Sådan inkluderer du din hund eller kat i dit nytårsforsæt

udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Vi kender dem alle..nytårsforsæt! Mange af os sætter os mål for det nye år, som vi ikke altid når. Men har du nogensinde overvejet at inkludere din kat eller hund i dit nytårsforsæt? Det er en sjov og god måde at gøre det nemmere at nå sine fortsæt.

Kan du for eksempel forestille dig en bedre makker end din hund, når det handler om at komme ud af sengen og gå eller løbe en tur? Eller en bedre puttemakker end din kat, når en eftermiddagslur skal prioriteres?

Her er vores ideer til nytårsforsæt til dig og din firbenede makker.

Motioner

Mere motion er øverst på listen af nytårsforsæt for mange og det burde også gælde dyrenes. Der er mange fordele ved at give din hund eller kat motion. Det giver dem blandt andet et forbedret fordøjelsessystem og gør dem mere agile. Det er nemmere at holde et træningsprogram, hvis du har en træningsmakker. Det behøver ikke være løbeture, gåture er også god motion. Vælg det tempo der passer dig og din hund bedst. Besøg eventuelt nye parker eller stier, så det er spændende for både dig og hunden. Hvis du er kattejer kan indendørs leg bestemt også få pulsen op hos jer begge. Du kan eksempelvis løbe rundt i huset med drillepinden eller lege gemmeleg efter legetøjet. Læs vores guide til at lave dit eget kattelegetøj her.

striped tabby cat playing with pink plush bird toy

Spis sundt

At spise sundere er også typisk at finde på de fleste lister over nytårsforsætter. Netop dette fortsæt er også et af de sværeste at overholde for mange. Det er dog ikke kun mennesker, der bør spise sundt. Dette gælder også kæledyr. Før du udskifter din hund eller kats foder bør du drøfte det med din dyrlæge, da alle hunde og katte har forskellige behov.

beagle dog on leash stopping to sniff yellow flowers

Stress af

Når du kæler med din hund eller kat falder dit blodtryk og dit generelle stress niveau. Ifølge Vetstreet vil du stresse af ved blot at betragte en hund eller kat.

Du kan også inkorperere mindfulness I dine daglige rutiner. Næste gang din hund stopper op for at undersøge noget på gåturen kan du selv stoppe op og tage en dyb vejrtrækning og nyde øjeblikket i stedet for at skynde på hunden for at komme videre.

Mød nye mennesker (og deres kæledyr)

Hvis det at møde nye mennesker er af dine nytårsforsæt, så er din hund en oplagt makker til formålet. Der skal ofte ikke mere til end en gåtur for at møde andre hundejere. Hvis ikke dette giver pote kan du begynde til hundetræning, hvor du helt sikkert vil møde andre mennesker med samme interesse i deres kæledyr. En ekstra bonus er, at hunden også møder nye legekammarater. Hvis du er katteejer, kan du eksempelvis melde dig ind i en facebookgruppe for katteejere, hvem ved måske møder du din nye bedste ven her.

Det er meget nemmere at holde sine nytårsforsæt, når vi har nogen der kan hjælpe os med at holde motivationen og hvem bedre end din firbenede ven. Vi ønsker jer begge held og lykke med at holde fortsættet.

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine O'Brien er en forfatter og dyreejer. Følg hende på Instagram og Twitter på @brovelliobrien