Det første møde med dyrlægen  

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Du har valgt din hvalp, og nu skal du også vælge dyrlæge

Dog image

Noget af det første, du skal gøre, når du har fået din nye hvalp hjem, er at aftale tid hos dyrlægen. Men hvordan finder du den rigtige dyrlæge for dig? Anbefalinger fra familie og venner kan hjælpe, men ellers bliver du bare nødt til at stole på dit instinkt. Virker medarbejderne venlige, dygtige og hjælpsomme? Ligger klinikken i bekvem afstand for dig, og har den taget højde for, at hvalpen kan få brug for behandling uden for åbningstiden? Du må også undersøge, om klinikken er specialiseret inden for visse områder, eller om dyrlægen kan henvise til en specialist, hvis behovet skulle opstå. 

 

Sådan sikrer du, at det første besøg går glat

Dit første besøg hos dyrlægen kan være en ret voldsom oplevelse for hvalpen. Den skal måske ud at køre i bil, møde nye mennesker og dufte og finde sig i en del mærken og prikken. Der er flere ting, du kan gøre for at hjælpe. Det allervigtigste er, at du selv er rolig. Dernæst skal du sikre dig, at hvalpen er sikkert fastspændt i bilen, enten ved at bruge en transportkasse eller en hvalpesele og sikkerhedssele. Det er også en god idé at tage noget legetøj og nogle godbidder med, så du kan belønne hvalpen for god opførsel. Det viser den, at det ikke er så slemt at komme til dyrlægen! Klik her for mere information om at rejse med din hvalp.

Vaccinationer

Det er meget vigtigt at få hvalpen vaccineret imod livstruende sygdomme. Det er noget af det mest centrale for at holde hvalpen sund og rask. Den nøjagtige vaccinationsplan aftales med dyrlægen, men du skal forvente, at hvalpen skal have sine første vaccinationer, når den er cirka otte uger gammel og de næste, når den er 12 uger. Herefter skal hvalpen holdes inde og må ikke komme i nærheden af andre hunde i 7-10 dage. For at vedligeholde beskyttelsen skal hunden vaccineres rutinemæssigt hvert år, men nogle vaccinationer er kun nødvendige hvert andet år. Det kan dyrlægen informere nærmere om. Klik her for mere information om vaccinationer.

Ormekur

Hvalpen kan blive inficeret med to typer orm: rundorm og bændelorm, så du skal give ormekur så tidligt som muligt. Dyrlægen vil fortælle  dig om regelmæssige ormekure. Fordi nogle orm også kan inficere mennesker, er det vigtigt, at du overholder den behandling, dyrlægen anbefaler.

Lopper

Hvis hvalpen har uønskede gæster, kradser den sig sikkert meget. Du kan måske også se loppeekskrementer i hvalpens pels, når du børster den. Du vil dog formentlig ikke se nogle voksne lopper - de er ca. 2-3 mm lange og bevæger sig meget hurtigt. Hvis du tror, hvalpen har lopper, skal du spørger dyrlægen til råds om behandlingen. Moderne loppepræparater er meget effektive, og hvalpen bliver sikkert hurtigt af med lopperne. Det er også i nogle tilfælde nødvendigt at behandle hjemmet omhyggeligt. Du kan få spray eller pudder til formålet hos dyrlægen.

Forsikring

En lovpligtig ansvarsforsikring skal altid tegnes. Det kan stærkt anbefales at du herudover tegner en sygeforsikring for din hvalp. På den måde sikrer du dig, at du ikke også skal bekymre dig om store udgifter til behandling, hvis hvalpen skulle blive syg. Men husk, at de fleste sygeforsikringer for hunde ikke dækker rutinemæssige dyrlægebesøg. Det er også vigtigt, at du undersøger markedet, da betingelser og priser svinger meget. Skriv ikke under på noget uden at læse "det med småt".

Mikrochip

En mikrochip er en lille genstand, som kan anbringes under hvalpens hud på halsen. Det er en relativt smertefri procedure på linje med en vaccination. Chippen er forsynet med et unikt nummer, som registreres i en central database. Hvis hvalpen skulle blive væk, kan den spores tilbage til dig via mikrochippen. I Danmark er en registrering i Dansk Hunderegister lovpligtig. Spørg dyrlægen.

Relaterede Artikler