Sådan får du en god start med din nye killing

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

En lille killing kræver et specielt engagement fra digKitten image

Alles hjerter smelter ved synet af en lille killing. Men det lille, yndige pelsbundt, du kommer hjem med, skal passes resten af livet. Og alle ved, at katte har ni liv, så det er rigtig lang tid! At give din killing en god start på livet er den bedste måde at sikre, at I begge får en masse gode år sammen. I de tidlige, sårbare måneder skal du give killingen masser af opmærksomhed og omsorg for at hjælpe den med at finde sig godt til rette i livet med din familie

Hjem, kære hjem?

Du kender selvfølgelig dit hjem og dets omgivelser, men for din nye killing kan det være ret skræmmende. For mange killinger er den første flytning meget stressende, så du må gøre alt, hvad du kan for at få den til at føle sig hjemme.

For det første må du ikke straks skynde dig at præsentere den lille nye killing for andre medlemmer af familien, hverken mennesker eller andre dyr (læs mere om socialisering). Giv killingen tid til at vænne sig til sine nye omgivelser. Det er også vigtigt at vise killingen, hvor madskål, kattebakke og sovested er.

Et varmt og sikkert sted

I de første dage synes killingen, at alting er lidt mærkeligt og af og til overvældende. Når det bliver lidt for meget for den, er der ikke noget, som er så sikkert og indbydende som en dejlig, hyggelig kurv. Du kan købe en kurv i en dyrehandel, eller du kan bruge en kraftig papæske. Men frem for alt skal den være varm og komfortabel, tør og fri for træk. Det, katten skal ligge på, skal være blødt og behageligt. De første par nætter sammen med dig er første gang, killingen er væk fra sin mor og sine søskende. Killinger bliver hurtigt vant til at sove alene, men i starten kan du lægge en varmedunk under tæppet i kurven for at minde killingen om varmen fra de andre katte.

Du har hørt om et "babysikkert hjem", lad os i stedet tale om et "killingesikkert hjem"

Du vil helt sikkert gore dit hjem så sikkert som muligt for din søde nye killing. Her er nogle råd:

  • Vinduer skal være lukkede så killingen ikke kan falde ud eller gå ud af dem.
  • Hvis du har en åben kamin, hvorfra din killing kan få adgang til skorstenene, bør du blokere den.
  • Gem alle elektriske kabler. Din killing prøver måske at tygge på dem.
  • Vær sikker på at du ikke har nogle potteplanter der kan være farlige for din killing. Liljer, julestjerne og alpevioler kan være særligt giftige for katte.

Så er der mad!

Det er et stort ansvar at vælge killingens foder. Det er trods alt det, som skal hjælpe den med at vokse og udvikle sig optimalt. Men for at killingen skal føle sig så tryg som muligt, er det bedst ikke at ændre foderet med det samme. Husk at spørge om, hvad killingen har fået at spise, før du blev dens nye ejer, og giv det samme foder. Når og hvis du beslutter at skifte foder, skal du gradvist blande det nye foder med det gamle, til du ender med kun at give det nye foder. Det tager fem-syv dage at vænne killingen til det nye foder. Uanset hvad du fodrer killingen med, skal du huske, at det drejer sig om at give få og hyppige måltider i starten. Killinger fra 8-12 uger skal have fire måltider om dagen, tre måltider fra 3-6 måneder og to om dagen, når de er over seks måneder gamle.

Den nemmeste og bedste måde at sikre, at killingen får en sund og afbalanceret kost på, er at fodre den med et fuldfoder af god kvalitet til killinger. Der findes to typer fuldfoder: tørfoder og dåsefoder. Med tørfoder kan killingen spise så ofte, den har lyst til i dagens løb. Foder i dåser eller portionsposer mister derimod friskheden hurtigt, når det først er hældt op i skålen og skal derfor gives som separate måltider i dagens løb.

Men ligesom med vores mad er det ikke alt killingefoder, der giver samme kvalitet for pengene. Sørg for at kontrollere listen over ingredienser eller bed dyrlægen om at rådgive dig. Et godt foder skal give killingen alle de næringsstoffer, den skal bruge for at blive en sund kat. Klik her for mere information om Hill's killingefoder.

Tro det eller ej, men vi anbefaler ikke at give den nye killing mælk. I store mængder kan mælk give killingen diarré. I stedet bør den altid have adgang til friskt, rent vand. Hvis du gerne vil forkæle katten med noget andet, kan man købe speciel killingemælk.

Relaterede Artikler