Sørger katte? Og hvordan bearbejder din kat et tab?

Published by
Læse tid

Sorg hos katte er ofte et overset problem. Det har måske noget at gøre med det faktum, at katte opfattes som selvstændige dyr, som stadig har en ’vild’ natur. Men katte vil oftest have adfærsmæssige ændringer, hvis de mister deres bedste katteven. Lær at forstå disse ændringer og få vores tips til at hjælpe din kat gennem sorgen.

Hvis dyr er tæt knyttet til hinanden vil de ofte være mere påvirket af et tab. Selv katte der konstant har sloges kan være kede af tabet på deres bedste kampmakker. Vi kan ikke vide, om katte forstår død, men de forstår, at deres ven er væk, og at noget har ændret sig i huset. Ejerens sorg over tabet kan også påvirke og forvirre katten yderligere.

Tegn på sorg hos din kat

Det er umuligt at forudse, hvordan din kat vil reagere på tabet af en ven. Nogle katte virker helt upåvirkede mens andre ikke vil spise, mister interessen i deres omgivelser og virker deprimerede.

En undersøgelse udført af ’American Society for the Prevention of Cruelty to Animals’ viste, at de sørgende katte spiste mindreog sov og mjavede mere. Heldigvis blev alle undersøgelsens 160 katte sig selv igen indenfor 6 måneder efter tabet.

Hvordan kan vi hjælpe?

Der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe din kat med at komme sig over sit tab. For Du bør undlade at ændre på kattens rutiner. Selv små ting som ændringer i spisetider eller omrokering af møbler kan stresse katten. En sørgende kat kan finde på at sultestrejke, hvis katten ikke spiser i flere dage kan det resultere i leversvigt også kaldet hepatitisk lipidose. Sørg derfor for at gøre maden ekstra attraktiv for din kat eksempelvis ved at varme den lidt eller ved at hælde vand eller kødsaft på den. Sid eventuelt sammen med katten ved spisetider for at give den ekstra tryghed. Undlad at udskifte foderet for at få katten til at spise mere, da dette kan give maveproblemer. Kontakt din dyrlæge, hvis katten ikke spiser i tre dage.

Kvalitetstid

Det vil også hjælpe katten, hvis du giver den en masse opmærksomhed. Sørg derfor for at tilbringe mere tid med din kat. Du kan eksempelvis børste den, lege eller bare putte i sofaen.

Undlad at anskaffe en ny kat med det samme. Selvom din kat savner sin kammarat vil den højst sansynligt ikke give en ny kat en varm velkomst, mens den stadig sørger. En ny kat vil i stedet stresse katten unødigt.

Hvis du observerer dramatiske adfærdændringer hos din kat, bør du altid konsultere din dyrlæge, da disse kan være symtom på en underliggende sygdom.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>