Sundhedsproblemer, man ikke kan vaccinere imod  

Udgivet af
minutter Læsetid

Selvom hvalpen er vaccineret, kan den selvfølgelig stadig få sundhedsmæssige problemer af og til. Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme ud for
DiarréDog health problems

I de fleste tilfælde er diarré kun et forbigående problem. Hvalpen kan få diarré, hvis den for eksempel er meget ophidset eller nervøs, eller hvis den på en eller anden måde har fået fat i noget, den ikke kan tåle at spise, som for eksempel indholdet af affaldsposen! Men diarré kan også være et symptom på en alvorlig sygdom, og du må ikke tøve med at gå til dyrlægen med hvalpen, hvis du er bekymret for, at der kan være noget galt. Gå altid til dyrlægen, hvis diarréen varer længere end 24 timer, hvis den er blodig, eller der samtidig er andre symptomer på sygdom som for eksempel vejrtrækningsbesvær, eller hvis hvalpen virker sløv eller "slap". Der er nemlig risiko for, at en hvalp med diarré bliver dehydreret.

Opkastning

Hvalpen vil kaste op af og til, og for det meste har den bare brug for lidt kærlig omsorg. Men ligesom diarré kan opkastning være et symptom på en alvorlig sygdom, og du bør altid gå til dyrlægen, hvis opkastningerne varer mere end 24 timer, hvis det er blodigt, kommer i kraftige stråler, eller der samtidig er andre symptomer på sygdom. Også her skal du holde øje med tegn på dehydrering, som kan opstå meget hurtigt. Frem for alt skal du stole på dine instinkter og straks gå til dyrlægen med hvalpen, hvis du er bekymret.

Øreinfektioner og mider

Selvom du er meget omhyggelig med at rense hvalpens ører regelmæssigt, kan den alligevel får øreinfektioner eller øremider. Sunde ører er blanke, fri for pus eller voks og er svagt lyserøde indeni. De lugter ikke ubehageligt. Hvis du er bekymret over hvalpens ører, eller hvis den virker generet af dem (den bliver måske ved med at kradse sig på øret eller ryste på hovedet), skal du hurtigst muligt gå til dyrlæge med hvalpen.

Relaterede Artikler

 • Han eller hun?  

  Når du har besluttet dig til, hvilken race din hund skal være, skal du finde ud af, om det skal være en han eller en hun (tæve).
 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul  

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Sådan rejser du med din hvalp

  Dogs running Der er efterhånden mange hundevenlige hoteller, hvilket har gjort det nemmere at rejse med sin hund.
 • Hjælp din hvalp med at socialisere  

  "Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.