4 måder du kan hjælpe din kat med at holde idealvægten

Published by
Læse tid

Sådan sørger du for, at din kat opnår sin idealvægt og vedligeholder en sund vægt hele livet.

 1. Hold øje med din kats vægt
  Et vægttab kan forbedre din kats sundhed, men kun hvis vægten nedsættes på en sund og kontrolleret måde. For at sikre at din kat taber sig i et normalt tempo, skal du sørge for at veje den regelmæssigt. De fleste dyreklinikker har en vægt til fri afbenyttelse eller du kan bruge din egen vægt ved at veje dig med katten og derefter fratrække din egen vægt.
 2. Sunde aktiviteter
  Når du fodrer med Hill’s foder til vægttab, er du godt i gang. Dog er din kats vægttabsforløb ikke komplet uden fysisk aktivitet. Sørg derfor for at aktivere din kat med leg i hjemmet regelmæssigt.
  Make frequent visits to your veterinarian to ensure that your cat’s weight management program is going smoothly. Your veterinarian knows your cat’s ideal weight, how fast she should be losing weight and which foods are best for each stage of the weight management plan.
 3. Besøg din dyrlæge ofte
  Sørg for at besøge dyrlægen hyppigt for at sikre, at din kats vægttabsforløb forløber problemfrit. Din dyrlæge kender din kats idealvægt, hvor hurtigt den bør tabe sig samt hvilket foder, der er bedst for hvert stadie af vægttabsforløbet.
 4. Oprethold idealvægten resten af livet
  Din kats vægttabsforløb bør ikke være midlertidigt. Når din kat har nået sin idealvægt, skift da til en simpel vedligeholdelsesplan, som består af regelmæssig motion og korrekt fodring.

Din kat er måske mere tilbøjelig til at tage på igen sammenlignet med andre. Race, alder, fodervalg, sundhedsstatus og en række andre faktorer kan have indflydelse på, hvor let en kat tager på i vægt, og hvilken slags ernæring den har brug for. Tal med din dyrlæge, hvis du mener, at din kat trænger til at tabe sig.

Relaterede Artikler