Væk fra hvalpen

Published by
Læse tid

Alene hjemme er ikke en valgmulighed

Du må aldrig lade hvalpen være alene hjemme i længere perioder. Ifølge Dyrenes Beskyttelse bliver mange hunde angste, larmende og destruktive og ødelægger ofte ting i hjemmet, når de er alene hjemme. Så hvis du skal på ferie eller bare på weekendtur, må du ikke lade dine planer gå forud for din hunds tarv. Der skal planlægning til.

Kenneler: Sæt din hund i en god kennel, så du kan være sikker på, at hunden får en god og pålidelig pleje og omsorg i et hundevenligt miljø med mennesker, som elsker hunde og ved, hvad de har med at gøre. Du skal bare medbringe en gyldig vaccinationsattest. Og sørg for, at de eller du har en gyldig hundeforsikring, hvis din hund skulle få brug for dyrlægehjælp, mens du er bortrejst.

Venner: Måske er du så heldig, at du har venner eller familie, som tilbyder at komme og bo i dit hjem og passe din hvalp, mens du er væk. Men sørg for, at de ved, hvad det vil sige, og at de kender hvalpen og har et godt forhold til den. Det er en ideel løsning, hvis hvalpen ikke er glad for at være væk hjemmefra

Relaterede Artikler

 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Hjælp din hvalp med at socialisere

  "Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.
 • De første tre måneder

  Alle hvalpe udvikler sig på samme måde, uanset hvilken race de er. De gennemgår de samme stadier fra de bliver født, til de er voksne.
 • Hundehvalpe leveres ikke med en brugsanvisning

  Dogs running En ny hundehvalp i huset er sjovt og spændende, men ligesom en ny baby leveres den ikke med en brugsvejledning.