Hvordan vælger du blandt kuldet

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hvis du vælger en killing fra et helt kuld, kan et par enkle tips hjælpe dig med at træffe det bedste valg.

Giv dig god tid og stil mange spørgsmål. Har killingen været hos dyrlægen, er den blevet screenet, vaccineret og har den fået ormekur?

Hvilket miljø vokser kuldet op i? Vær lidt forsigtig, hvis det er et udhus eller et indelukke, hvor killingerne ikke har haft ret meget kontakt med mennesker. Katte har en meget kort socialiseringsfase på 4-16 uger. Det er derfor foretrukket at en killing bør komme i kontakt med mennesker fra en tidlig alder, helst forskellige mennesker, så de ikke kun accepterer en enkelt person. En killing, som ikke bliver vant til at se, høre og lugte et normalt liv på det tidspunkt, kan få problemer senere hen.

Hvor hjerteskærende det end kan være, skal du passe på med at vælge en killing, som virker nervøs. Det kan være tegn på dårlig tidlig socialisering. Du skal heller ikke lade dig friste til at tage den mindste og svagest udseende killing af medlidenhed. Det kan vise sig at blive en dyr fejltagelse.

Tag ikke en killing fra moderen eller dens kuldsøskende for tidligt. Den skal være mindst 12 uger gammel.

Relaterede Artikler

 • Adoption af en voksen kat

  Du vil med det samme få en ide af den voksne kats temperament, hvorimod en killing kan opføre sig på en måde i sin ungdom og ændre sig væsentligt i takt med, at den vokser (og ikke altid til det bedre...).
 • Find din nye killing: Hvor skal du lede?

  There are several places to get a kitten. Learn more about finding a kitten at a shelter, breeder, rescue organization or local newspaper.
 • Seks måder at socialisere din nye kat på

  Det kræver både tålmodighed og kærlighed, når man skal socialisere en kat og vænne den til det nye hjem. Læs de forskellige tips i denne artikel om, hvordan man socialiserer en kat, så den vænner sig til sit nye hjem.
 • At lade en kat være alene hjemme: Hvor lang tid er passende?

  Er du bekymret for at lade din kat være alene hjemme? Din kats alder og dit forhold til din kat er vigtige faktorer, du skal have in mente, når du afgør, hvor længe du vil lade din kat være alene hjemme.