Hjælp, min hund har ondt i maven!

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Har du opdaget, at din hund har blodig afføring eller bliver ved med at kaste op? Mange hunde lider af maveproblemer fra tid til anden. Selvom det måske ikke er behageligt at læse om de specifikke detaljer, er det vigtigt, at du ved, hvad du kan forvente. Opkast og diarré er ikke sjovt, hverken for vores kæledyr eller for os som ejere, men lejlighedsvise episoder med opkast eller tynd, vandig afføring er en del af livet med vores kæledyr.

Tjek tegnene

Hvis du hører din hund lave lyde, som om den skal til at kaste op, så skynd dig at placere noget avispapir eller en gammel skål eller bakke foran den. På den måde undgår du at flytte på hunden, imens den er utilpas, og samtidig sørger du for, at du ikke skal tørre så meget op efter den. På samme måde kan en hund, der kradser på døren for at blive lukket ud, have maveproblemer og måske ikke have den samme kontrol over sine tarme, som den normalt har. Nogle hunde kan virke rastløse, gå rundt i ring og måske endda begynde at grave huller, hvis de har smerter i maven, eller de kan bare krølle sig sammen og se ulykkelige ud. Andre tegn, man skal være opmærksom på er, om hunden taber sig, ændrer appetit, har luft i maven, en rumlende mave eller ser anstrengt ud, når den har afføring.

Hvad er udløseren?

For det meste skyldes maveproblemer, at hunden har spist for meget, spist den forkerte slags mad (f.eks. fordærvet mad) eller spist noget, som den har reageret på. Med lidt hjælp kommer de fleste hunde sig relativt hurtigt over denne slags problemer, så spørg din dyrlæge til råds på et tidligt tidspunkt.

Nogle hunde har dog mere langvarige lidelser, som aldrig helt synes at forsvinde, eller som blusser op igen og igen. En dyrlæge vil normalt være nødt til at udføre forskellige tests for at fastslå årsagen til mere langvarige maveproblemer. Før dagbog over, hvornår hunden har problemer, hvilke tegn den viser, og hvad den har spist i dagene op til en episode for at hjælpe dyrlægen med at stille diagnosen.

De bedste tips

 • Hvis din hund kaster op, skal du straks fjerne dens adgang til mad og sørge for, at den har frisk vand til rådighed.
 • Hvis hunden virker utilpas, bliver ved med at kaste op eller har blodig opkast eller diarré, skal du kontakte din dyrlæge.
 • Spørg din dyrlæge, hvornår du igen kan begynde at tilbyde små mængder letfordøjeligt hundefoder. Terapeutisk hundefoder, som fås hos dyrlæger, anbefales ofte til hunde, der har haft maveproblemer.
 • Fortsæt med at fodre med det anbefalede foder i cirka fem dage, eller som din dyrlæge har anvist.
 • Herefter tilsætter du langsomt noget af din hunds normale foder, øger mængden gradvist og reducerer mængden af det terapeutiske foder i løbet af de næste syv dage, indtil din hund får normalt foder igen.

Spørg altid din dyrlæge til råds, hvis du er bekymret for din hunds helbred.

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
  Buy Now »
 • Hill's™ Science Plan™ Hund Voksen Light Mini med Kylling

  <span class='nowrap'>Science Plan™</span> CANINE ADULT LIGHT MINI with CHICKEN er sammensat til at hjælpe med at holde idealvægten hos hunde af små racer. Med ingredienser af høj kvalitet og vores unikke sammensætning til vægthåndtering for at hjælpe din hund med at holde sig i form og sund.
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
  Buy Now »
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
  Buy Now »