at slappe af under kortere køreture, er det ikke tilrådeligt at tage den ud på en længere tur. I hvert fald bør du så få noget beroligende til din hund fra dyrlægen. Selv hvis din hund godt kan lide at køre bil, skal du huske, at også hunde har brug for at strække benene og tisse, så sørg for at holde pause hver 3-5 time. Alle hunde er dog forskellige, så hvis du ved, at din hund bliver rastløs hver anden time, må I holde pause oftere.

Hvad skal du have med på rejsen.

Her er en lille liste med ting, du bør have med i bilen:

 • Hundesnor
 • Hundesæde eller bur
 • Vand og vandskål
 • Godbidder
 • Legetøj
 • Tæppe/hundeseng
 • Skraldeposer
 • Medicin
 • Førstehjælpskasse
 • Din hunds vaccinationskort
 • Sundhedscertifikat

Det er også tilrådeligt at lave en liste over tilgængelige (og åbne!) dyrehospitaler på jeres rute, bare for at være på den sikre side, hvis din hund skulle få brug for dyrlægeassistance.

At rejse med fly

Overordnet set er det ikke ideelt at flyve med hunde. Selvom nogle flyselskaber tillader, at man medbringer sin hund i en rejsekasse, hvis den er lille nok til at kunne stå under sædet foran dig, er større hunde ikke så heldige og må rejse som bagage.

Der findes dog nogle dyrevenlige flyselskaber f.eks. Pet Airways, det eneste selskab, som tillader at medbringe dyr i kabinen. Disse ruter findes dog kun i udvalgte byer.

At bo på hotel

Planlægning og research af dit hotel, inden du ankommer med din hund, er altafgørende. Nogle hoteller byder gerne hunde velkommen og har særlige hundesenge, hundespa og hundepasning. Spørg hvad der er til rådighed for din hund, og husk at spørge, hvad det koster. Mange hoteller har både et gebyr samt en daglig afgift, når gæsterne har hund med.

At bo på Bed & Breakfast

Der er ikke så mange B&Bs der tillader hunde, men nogle findes der dog, så hold øje med dem.

Camping

Igen, ikke alle campingpladser tillader hunde, så tjek inden du booker plads. Camping er en alletiders måde at være sammen med din hund på.

Relaterede kattepleje artikler