Kan hunde spise broccoli? (og er det sikkert?) | Hill's Pet

Udgivet af CHRISTINE O'BRIEN
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Inden du begynder at dele dine grøntsager med din hund, er det en god idé at spørge dig selv, om hunde rent faktisk kan spise broccoli, og om det er godt for dem.

Det korte svar er ja; Broccoli er en sikker og velsmagende godbid for vores hundevenner. Den kan endda give nogle sundhedsmæssige fordele. Men der er et par ting, du skal overveje, når du vælger at servere denne grøntsag til din hund.

Er broccoli godt for hunde?

Broccoli hyldes af mange som en slags superspise for mennesker på grund af dens høje næringsværdi, og det samme gælder for hunde, men den kan faktisk også være til gavn for hunde på endnu flere måder.

Den er fyldt med fibre, som kan hjælpe med fordøjelsen og vægtstyringen. Og derudover er den fyldt med vitaminer, herunder A-, B-, C-, D-, E- og K-vitamin. Den er altså aldeles glimrende til at understøtte din hunds generelle sundhed. Broccoli indeholder også lutein, som er et næringsstof, der er godt for øjenene og hjertet, samt andre antioxidanter, der dæmper inflammation.

Selvom hunde er altædere, kan grøntsager som broccoli være en sund tilføjelse til deres måltidsplan. Men denne grøntsag har dog ry for at give luft i maven, så den kan få din hund til at gasse rundt derhjemme.

Hvad skal man være særligt opmærksom på?

Når man taler om gas, kan denne bivirkning, som blandt andet opstår ved at spise for meget broccoli, godt give anledning til bekymring. Hvis din hund prutter meget, kan det være et tegn på, at den har et problem med fordøjelsen. Derfor skal du ringe til din dyrlæge, hvis dette er tilfældet, for at udelukke alvorlige sygdomme.

Her kan du læse om tre andre ting, som du skal være opmærksom på, når du giver din hund broccoli

1. Kontrol af portioner

Selvom broccoli er godt for din hund, kan den nemlig godt få for meget. Selvom hunde godt kan spise broccoli, kan for meget broccoli nemlig give din hund mave-tarmproblemer ifølge World Small Animal Veterinary Association. World Small Animal Veterinary Association forklarer, at denne grøntsag ikke bør udgøre mere end 10% af din hunds daglige måltider for at undgå sundhedsmæssige problemer. Broccoli indeholder isothiocyanater, som er et naturligt forekommende stof, der sammen med fibre og komplekse sukkerarter kan forårsage lette til mere voldsomme fordøjelsesproblemer, herunder for meget gas, maveproblemer, diarré og blokering i tarmene.

Jack Russell terrier ligger på trægulv med broccoli mellem poterne.

2. Risiko for kvælning

Broccolistængler er spiselige, men de kan udgøre en kvælningsrisiko for især små hunde. For at undgå kvælning skal du skære broccolien ud i mundrette stykker, før du deler den med din hund. Du kan også vælge at holde dig i nærheden af din hund, mens den nyder sin snack, for at holde øje med, om der er tegn på uro.

3. Skadelige bakterier

Symptomerne på salmonellainfektion hos hunde omfatter:

 • Dårlig mave
 • Opkast
 • Feber
 • Dehydrering
 • Tab af appetit
 • Forhøjet hjertefrekvens
 • Sløvhed

Hvis din hund udviser nogen af disse symptomer efter at have spist broccoli, skal du stoppe med at fodre med broccoli og kontakte din dyrlæge med det samme for at høre mere om behandlingsmuligheder.

Så, kan hunde spise broccoli? Absolut, så længe det er med måde. Broccoli bør betragtes som en næringsrig snack – ikke som et måltid. Du kan sagtens tilbyde denne grøntsag sammen med et velafbalanceret hundefoder, der er sammensat til din hunds specifikke ernæringsbehov.

Forfatterbiografi

Christine O'Brien

Christine O'Brien

Christine Brovelli-O'Brien, Ph.D., er medlem af Cat Writers' Association (CWA), STEAM-pædagog. Derudover er hun en stolt og glad katteforælder. Hun skriver om emner inden for uddannelsens og kæledyrenes verden. Find og følg hende på Instagram og Twitter @brovelliobrien

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Vådfoder vs. tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Det er populært at "pynte" tørfoder med lidt vådfoder på toppen. Faktisk viser undersøgelser, at mange hunde og katte, der får diætfoder fra dyrlægen også får vådfoder købt i supermarkedet.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter