Han eller hun?

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Han eller hun?

Når du har besluttet dig til, hvilken race din hund skal være, skal du finde ud af, om det skal være en han eller en hun (tæve). De fleste tæver har tendens til at være roligere og mindre dominerende end hannerne, men husk, at tæverne kommer i løbetid cirka to gange om året. Det varer to-tre uger, hvor de skal holdes væk fra alle hanhunde.

Nogle hanhunde har større tendens til at være mere aggressive eller dominerende over for mennesker og andre hunde, selvom tæver også kan udvikle denne adfærd. Hanhunde kan løbe bort, hvis der er en tæve i løbetid i nærheden, og selvom det er muligt at træne adfærden, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at kastrere hunden.

Hvis du får hvalpen fra et hundeinternat, bliver du måske bedt om at skrive under på, at du vil få hunden kastreret eller steriliseret for at forhindre uønskede kuld i fremtiden.

Relaterede Artikler

 • Sådan rejser du med din hvalp

  Dogs running Der er efterhånden mange hundevenlige hoteller, hvilket har gjort det nemmere at rejse med sin hund.
 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Sundhedsproblemer, man ikke kan vaccinere imod  

  Dogs running Selvom hvalpen er vaccineret, kan den selvfølgelig stadig få sundhedsmæssige problemer af og til.
 • Introducere halsbåndet og snoren

  Dogs running Selvom der går nogle uger, før du kan gå tur med din hvalp udenfor i snor (før hvalpen er blevet vaccineret, bør du bære den for at undgå risikoen for infektion), kan du vænne den til at gå med halsbånd, efter at den har fået et par dage til at falde til i sit nye hjem.