Hvad skal jeg gøre ved min overvægtige hund?  

Udgivet af
minutter Læsetid

Akkurat som for dig og mig er det nemt for en hund at tage uønskede kilo på. Desværre lever overvægtige hunde et kortere liv og med nedsat livskvalitet. De er også mere modtagelige overfor sygdomme såsom diabetes, lunge- og hjerteproblemer, hudproblemer og ledgigt.

At holde din hund slank og trimmet er derfor en vigtig del af dens overordnede helbred.

Holde øje med din hunds vægt

Fordi hunde varierer så meget i størrelse og form, kan det være svært, at afgøre om din hund er overvægtig. Når du klapper den på siden, bør du kunne mærke dens ribben, men de bør ikke være synlige. Når hunden strækker sin krop (for eksempel hvis den hopper) bør ribbenene være synlige. Når du ser på din hund ovenfra, bør den have en karakteristisk talje foran dens hofter.

Nogle brede og muskuløse racer kan meget let gemme ekstra vægt. Din dyrlæge vil kunne lave en nøjagtig vurdering af hundens vægt og fysiske form samt afgøre, om den er overvægtig og hvorfor.

Hvorfor er den overvægtig?

De fleste hunde er overvægtige på grund af overfodring og årsagen til dette er simpel. De bliver ofte trænet med mad som en belønning, og vi lærer hurtigt, hvor glad en godbid gør dem.

Hvis din hund skal forblive i god form bliver den desværre nødt til at lære at leve med mindre.

Tal med din dyrlæge om Hill´s Vægttabsprogram

Din dyrlæge vil måske anbefale et af Hill´s Precription Diet produkter til håndtering af overvægt. Nu fås Hill's slankefoder også til minihunde med små foderpiller, som er nemmere at tygge for hunderacer med en lille kæbestruktur.

Hill´s Prescription Diet r/d Canine og r/d Mini Canine er sammensat så det giver hunden et sikkert og effektivt vægttab, og giver mæthedsfølelse under vægttabet. Produktet reducerer klinisk dokumenteret kropsfedtet med 22% på kun 2 måneder.

Nogle råd

Din dyrlæge er den mest kompetente til at hjælpe dig med at lave en sund kostplan for en overvægtig hund. Disse råd bør også give gode resultater:

 • Hvalpe skal have tre måltider om dagen og voksne hunde kun to. Din hund kan nemt gå to dage eller længere uden mad uden at tage skade.
 • Hvis du fylder din hunds skål hver gang, den er tom, eller fodrer den mere end to gange dagligt, bør du skære ned. Brug fodringsvejledningen på posen for de korrekte portioner.
 • Din hund elsker uden tvivl at få mad fra bordet, men dette er ikke en god måde at give hunden dens daglige kalorier. At give mad fra bordet kan også lede til overdrevent tiggeri.
 • Vær forsigtig med godbidderne. De er lavet ekstra velsmagende, og det betyder ekstra kalorier. Giver du den for mange, kan det betyde, at du får svært ved at bibeholde kontrollen over mængden.
 • Hunde er tilbøjelige til at vide, hvor de kan hente den næste godbid. Hvis nødvendigt så bed dine naboer og familie om ikke at give den godbidder.
 • Vær sikker på, at din hund får nogle gode gåture hver dag, dette vil holde dens stofskifte oppe og appetitten nede.
 • Din hund kan have brug for specielt vægtkontrollerende foder. Vær standhaftig selvom den foretrækker sit gamle foder. Når hunden bliver sulten, vil den til sidst blive vant til det nye foder.

Dyrlæger er eksperter i ernæring af kæledyr og bør konsulteres før du foretager ændringer i din hunds diæt. De vil også afgøre om din hund er overvægtig og anbefale hvad du kan gøre for at sikre, at den forbliver glad og sund.

Relaterede Artikler

 • Hvad er symptomerne på foderallergi?

  Dogs running Du ser, at din hund har kløe overalt, lider af fordøjelsesproblemer, kronisk diarré eller tarmluft. Den kan kaste op eller endog klø sine ører eller gnubbe sit ansigt.
 • Hold øje med hvalpens vægt

  Vidste du, at definitionen på en overvægtig hund er, at den vejer 15% eller mere over sin idealvægt? Det betyder kun 330 gram for en lille hund som en chihuahua, men over 7,5 kg for en rottweiler.
 • Drægtighed hos hunde

  Hvis du ikke har planer om at avle på din hund, er det bedst at få hende steriliseret. Hvis du alligevel tager den store beslutning at lade hende få hvalpe, så har du noget af et eventyr i vente.
 • Diabetes in Dogs: What You Need to Know

  Dogs running Learn about the warning signs, symptoms, and treatments of diabetes mellitus in dogs and the importance of being consistent in the food you feed your pet.

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium Adult hundefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Medium Chicken er sammensat til at bevare muskelmassen og sunde vitale organer. Med klinisk dokumenterede antioxidanter, magre proteiner og omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN er sammensat til at hjælpe med at holde idealvægten hos hunde af små racer. Med ingredienser af høj kvalitet og vores unikke sammensætning til vægthåndtering for at hjælpe din hund med at holde sig i form og sund.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>