Sørger katte? Og hvordan bearbejder din kat et tab?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Sorg hos katte er ofte et overset problem. Det har måske noget at gøre med det faktum, at katte opfattes som selvstændige dyr, som stadig har en ’vild’ natur. Men katte vil oftest have adfærsmæssige ændringer, hvis de mister deres bedste katteven. Lær at forstå disse ændringer og få vores tips til at hjælpe din kat gennem sorgen.

Hvis dyr er tæt knyttet til hinanden vil de ofte være mere påvirket af et tab. Selv katte der konstant har sloges kan være kede af tabet på deres bedste kampmakker. Vi kan ikke vide, om katte forstår død, men de forstår, at deres ven er væk, og at noget har ændret sig i huset. Ejerens sorg over tabet kan også påvirke og forvirre katten yderligere.

Tegn på sorg hos din kat

Det er umuligt at forudse, hvordan din kat vil reagere på tabet af en ven. Nogle katte virker helt upåvirkede mens andre ikke vil spise, mister interessen i deres omgivelser og virker deprimerede.

En undersøgelse udført af ’American Society for the Prevention of Cruelty to Animals’ viste, at de sørgende katte spiste mindreog sov og mjavede mere. Heldigvis blev alle undersøgelsens 160 katte sig selv igen indenfor 6 måneder efter tabet.

Hvordan kan vi hjælpe?

Der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe din kat med at komme sig over sit tab. For Du bør undlade at ændre på kattens rutiner. Selv små ting som ændringer i spisetider eller omrokering af møbler kan stresse katten. En sørgende kat kan finde på at sultestrejke, hvis katten ikke spiser i flere dage kan det resultere i leversvigt også kaldet hepatitisk lipidose. Sørg derfor for at gøre maden ekstra attraktiv for din kat eksempelvis ved at varme den lidt eller ved at hælde vand eller kødsaft på den. Sid eventuelt sammen med katten ved spisetider for at give den ekstra tryghed. Undlad at udskifte foderet for at få katten til at spise mere, da dette kan give maveproblemer. Kontakt din dyrlæge, hvis katten ikke spiser i tre dage.

Kvalitetstid

Det vil også hjælpe katten, hvis du giver den en masse opmærksomhed. Sørg derfor for at tilbringe mere tid med din kat. Du kan eksempelvis børste den, lege eller bare putte i sofaen.

Undlad at anskaffe en ny kat med det samme. Selvom din kat savner sin kammarat vil den højst sansynligt ikke give en ny kat en varm velkomst, mens den stadig sørger. En ny kat vil i stedet stresse katten unødigt.

Hvis du observerer dramatiske adfærdændringer hos din kat, bør du altid konsultere din dyrlæge, da disse kan være symtom på en underliggende sygdom.

Relaterede Artikler