Fire måder at hjælpe din kat med at holde en idealvægt

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Er du bekymret for, om din kat er overvægtig eller bare ligger en lille smule over gennemsnitsvægten? Overvægt kan forårsage ekstra slid på din kats led og øge risikoen for visse sygdomme, såsom problemer med blodsukkeret. Din dyrlæge vil kunne fortælle dig, hvad der er en sund vægt for din kat, og give dig råd om den mest effektive og sunde måde, den kan smide de ekstra kilo på.

Her er nogle tips til, hvordan du sikrer, at din kat opnår sin idealvægt og holder en sund vægt hele livet igennem.

 1. Følg din kats vægttab.
  At tabe sig kan hjælpe din kat til et bedre helbred, men kun hvis vægttabet sker på en sund og kontrolleret måde. For at sikre, at din kat taber sig i et sundt tempo, skal du sørge for at veje din kat regelmæssigt og vurdere dens kropstilstand. Din dyrlæge eller veterinærsygeplejerske vil kunne forklare dig dette og oplyse dig din kats kropstilstand. Hver anden uge er ideelt til at begynde med, og derefter månedligt. De fleste dyrlæger har en vægt, som du kan bruge gratis, men hvis din kat er glad for at blive båret, kan du også bruge din egen badevægt. Du skal blot veje dig selv, mens du holder din kat, og så trække din egen vægt fra for at finde kattens vægt.

 2. Inkluder sund aktivitet.
  Når du fodrer din kat med et komplet og afbalanceret vægttabsfoder, ved du, at den spiser sundt. Men din kats vægtkontrolprogram er ikke komplet uden en sund mængde fysisk aktivitet. Sørg for, at din kat får den fysiske aktivitet, den har brug for, for at blive og forblive sund. At lege med din kat styrker jeres bånd og giver den motion på en stimulerende måde.

 3. Gå ofte til dyrlæge.
  Hyppige besøg hos din dyrlæge er med til at sikre, at din kats vægtkontrolprogram forløber problemfrit. Din dyrlæge kender din kats idealvægt, hvor hurtigt den bør tabe sig og hvilket foder, der er bedst egnet til hvert trin i vægtkontrolplanen. De kan også give dig tips til, hvordan du fordeler foderindtaget over dagen, så din kat føler sig mæt i længere tid.

 4. Bevar en idealvægt hele livet.
  Din kats vægtkontrolplan bør ikke være midlertidig. Når din kat har nået sin idealvægt, kan du tale med din dyrlæge om, hvorvidt den skal fortsætte med det samme foder, måske i en højere mængde, eller skifte til noget andet. Og glem ikke at holde dem i gang med motion og at veje dem hver måned, hvis deres vægt begynder at ændre sig igen.

Din kat kan have nemmere ved at tage på eller genvinde vægten end andre katte. Race, alder, fodervalg, sundhedstilstand og en række andre faktorer kan afgøre, hvor hurtigt en kat tager på i vægt og hvilken slags ernæring, der er nødvendig for at kontrollere det. Hvis du tror, at din kat har brug for et vægtkontrolprogram, så spørg din dyrlæge til råds.

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Emma Milne BVSc FRCVS

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
  Buy Now »
 • <p>Hill's™ Urinary Health Hairball Control er sammensat til at understøtte sunde urinveje hos din kat for et længere og lykkeligere liv. Med naturlig fiberteknologi til at hjælpe med at reducere dannelse af hårboller.</p>
  Buy Now »