Hvordan vælger du blandt kuldet

Udgivet af
Læse tid

Hvis du vælger en killing fra et helt kuld, kan et par enkle tips hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Giv dig god tid og stil mange spørgsmål. Har killingen været hos dyrlægen, er den blevet screenet, vaccineret og har den fået ormekur?

Hvilket miljø vokser kuldet op i? Vær lidt forsigtig, hvis det er et udhus eller et indelukke, hvor killingerne ikke har haft ret meget kontakt med mennesker. Katte har en meget kort socialiseringsfase på 4-16 uger. Det er derfor foretrukket at en killing bør komme i kontakt med mennesker fra en tidlig alder, helst forskellige mennesker, så de ikke kun accepterer en enkelt person. En killing, som ikke bliver vant til at se, høre og lugte et normalt liv på det tidspunkt, kan få problemer senere hen.

Hvor hjerteskærende det end kan være, skal du passe på med at vælge en killing, som virker nervøs. Det kan være tegn på dårlig tidlig socialisering. Du skal heller ikke lade dig friste til at tage den mindste og svagest udseende killing af medlidenhed. Det kan vise sig at blive en dyr fejltagelse.

Tag ikke en killing fra moderen eller dens kuldsøskende for tidligt. Den skal være mindst 12 uger gammel.

Relaterede Artikler

 • Adoption af en voksen kat

  Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...).

Relaterede Produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> <span class='nowrap'>Optimal Care</span> er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxidanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer. <BR><BR> <UL> <LI>Støtter vedligehold af en slank muskelmasse og ideel kropsvægt. <LI>Kontrolleret mineralniveauer for at støtte sunde urinveje. <LI>Letfordøjelige ingredienser for optimal absorbering af næringsstoffer. <LI>100% garanti for kvalitet, konsistens og smag.</LI></UL>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Lam

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Lamb er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Adult Kattefoder med Tun

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Feline Adult with Tuna er sammensat til at sikre en god kondition med klinisk dokumenterede antioxydanter, proteiner, der ikke feder og øget indhold af omega-3 fedtsyrer.
 • Hill's™ Prescription Diet™ y/d™ Kat

  <p>Hjælper med at håndtere din kats helbred på 3 uger ved at normalisere stofskiftehormonniveauerne.**<br><br>**Når foderet anvendes som eneste ernæringskilde.</p>