Katte og rindende vand

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Nogle katte er meget kræsne omkring deres vand. Selvom du giver katten frisk vand til hele dagen, kommer den løbende i det sekund, du tænder for vandhanen. Så hvorfor tiltrækkes katte af de løbende vandhaner?

Måske drikker din kat fra en skål, men bliver ved med at sprøjte vandet med sin pote. Måske bliver hun ved med at vælte skålen, så hun kan drikke fra gulvet. Din kat balancerer måske forsigtigt på toiletbrættet så hun kan drikke fra kummen? Og hvis du har en udendørskat, foretrækker hun måske endda beskidt regnvand i stedet for det friske vand, du giver hende.

Hvorfor den underlige opførsel?

Ingen ved med sikkerhed, hvorfor katte kan blive så kræsne omkring deres vand, men der findes forskellige teorier. Katten kan have en instinktiv uvilje mod stille vand. I naturen vil en kat normalt kun drikke rindende vand for at forebygge sygdomme. Alternativt, kunne det også være at din kat har lært, at vandet plejer være koldere, når det kommer fra hanen eller som regnvand.

Det er også muligt, at vandet er som et legetøj for din kat. Det at vælte vandskålen eller at prøve at fange dråberne fra vandhanen en fantastik leg for din kat, og som desuden har den fordel, at den slukker tørsten.

Katte behøver ikke at drikke meget vand, især hvis de spiser vådfoder fra dåser eller portionsposer, idet dette foder indeholder meget vand. Det er dog stadig vigtigt at sikre sig, at din kat har adgang til frisk vand hele tiden.

At drikke fra en skål

Der er nogle ting, du kan gøre for at opmuntre din kat til at drikke af vandskålen.

Prøv at flytte hendes vandskål til et andet sted end hvor hun har sin madskål. Din kat kan måske være kræsen med at have mad og vand lige ved siden af hinanden.

Hvis du tror, at katten ikke kan lide vandets temperatur, prøv at tilføje nogle isterninger i skålen.

Det kan også være en god ide at skifte skålen ud. Forskellige typer af skåle kan få vandet til at smage forskelligt. Hvis din kat har en plastikskål, kan du prøve en skål af metal, keramik eller endda af glas. Hvis din kat vælter sin vandskål, kan du lede efter en bredere skål med plastikbund. Det vil narre selv den mest bestemte kat.

Der findes også kattespringvand, der enten konstant sprøjter vand eller bliver aktiveret, når katten nærmer sig. Kattespringvand kræver elektricitet, så de skal derfor placeres et sted i nærheden af en stikkontakt.

Du kan en gang imellem lade vandet løbe, så din kat kan få lidt at drikke. Din kat vil drikke fra enhver kilde, hvis hun er tørstig nok, men du kan nu og da tilbyde hende vand fra hanen som en ekstra godbid.

Relaterede Artikler