Sådan løber du med din hund

$authorText
$readingTime

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Motion er vigtigt for både din og din hunds fysiske og psykiske helbred. Og selvom der er mange gode aktiviteter, du kan lave med din hund, er en løbetur en fantastisk måde at forbrænde kalorier og stresse af for jer begge to.

Mangel på motion er en af de mest almindelige årsager til overvægt såvel som adfærdsproblemer hos hunde. Uden en mulighed for at komme af med deres energi, kan hvalpe og voksne hunde blive destruktive. Så det er på alle måder en god ide at gøre din hund til din nye løbemakker? At løbe er godt for jer begge - så du skal ikke være bange for at tage løbeskoene på og løbe de samme ture, som du ville gøre alene.

Hvad bør du medbringe?

Når du først har besluttet dig for at starte, skal du sikre dig, at du har alt hvad I har brug for, for at i begge er sikre og komfortable. Du bør finde dette frem:

  • En god sele med hundetegn eller anden identifikation
  • Ekstra vand til din hund (husk, den skal også rehydrere)
  • Hundeposer til at samle op efter jer
  • En stærk hundesnor, enten en “håndfri” eller en standard hundesnor, der ikke knækker, hvis din hund bliver begejstret og sætter farten op
  • Godbidder til når din hund har brug for lidt ekstra energi på en lang tur

Hvordan er det? Vil min hund kunne lide det?

Small brown dog on a leash in red collar walks next to man on boardwalk near ocean.

Tjek vejret. Hunde kan ikke opvarme eller nedkøle deres krop, som du kan, så de er mere sensitive over for ekstreme temperaturer. Hvis det er for varmt, kan din hund få hedeslag og hvis det er for koldt kan den få forfrysninger.

Før du starter, er der andre ting du skal overveje. Først, skal du være sikker på, at din hund kan lide at løbe! Ikke alle racer har brug for mere end regelmæssige ture. En Border Collie eller andre aktive hyrde- eller arbejdshunde vil ofte elske at løbe mange kilometer sammen med dig mens en rolig skødehund ikke vil elske at skulle løbe lige så hurtigt, som du måske gør. Hvis en løbetur er noget i begge vil kunne lide, er du klar til at tage det næste skridt.

Fysiske evner

Evnerne til at løbe er lige så vigtige som lysten. Alder er en vigtigt faktor at have i tankerne, når du skal beslutte hvor og hvornår I skal løbe. For store racer anbefales det ikke at løbe ture, før de er voksne. Dette er fordi, at knogler og led hos voksende hvalpe har nemmere ved at tage skade, hvis de ikke er fuldt udvokset. Selv hvis din hund er gammel nok, er det en god ide med et dyrlægetjek inden, I skal ud og løbe. Hunde er hårdføre dyr der skjuler skader og sygdomme godt fra deres ejere. Din dyrlæge vil kunne forsikre dig om, hvorvidt det er sikkert for din hund at løbe. Hvis du bemærker at din hund anstrenger sig meget eller sakker bagud, er det en god ide at stoppe og lade den få en pause eller gå resten af vejen. Tving aldrig din hund til at løbe med dig, da det kan give sundhedsmæssige problemer.

At komme godt i gang

At begynde at løbe efter du har fået “go” fra din dyrlæge kræver meget lidt træning. Almindelig lydighedstræning er oftest det eneste, du har brug for, for at kunne løbe en god tur. Det er dog vigtigt at være sikker på at din hund ikke trækker i dig eller løber imellem benene på dig, for jeres begges sikkerhed; at lade hunden styre tempoet kan være skadeligt for dine muskler også. Du skal også sikre dig, at din hund kan stoppe, sidde og blive, hvis du skal vente ved et lyskryds eller krydse travle stier. Vigtigst af alt, start stille og roligt og byg langsomt op til længere ture, ligesom du selv gjorde, da du begyndte at løbe.

Du vil hurtigt opdage, at din hund kommer i bedre form og vil være i stand til at løbe længere og hurtigere. Husk at tjekke om din hund får nogle skader på trædepuderne eller neglene. Selvom din hund måske begynder at halte, kan det være den er så glad for at være ude med dig, at den ikke opdager det eller viser det.

Hvis løbeturene bliver til en fast del af jeres rutine, skal du måske tale med din dyrlæge om ernæring. Ligesom sportsudøvere, har aktive hunde også brug for flere kalorier og andet foder end en sofahund. Den rette ernæring og motion er noget at det vigtigste for at holde din hund sund,og sammen vil de give din bedste ven et langt, sundt liv.

Contributor Bio

Katie Finlay

Katie Finlay

 

Katie Finlay bor i Los Angeles, CA og er hundetræner og forfatter. Hun har arbejdet med hunde og deres ejere både ansigt til ansigt og igennem online indhold i over seks år.

 

Relaterede Artikler