Sandheden om katte og mælk

Published by
Læse tid

Det er en almindelig misforståelse at katte bør få mælk når de skal forkæles lidt ekstra. Sandheden er, at de fleste katte ikke kan tåle laktose, så hvis man giver dem komælk kan katten faktisk få det skidt. Mælk er ikke en del af kattes nødvendige ernæring, og mange katte lider af mavepine eller andre problemer der kan relateres til indtagelse af mælk.

Det er specielle "katte mælk" produkter, som er produceres specifikt til katte, men sandheden er at katte ikke behøves mælk som en del af deres kost for at leve sundt. Disse produkter er faktisk meget fedende, og hvis din kat får "katte mælk" regelmæssigt bør dens indtag af fast føde justeres, for at kompensere for de ekstra kalorier den får gennem mælken, for at undgå at den udvikler overvægt og andre relaterede sundhedsproblemer.

For at give din kat alt det den har brug for, er det en fordel at fodre med et foder som Hills Science Plan, da foderet er udviklet til at møde alle ernæringsbehov hos katte for at holde dem sunde og glade. Selv den specielt udviklede "katte mælk" indholder ikke alt den ernæring som et høj-kvalitetsfoder gør. Udover at bruge "katte mælk" som en særlig forkælelse til din kat, bør man ikke give sin kat mælk men derimod holde sig til det videnskabelige bevidst foder, for at holde din kat sund og glad

Relaterede Artikler

 • Beløn din kat med Hill's kattegodbidder

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Sådan giver du din kat en afbalanceret ernæring

  God ernæring handler om den rette balance af næringsstoffer. Lær mere om sundhedsproblemer, når du fodrer kattefoder, der har en forkert ernæringsbalance, fra dine venner hos Hills Pet Nutrition.
 • Indekattes ernæringsbehov

  Cat eating stew Livsstilen for en indendørskat adskiller sig meget fra en udendørs kats. Ofte har en indekat et lavere træningsniveau end en, der bor udenfor. Og da hun har mere tid til at soignere, er der større sandsynlighed for, at en indekat udvikler hårbolde.
 • Fødevarer, der er farlige eller giftige for katte

  Det er vigtigt, at din kat får det foder der dækker dens ernæringsmæssige behov. En gang imellem kan man fristes til at give katten madrester eller specielle godbidder.