Derfor kaster din kat op, når den har spist

Published by
Læse tid

Katteejere tror ofte at et foderskifte er årsagen til, at deres kat kaster op lige efter, den har spist. Dette virker da også som en logisk årsag, men andre faktorer spiller også ind.

Passivt tilbageløb af foder

Din kat kan kaste op, hvis den har spist for hurtigt og for meget. Det kan være, at katten er vild med smagen af sit foder eller føler, at den skal konkurrere med husets andre katte om maden. Det der sker, er at katten sluger maden hurtigt uden at tygge det. Den sluger samtdiigt en masse luft. Når kattens mave er fyldt med både luft og mad, vil der oftest ske det, at det kommer op igen, hvilket kaldes passivt tilbageløb.Hvis din kat kaster hele stykker mad op lige efter, den har spist vil passivt tilbageløb oftest være årsagen.

Hvordan kan du undgå passivt tilbageløb af foder

Hvis du har mistanke om, at din kat kaster op fordi den spiser for hurtigt kan du gøre følgende:

 1. Tilbyd katten mindre måltider ad gangen indtil du kan se, at den sætter tempoet ned, når den spiser
 2. Brug en flad tallerken fremfor en dyb skål til at servere kattens mad i. På den måde bliver maden spredt mere, så katten må spise langsommere og undgår at tage store mundfulfde.

Sådan skifter du til et nyt foder

Hvis du skifter til en ny fodertype for hurtigt kan det også få katten til at kaste op. Den bedste made at gøre dette på er ved at blande det gamle og nye foder i en uges tid. Server gradvis mere og mere af det nye foder og mindre af det gamle, for at undgå maveproblemer hos katten.

Kontakt straks din dyrlæge, hvis din kat ser ud til at have mavesmerter eller kaster meget op. Det er altid en god ide at tale med din dyrlæge, inden du skifter kattens foder.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Indekat med Kylling

  Hill's&#153;<span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Indoor Cat Adult til katte, der kun færdes indendørs. Fremstillet af klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen 7+ Kylling med Ris

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Youthful Vitality er udviklet med nyeste forskning til at skabe ernæring, som hjælper med at bekæmpe tegn på aldring hos voksne (7+) katte.
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Sensitive Stomach & Skin Adult tørfoder til katte giver en nøje afbalanceret ernæring til følsomme fordøjelsessystemer og fremmer sund hud.</p><p><br><b> Vigtige fordele</b></p><p><br></p><li>Øgede niveauer af omega-3 og -6 fedtsyrer for sund hud og pels</li><li>Unik fiberblanding, der opretholder et sundt tarmsystem</li><li>Giver næring til huden og forsyner den med naturlige olier</li><li>Fordele af klinisk dokumenterede antioxidanter</li><li>Ingen kunstige farve-, smags- eller konserveringsstoffer</li><p><br></p><p>100 % TILFREDSHEDSGARANTI* </p><p>*For kvalitet, konsistens og smag, eller dine penge tilbage.</p>
 • Hill's™ Science Plan™ Kat Voksen Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>