At træne to hvalpe: Sådan bliver det en succes

Udgivet af Kara Murphy
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Det kan være en ganske stor udfordring blot at få én ny hvalp for de fleste hundeejere. Derfor anbefaler flere eksperter ikke, at man adopterer to hvalpe på én gang. Men hvis du har fået to nye hvalpe med hjem, er det faktisk muligt at gøre det hele endnu sjovere med den rette træning og de rette socialiseringsteknikker.

Er du klar til at finde ud af, hvordan du træner to hunde på én gang? I denne artikel kan du lære hvordan.

At træne to hvalpe: Hvad kan gå galt?

Der er ingen tvivl om, at det er sværere at adoptere to hvalpe på én gang end blot at adoptere én hvalp. Men hvis du forstår og forudser de særlige udfordringer, det giver, er det bestemt muligt at træne og socialisere begge dine hunde, så de bliver nogle helt fantastiske familiehunde.

Sammen med de praktiske overvejelser, der følger, når man adopterer to hvalpe (Hvor dyre vil dyrlægeregningerne være? Har jeg tid nok? Der følger nogle særlige udfordringer, når de skal opdrages:

  • Det er mere sandsynligt, at to hvalpe knytter sig til hinanden end at de knytter sig til deres nye menneskefamilie.

  • Hvalpe, der er adopteret sammen, kan blive ængstelige eller sky, når de bliver adskilt.

  • Hunde er forskellige, så hver hvalp lærer og træner i sit eget tempo.

En husky kysser en anden husky, mens den sidder udenfor.

Træningsstrategier

Hvis du har adopteret to hvalpe på én gang, er der forskellige ting, du kan gøre, for at forebygge adfærdsproblemer og træne dem begge på én gang. Mange af disse ting indebærer, at hvalpene skal tilbringe tid på egen hånd:

  • Hold hundene adskilt om natten. Adskillelse hjælper både i forhold til din hunds sikkerhed, hjemmetræningen, og på rejser. Dine nye hvalpe skal holdes adskilt og de skal være tæt nok på dig til, at du kan høre dem om natten, hvis de har brug for dig.

  • Træn dem individuelt. Når du skal træne to hvalpe, bør du træne med hundene hver for sig. Hvis du træner derhjemme, kan du vælge at træne med den ene hund, mens den anden hund leger med et familiemedlem i et andet rum eller hold den beskæftiget med legetøj med foder i. Du kan også have hver hvalp i en lang snor udenfor for at vænne dem sig til at se den anden hund få opmærksomhed.

  • Socialiser og leg med dem hver for sig. Det gør dine hvalpe mere selvstændige og lader mere sky hunde lege uden at skulle konkurrere om din opmærksomhed. Prøv at tage én hvalp ad gangen på en kort tur i det fri eller tag den med over til en ven med et hvalpesikret hjem, så vedkommende kan hilse på den.

  • Gå tur med en ad gangen. Giv hver hvalp din fulde opmærksomhed på deres daglige gåture. Hvis du altid går tur med hvalpene sammen, vil den mindst selvsikre hvalp blive afhængig af, at den anden hvalp er med på gåturene. Når du går med dem hver for sig, vil de også have mere tid og lyst til at snuse og møde andre hunde, og dette på deres helt egen måde.

Du prøver ikke at holde to potentielt bedste venner adskilt fra hinanden. I stedet giver du dem hver deres rum til at være sig selv, mens de udvikler sig til at blive veltilpassede voksne hunde. Med tiden vil du begynde at forstå deres personligheder og behov, og derefter vil du kunne begynde at indarbejde flere gruppeaktiviteter, der giver dem mulighed for at træne sammen. Husk på altid at give dem begge kærlighed og opmærksomhed, så det ikke er noget, de skal kæmpe om. Det kræver nemlig mere tid og ekstra omhu at træne to hvalpe, da man skal sikre, at begge hvalpe får lige meget opmærksomhed.

Fortællingen om de to hunde

Inden du adopterer en ny firbenet ven, bør du altid overveje, hvor meget tid du skal bruge og hvor meget det koster. Og dette gælder i endnu højere grad, hvis du skal have to med hjem! Hvis du beslutter dig for at adoptere to hvalpe på én gang, kan du med fordel behandle dem som individuelle hunde. Dette kan du gøre ved at træne dem ordentligt og socialisere dem godt, så de kan begå sig sammen med andre mennesker og hunde. Hvis du følger rådene i denne artikel, vil du få rigtig gode muligheder for at knytte dine hunde til dig for livet og skabe et fundament for dem, der vil hjælpe dem med at få et lykkeligt og veltilpasset liv i din familie.

Forfatterbiografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er freelance-tekstforfatter og hundeejer. Hun bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle, der hedder Maddie.

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Dr. Aileen Pypers, BSc, BVSc, PGDip

Relaterede artikler

Relaterede produkter