Sundhedsproblemer, man ikke kan vaccinere imod  

Udgivet af
Læse tid

Selvom hvalpen er vaccineret, kan den selvfølgelig stadig få sundhedsmæssige problemer af og til. Her er nogle eksempler på, hvad du kan komme ud for
DiarréDog health problems

I de fleste tilfælde er diarré kun et forbigående problem. Hvalpen kan få diarré, hvis den for eksempel er meget ophidset eller nervøs, eller hvis den på en eller anden måde har fået fat i noget, den ikke kan tåle at spise, som for eksempel indholdet af affaldsposen! Men diarré kan også være et symptom på en alvorlig sygdom, og du må ikke tøve med at gå til dyrlægen med hvalpen, hvis du er bekymret for, at der kan være noget galt. Gå altid til dyrlægen, hvis diarréen varer længere end 24 timer, hvis den er blodig, eller der samtidig er andre symptomer på sygdom som for eksempel vejrtrækningsbesvær, eller hvis hvalpen virker sløv eller "slap". Der er nemlig risiko for, at en hvalp med diarré bliver dehydreret.

Opkastning

Hvalpen vil kaste op af og til, og for det meste har den bare brug for lidt kærlig omsorg. Men ligesom diarré kan opkastning være et symptom på en alvorlig sygdom, og du bør altid gå til dyrlægen, hvis opkastningerne varer mere end 24 timer, hvis det er blodigt, kommer i kraftige stråler, eller der samtidig er andre symptomer på sygdom. Også her skal du holde øje med tegn på dehydrering, som kan opstå meget hurtigt. Frem for alt skal du stole på dine instinkter og straks gå til dyrlægen med hvalpen, hvis du er bekymret.

Øreinfektioner og mider

Selvom du er meget omhyggelig med at rense hvalpens ører regelmæssigt, kan den alligevel får øreinfektioner eller øremider. Sunde ører er blanke, fri for pus eller voks og er svagt lyserøde indeni. De lugter ikke ubehageligt. Hvis du er bekymret over hvalpens ører, eller hvis den virker generet af dem (den bliver måske ved med at kradse sig på øret eller ryste på hovedet), skal du hurtigst muligt gå til dyrlæge med hvalpen.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini hvalpefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature er sammensat til at støtte immunforsvaret og sund udvikling af hjerne, muskler og knogler. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med lam og ris

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb and Rice er sammensat til at styrke et stærkt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem. Med klinisk dokumenterede antioxidanter og optimalt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer.