Mødet med dyrlægen

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find den dyrlæge din killing fortjener

Du ønsker selvfølgelig det bedste for din lille killing, og en af de vigtigste ting, du kan gøre for den, er at finde en god dyrlæge. Du skal trods alt samarbejde med vedkommende i mange år fremover.

En anbefaling fra familie eller venner er en af måderne at finde en god dyrlæge på, men ellers skal du stole på dit instinkt. Virker medarbejderne venlige, hjælpsomme og vidende? Hvad er åbningstiderne, og hvilke tilbud er der, hvis killingen skulle blive syg uden for den normale åbningstid? Nogle dyrlæger tilbyder mere end blot medicinsk og kirurgisk behandling. For eksempel er der mange, som sælger alt fra hunde- og kattefoder til kattebakker. Det kan være nyttigt.

Dyrlæger er ikke kun for syge dyr

Den tid, hvor man kun gik til dyrlægen med en hund eller kat, når den var syg, er for længst forbi. Regelmæssig helbredskontrol i de første måneder af killingens liv betyder, at mange problemer opdages, før de vokser sig store. De fleste klinikker tilbyder også rådgivning om alt lige fra halsbånd til opdragelse.

En ekstra fordel ved at tage en sund og rask killing med til dyrlægen er, at den bliver vant til stedet. Katte er intelligente og vil hurtigt lære at frygte dyrlægebesøg, hvis de kun kommer der til ubehagelige ting som vaccinationer!

Forberedelser

Det er helt naturligt at være nervøs før killingens første besøg hos dyrlægen, men bare rolig, den er i sikre hænder. Med en smule forberedelse kan det blive en positiv og beroligende oplevelse.

Når du aftaler det første besøg, skal du spørge på klinikken, hvordan de vil foretrække, at du forbereder besøget. Det afhænger af dyrlægen. Det vil være en meget god idé at medbringe eventuelle journaler, du har for killingen. Og hvis du har en sygeforsikring eller oplysninger om identifikationschip for killingen, skal du også tage disse dokumenter med.

Gør en behagelig transportkasse klar til killingen. Du kan købe transportkasser til katte hos dyrehandleren eller hos nogle dyrlæger. Læg et behageligt tæppe i, og brug eventuelt en speciel feromonspray i kassen for at gøre killingen mere rolig og afslappet.

Vær parat til at besvare spørgsmål om killingens liv indtil nu. Hvilken type foder får killingen? Er den søvnig og sløv, eller er den aktiv og legesyg? Har den fået vaccinationer, ormekur, loppekontrol eller -behandlinger, måske hos den tidligere ejer? Husk, at det også er din chance for at stille spørgsmål til dyrlægen. Er der noget, du har brug for at få opklaret eller er usikker på? Dyrlægen vil med glæde berolige dig og give dig gode råd.

Hvad kan du forvente

Prøv at komme lidt før den aftalte tid. Måske er der nogle papirer, du skal udfylde. En medarbejder viser dig og killingen ind i undersøgelseslokalet, hvor det første, der sker, sikkert er at killingen får taget temperatur og bliver vejet.

Derefter undersøger dyrlægen killingen. De fleste dyrlæger gør sig gode venner med killingen og får den til at slappe af, før de begynder undersøgelsen, ved at kæle med den og tale blidt med den. Derefter kontrollerer dyrlægen killingens krop grundigt og leder efter tegn på sygdom eller om noget virker unormalt. Han eller hun stiller formentlig nogle rutinespørgsmål på dette tidspunkt, og du kan også selv stille spørgsmål. Du kan også tale om killingens fodring og behov, fordi forskning viser, at det rigtige foder har stor betydning for kattens sundhed og udvikling. Samtalen hjælper dyrlægen med at lære killingen at kende, så de kan få et tillidsfuldt forhold, som forhåbentlig varer hele kattens liv.

Før du går, skal du huske at tage kattens nye journal med dig sammen med eventuelt foder eller medicin, som dyrlægen har ordineret. Nu er det tid til at tage killingen med hjem. Du må gerne give den en godbid og kæle med den, før den lægger sig og får en velfortjent lur - det har været en indholdsrig dag!

Forsikring

Hvis killingen er syg, bliver du selvfølgelig bekymret. Det sidste, man har brug for, er at skulle bekymre sig yderligere over prisen på behandlingen. Derfor vælger mange ejere at tegne en katteforsikring.

Det kan godt betale sig at undersøge markedet og sammenligne priser. Her er internettet en god ting, hvis du har adgang til det.

Husk, at en katteforsikring ikke dækker rutinemæssig sundhedspleje, og at det er vigtigt at læse "det med småt", før du skriver under på noget.

Relaterede Artikler