Hunde i løbetid

Udgivet af
Læse tid

Hunhunde er "i løbetid", når de træder ind i fertilitetsdelen af deres reproduktivitetscyklus. Løbetiden varer i gennemsnit i 3 uger, og en hund vil normalt komme i løbetid hver 6 til 8 måned.

De fleste hunderacer er første gang i løbetid, når de er cirka 6 måneder gamle men det kan variere. 

Løbetid kan normalt identificeres, når hunden bløder fra skeden, svulmet vuvla eller forøget urinering. Hunhunde producerer dog ikke ret meget blod, og det kan være, at du slet ikke bemærker blødningen hos en lille hund.

Uønsket opmærksomhed

Det første du vil bemærke, hvis du har en tæve i løbetid, er, at hun vil tiltrække opmærksomhed fra ikke-kastrerede hunde i en meget stor radius. Hendes opførsel vil også ændres fra ikke, at ville lade hanhunde bedække hende til ikke at gøre nogen modstand. Sker dette, er hun helt sikkert i brunst.

Desuden vil hanhunde gå overraskende langt for at komme til en hunhund i løbetid. Mens din hunhund er i løbetid, frarådes det derfor, at du efterlader hende udenfor uden opsyn. Derudover vil du være nødt til at have hende i snor hele tiden, mens I går tur. Normalt vil andre hundeejere, du møder, være i stand til at styre deres hunde, men duften af en hunhund i løbetid kan forårsage aggressiv opførsel hos nogle hanhunde.

Blødning

Den anden bekymring er blødning. Hvis din hund producerer nok blod til at plette rundt om i huset, er det en god ide at give hende begrænset adgang til de dele af huset, hvor rengøringen er lettest, altså steder uden gulvtæpper Det er en dårlig ide at efterlade hende udenfor, medmindre du ønsker, at hun får mandligt besøg (og måske hvalpe).

Medmindre du vil avle, er de bedst at få hende steriliseret. Steriliseringen forhindrer hende fra at komme i løbetid.

Der er forskellige meninger om, hvornår det er bedst at sterilisere hunhunde. Nogle dyrlæger vil forslå, at man lader en hund være i løbetid én gang, mens andre allerede vil sterilisere, når den er 6 måneder. Spørg din dyrlæge hvilken måde de syntes er rigtig for din hund.

Relaterede Artikler

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini hvalpefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature er sammensat til at støtte immunforsvaret og sund udvikling af hjerne, muskler og knogler. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med lam og ris

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb and Rice er sammensat til at styrke et stærkt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem. Med klinisk dokumenterede antioxidanter og optimalt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Medium Chicken er sammensat til at styrke immunforsvaret og bevægeligheden med klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.