En snak om hundehvalpe

Udgivet af
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Dog image

At lære at forstå din hundehvalps måde at tænke på, er muligvis noget af det vigtigste, du kan gøre for den. I sidste ende kan en sådan forståelse bidrage til, at du og din hund kan leve et skønt og harmonisk liv sammen. Vi forventer ikke, at du bliver ekspert i hundepsykologi og det er bestemt heller ikke nødvendigt. En lille forståelse vil dog hjælpe dig meget. Hvis du har brug for hjælp eller råd, inden et problem med din hund eskalerer, er den bedste løsning at ringe til din dyrlæge.

 

At aflæse dine hundehvalps kropssprog

Hunde har altid kommunikeret med hinanden gennem deres kropssprog. Primært gennem ansigtsudtryk, kropsholdning, lyde og lugte. De bruger deres mund, øjne, ører og hale til at udtrykke følelser. Én af grundene til, at hunde er så skønne kæledyr er den måde, hvorpå de er i stand til at kommunikere med mennesker. Din hvalp ser dig som en del af dens hundefamilie og vil meget hurtigt tolke på dit humør og på, hvad du ønsker. Så hvis du lærer, hvordan man tolker kropssprog, kan du lære at forstå, hvad din hundehvalp vil.

Stor hund: Hvis din hund føler sig modig eller aggressiv, vil den forsøge at puste sig op ved at stå helt oprejst med ørene og halen opad. Den vil også skyde brystet frem og hårene på nakken og ryggen vil løfte sig. Måske vil den endda også knurre og vinke langsomt med halen.

Lille hund: En underdanig hund vil derimod forsøge at virke lille og opføre sig som en hundehvalp. Dette skyldes, at en voksen hund vil være styrende over for en hundehvalp men ikke angribe. Så underdanigheden vil vise sig ved, at hunden vil krybe sig sammen på siden på gulvet, mens halen hænger en anelse lavt men logrer lystigt. Nogle gange forsøger de også at slikke en dominerende hund eller et menneske i ansigtet, eller rulle om, så de ligger på ryggen.

Din hundehvalps hale: en anden måde at tale. De fleste af os kan nikke genkendende til, at en logrende hale er et tegn på venlighed og glæde. Hvis din hund logrer overdrevet meget med halen kan det dog også være tegn på underdanighed. Men halen kan også indikere andre følelser. Hvis din hund logrer langsomt eller stift med halen, er det et udtryk for vrede. Hvis halen hænger lavt, spændt over bagdelen, betyder det, at den er bange. En urolig eller nervøs hund lader måske halen hænge lidt, mens den logrer stift.

Den måde, hunden holder sin hale på, varierer fra race til race men generelt betyder en hale, der holdes i en 45 graders vinkel ud foran bagdelen, at hunden udviser interesse eller opmærksomhed.

At aflæse din hundehvalps ansigt: Din hundehvalps ansigt fortæller meget om dens humør. Det kan både vise, om den er bange, nervøs, begejstret eller har lyst til at lege.

Hvis ørerne står helt oprejst, betyder det, at den er opmærksom eller lytter. Flade ører kan derimod vise nydelse eller frygt. Derfor er det nødvendigt, at du lægger mærke til andre kropstegn, hvis du vil aflæse din hunds humør. Hvis din hunds øjne er halvt lukkede, betyder det enten nydelse eller ydmyghed. Når de er helt åbne, betyder det aggression.

Et kig ind i hvalpens øjne: Når de er ude i det fri, stirrer hunde på hinanden, indtil én af dem trækker sig tilbage eller udfordrer den anden. Så du må aldrig forsøge at nedstirre din hundehvalp, især hvis den er nervøs. Almindelig øjenkontakt vil derimod styrke jeres forhold og gøre den mere sikker.

Smiler den?: Ydmyge hunde og nogle racer såsom labradoren åbner ofte deres mund som et skævt grin, hvilket helt bestemt er et tegn på venlighed. Men når læberne trækkes stramt tilbage, så tænderne tydeligt kan ses, er det et tegn på aggression.

Leg med mig: Hvis din hundehvalp vil lege, løfter den en pote eller bukker sig ned og gøer for at tiltrække opmærksomhed. Den kommer måske hen til dig med et stykke legetøj eller finder sammen med en anden hund for at få den til at jagte den.

Dit kropssprog: Hvis du ønsker at forbedre kommunikationen med din hundehvalp, kan du arbejde med dit eget kropssprog. Hvis du bukker dig og åbner armene, byder du hunden velkommen. Men hvis du kaster dig over den eller stirrer på den, er det et trusselstegn. Din hundehvalp vil kigge på dig for at aflæse dine kropsignaler, mere end den vil lytte til dig og dermed vil den hurtigt lære, hvad du føler, uden at du behøver tale.

 

Relaterede artikler

Relaterede produkter