Kan der ske hvalpen noget i haven?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Haven bør være et sikkert og sjovt sted for hele familien, inklusive den lille hvalp. Mange almindelige haveprodukter kan være farlige og af og til livsfarlige for hunde. Sneglemidler er meget giftige, ligesom flere typer ukrudtsmidler. Sørg for at læse instruktionerne omhyggeligt og hold frem for alt disse produkter uden for hundens rækkevidde. Hvis hvalpen er så uheldig at komme i kontakt med noget af det, eller hvis du har mistanke om det, skal du straks kontakte dyrlægen.

Din hvalp og planter

Mange almindelige planter kan være giftige for hunde og katte, og nogle er livsfarlige. Hvis hvalpen for eksempel fristes til at grave et blomsterløg op og begynde at gumle på det, skal du stoppe den. De kan være meget farlige. Her følger andre planter, som er giftige for hunde, i visse tilfælde meget giftige:

fingerbøl, primula, taks, efeu, rabarber, blåregn, lathyrus, valmue, chrysanthemum, guldregn.

En mere omfattende liste kan fås hos Det Danske Haveselskab

Din hvalp og haveredskaber

Hvis hvalpen leger i haven, må du aldrig bruge græsslåmaskine eller kantklipper, som kan give svære skader. Lad aldrig værktøj med skarpe blade og takker ligge og flyde. Hvis hvalpen træder på sådan en, kan den komme slemt til skade. Og hvis du ikke vil være gennemblødt, skal du lade være med at lade vandslangen ligge fremme, så hvalpen kan tygge på den!

Din hvalp og vand

Sørg for, at evt. vandkunst og damme i haven er dækket til, mens hvalpen er lille. Den kan have svært ved at komme op af selv meget lavt vand og risikerer at komme til skade eller sågar drukne.

Din hvalp og indhegning

En af dine opgaver i haven er at kontrollere, at hegnet er hvalpesikkert, før du lukker hvalpen ud. Du skal for alt i verden undgå, at det nye familiemedlem stikker af og farer vild eller bliver kørt over. Og hvis du bruger træbeskyttelsesmiddel, skal du holde hvalpen væk, til det er helt tørt. Sørg for, at spande og dåser ikke er åbne, så hvalpen kan drikke af dem.

Relaterede Artikler