Kan hunde spise brune ris?

Udgivet af Kara Murphy
minutter læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Undrer det dig, at du ser brune ris på listen over ingredienser i dit hundefoder? Kan hunde spise brune ris? Kort sagt er svaret ja, da brune ris indeholder vigtige næringsstoffer til bevarelse af din hunds generelle sundhed. Her er svar på nogle af de mest almindelige spørgsmål om, hvorfor brune ris er en vigtig ingrediens i mange typer af hundefoder.

Hvilke sundhedsmæssige fordele har brune ris for hunde?

Brune ris er fulde af naturlige fibre, som hjælper hundens fordøjelse. Det er også en fremragende kilde til kulhydrater, vitaminer og mineraler. Der findes især D- og B-vitamin i brune ris. Mineraler og vitaminer, der er vigtige for hundens sundhed, herunder calcium, jern og riboflavin, indgår også i dette superfoder. Det er vigtigt at have den rette balance mellem disse næringsstoffer i din hunds foder, så hvis du ser brune ris opført som ingrediens i Hill's hundefoder, kan du være sikker på, at Hill's har foretaget omfattende forskning for at sikre, at det ikke blot opfylder vores kvalitetsstandarder, men også er præcist afbalanceret til at opfylde din hunds behov.

Brune ris vs. Bryggerris: Hvad er forskellen?

Brune ris fremstilles ved at fjerne skallerne fra risens kerne, men samtidig lade noget af kliddet være intakt, hvilket giver risen en brunlig farve. Bryggerris (der har fået deres navn, fordi de ofte anvendes i bryggeriindustrien) er derimod brudstykker af hvide ris. Ernæringsmæssigt er brygerris en god energikilde og indeholder protein og mineraler.Golden retriever spiser af hvid skål

Hvad med hvide ris?

Den største ernæringsmæssige forskel mellem brune og hvide ris er, at kliddet i brune ris øger fiberindholdet. Medmindre dit kæledyrs foder bruger ris som den primære fiberkilde, vil begge varianter fungere fint for din hund.

Kan min hund være allergisk over for ris?

Ja, men det er sjældent. Hvis din hund er allergisk over for ris eller andre kornsorter, kan den få symptomer som kløende hud, hårtab og øreinfektioner. Men de samme symptomer kan også skyldes andre allergier eller helbredsproblemer. Det er bedst at bede din dyrlæge hjælpe dig med at afgøre, om din hund lider af risallergi - eller en anden form for allergi - før du fjerner ris fra dens måltider.

Hvorfor bør jeg forhindre at min hund spiser korn?

Kornfrit foders popularitet overgår klart antallet af hunde med diagnosticeret kornallergi eller -overfølsomhed. Dette modefænomenet er blev populært omkring samme tid som diæter med lavt kulhydratindhold blev populært i menneskekøkkener. Dyrlæger rapporterer, at de ofte hører fra kæledyrsforældre, at de har valgt kornfri, fordi de mener, at korn blot er fyldstoffer i hundefoder for at holde priserne nede. Det er simpelthen ikke sandt. Fuldkorn som brune ris giver hunden vigtige og let fordøjelige næringsstoffer. Desuden har kornfrit hundefoder ikke nødvendigvis lavt indhold af kulhydrater, og disse næringsstoffer er faktisk en vigtig faktor for hundens generelle sundhed. Når det er sagt, er det ikke alle kornsorter, der er egnede til visse hunde, så sørg for at tjekke dette med din dyrlæge for at sikre den bedste kost til dit kæledyr.

Så kan hunde spise brune ris som en del af en sund madplan? Svaret er ja, og det giver faktisk gavnlige næringsstoffer til din hund - det er ikke bare et billigere fyldstof. Det vigtigste at huske, når du vælger hundefoder er, at det skal give din hund en komplet og afbalanceret ernæring. Hill's har et team på over 200 dyrlæger, ernæringseksperter og fødevareforskere til at udvikle nye produkter og forbedre eksisterende produkter for at sikre, at din hund lever et langt, sundt og fyldestgørende liv. Sørg altid for at rådføre dig med din dyrlæge om ingredienserne til din hunds foder, og sæt ikke din lid til modefænomener, når det kommer til at vælge den rigtige ernæring til din hund. Vi bekymrer os lige så meget om din hunds sundhed, som du gør, og vi gør alt for at sikre, at hunde får et måltid af høj kvalitet med gennemtænkte ingredienser, når de spiser Hill's hundefoder.

Forfatterbiografi

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er freelance-forfatter og hundeejer. Hun bor i Erie, Pennsylvania. Hun har en goldendoodle, der hedder Maddie.

 

Anmeldt af Dr. Hein Meyer, DVM, PhD, Dipl-ECVIM-CA og Brana Bonder, B.S, M.S

Relaterede artikler

 • Hvorfor er antioxidanter vigtige?

  Dogs running Celler er under kontinuerligt angreb fra det man kalder ‘frie radikaler’. De frie radikaler er et ‘biprodukt’ fra kroppens egen forbrænding eller et resultat af eksterne faktorer som forurening.
 • Vådfoder vs. tørfoder til hunde: Hvad er bedst for din hund?

  Det er populært at "pynte" tørfoder med lidt vådfoder på toppen. Faktisk viser undersøgelser, at mange hunde og katte, der får diætfoder fra dyrlægen også får vådfoder købt i supermarkedet.
 • Hunde har andre ernæringsmæssige behov end mennesker

  Ifølge en undersøgelse af hjemmelavet foder til hunde og katte fremgår det, at over 90 procent af foderet var ernæringsmæssigt forkert sammensat og ikke tilstrækkeligt som foder til hunde og katte.
 • Er chokolade giftigt for hunde?

  Dogs running Kan det være sandt? Er chokolade giftigt for hunde? Svaret er ja. Graden af fare kommer dog an på typen af chokolade, størrelsen på hunden og mængden, der bliver spist.

Relaterede produkter