Han eller hun?

Published by
Læse tid

Han eller hun?

Når du har besluttet dig til, hvilken race din hund skal være, skal du finde ud af, om det skal være en han eller en hun (tæve). De fleste tæver har tendens til at være roligere og mindre dominerende end hannerne, men husk, at tæverne kommer i løbetid cirka to gange om året. Det varer to-tre uger, hvor de skal holdes væk fra alle hanhunde.

Nogle hanhunde har større tendens til at være mere aggressive eller dominerende over for mennesker og andre hunde, selvom tæver også kan udvikle denne adfærd. Hanhunde kan løbe bort, hvis der er en tæve i løbetid i nærheden, og selvom det er muligt at træne adfærden, kan det i nogle tilfælde være nødvendigt at kastrere hunden.

Hvis du får hvalpen fra et hundeinternat, bliver du måske bedt om at skrive under på, at du vil få hunden kastreret eller steriliseret for at forhindre uønskede kuld i fremtiden.

Relaterede Artikler

 • Beløn din hund hele livet – ikke kun til jul

  Alle kan lide en lille godbid nu og da, især nu hvor julen står for døren. Selvom det er fristende at give hunden rester fra bordet, så kan hverdagskost til mennesker faktisk skade din hund.
 • Hjælp din hvalp med at socialisere

  "Socialisering". Det lyder som et stort og vigtigt ord - og det er det også, fordi det drejer sig om at sikre, at din hvalp vokser op og bliver en omgængelig voksen hund, som får det meste ud af livet.
 • De første tre måneder

  Alle hvalpe udvikler sig på samme måde, uanset hvilken race de er. De gennemgår de samme stadier fra de bliver født, til de er voksne.
 • Hundehvalpe leveres ikke med en brugsanvisning

  Dogs running En ny hundehvalp i huset er sjovt og spændende, men ligesom en ny baby leveres den ikke med en brugsvejledning.