Hunde i løbetid

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hunhunde er "i løbetid", når de træder ind i fertilitetsdelen af deres reproduktivitetscyklus. Løbetiden varer i gennemsnit i 3 uger, og en hund vil normalt komme i løbetid hver 6 til 8 måned.

De fleste hunderacer er første gang i løbetid, når de er cirka 6 måneder gamle men det kan variere. 

Løbetid kan normalt identificeres, når hunden bløder fra skeden, svulmet vuvla eller forøget urinering. Hunhunde producerer dog ikke ret meget blod, og det kan være, at du slet ikke bemærker blødningen hos en lille hund.

Uønsket opmærksomhed

Det første du vil bemærke, hvis du har en tæve i løbetid, er, at hun vil tiltrække opmærksomhed fra ikke-kastrerede hunde i en meget stor radius. Hendes opførsel vil også ændres fra ikke, at ville lade hanhunde bedække hende til ikke at gøre nogen modstand. Sker dette, er hun helt sikkert i brunst.

Desuden vil hanhunde gå overraskende langt for at komme til en hunhund i løbetid. Mens din hunhund er i løbetid, frarådes det derfor, at du efterlader hende udenfor uden opsyn. Derudover vil du være nødt til at have hende i snor hele tiden, mens I går tur. Normalt vil andre hundeejere, du møder, være i stand til at styre deres hunde, men duften af en hunhund i løbetid kan forårsage aggressiv opførsel hos nogle hanhunde.

Blødning

Den anden bekymring er blødning. Hvis din hund producerer nok blod til at plette rundt om i huset, er det en god ide at give hende begrænset adgang til de dele af huset, hvor rengøringen er lettest, altså steder uden gulvtæpper Det er en dårlig ide at efterlade hende udenfor, medmindre du ønsker, at hun får mandligt besøg (og måske hvalpe).

Medmindre du vil avle, er de bedst at få hende steriliseret. Steriliseringen forhindrer hende fra at komme i løbetid.

Der er forskellige meninger om, hvornår det er bedst at sterilisere hunhunde. Nogle dyrlæger vil forslå, at man lader en hund være i løbetid én gang, mens andre allerede vil sterilisere, når den er 6 måneder. Spørg din dyrlæge hvilken måde de syntes er rigtig for din hund.

Relaterede Artikler