Sådan rejser du med din hvalp

Published by
Læse tid

At rejse med sin hvalp

Der er efterhånden mange hundevenlige hoteller, hvilket har gjort det nemmere at rejse med sin hund.

Det er naturligvis nødvendigt at sikre sig, at hunden har de nødvendige vacciner. Hvis du er tvivl, bør du rådføre dig med din dyrlæge.

Forbered din hvalp til rejsen

Det er vigtigt, at din hvalp er sund og rask, inden I rejser. Dog kan alle hunde blive syge og udvise symptomer på stress under længere rejser. Det er en god ide at spørge din dyrlæge, om kvalmestillede eller beroligende medicin kan være nødvendigt for din hvalp.

Det er også vigtigt, at du vænner din hvalp til at sidde i bilen, før I tager på kør-selv-ferie. Når hvalpen har vænnet sig til sit nye hjem kan du prøve at lade ham udforske bilen og måske endda tage en lur i den en gang imellem. Når den har vænet sig lidt til omgivelserne, kan du tage den med på kortere ture og herefter langsomt turenes længde.

Før du tager afsted

Sørg for at fodre hvalpen i god tid, inden I kører for at undgå kvalme. Sørg også for at hunden er chippet og har halsbånd på med dine kontaktinformationer.

På vej til destinationen

Hav altid sikkerheden for øje, når du transporterer din hvalp. Optimalt bør du anvende en transporttaske eller et bur i baggarrummet, der er lavet til formålet. Hvis dette ikke er muligt skal hvalpen ligge på bilens bagsæde iført en hundesele. Uanset hvor hvalpen sidder, er det vigtigt, at den har plads til både at stå, sidde, vende sig og ligge behageligt.

Giv din hvalp en pause

Hvis I skal på en længere rejse, er det nødvendigt at holde pauser undervejs. Her kan din hvalp få lidt vand at drikke og lidt motion. Hvis du holder en hurtig tissepause, må du ikke efterlade hvalpen i en varm bil. Hold altid i skyggen med vinduet en smule åbent. Huks at solens position ændrer sig hurtigt.

Relaterede Artikler

 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Hjælp din hvalp med at socialisere

  "Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.
 • De første tre måneder

  Alle hvalpe udvikler sig på samme måde, uanset hvilken race de er. De gennemgår de samme stadier fra de bliver født, til de er voksne.
 • Hundehvalpe leveres ikke med en brugsanvisning

  Dogs running En ny hundehvalp i huset er sjovt og spændende, men ligesom en ny baby leveres den ikke med en brugsvejledning.