Leg med din kat på budget: 7 gratis aktiviteter

Publiceret af
min læsning

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

At lege er nødvendigt for din kats helbred. Et stimulerende miljø holder den aktiv metalt og fysisk.

Kattelegetøj behøver at komme med et prisskilt. Faktisk kan næsten alt være billigt legetøj for din firbendede ven. Den kan have det sjovt med en papkasse, gamle aviser eller isterninger.

Men for at det bliver rigtig sjovt, skal du lege med! Brug din fantasi og ting du finder i dit hjem, og find på aktiviteter du og din kat kan lege sammen, uden at det behøver at koste en krone.

Her er syv ideer til hvordan du kommer igang med at lege med din kat:

1. Gemmeleg under tæppe

Katte elsker at "jage". Giv dem noget at jage, ved at gemme din hånd under et tæppe. Katten vil hurtigt kaste sig over den. Hvis kattens klør er ude, er tæppet måske ikke tykt nok til at beskytte din fingre fra skræmmer. Hvis du finder det nødvendigt, kan du istedet bruge en bamse eller lignede, så du kan beskytte dig fra dit vilde rovdyr.

2. Kast sammenkrøllede stykker papir

Smid ikke den uønskede post ud endnu. Krøl papiret sammen og kast den foran din kat. Den vil sandsynligvis slå papiret henover gulvet, jage det og slå det væk igen. Du bliver måske overrasket, hvis din kat begynder at hente pairet og bringe det tilbage til dig for at kaste det igen og igen.Calico cat with intense yellow eyes peering out of a brown paper bag.

3. Lad din kat "læse" avisen

Ligesom med tæppet, kan du gemme en genstand under papiret (en ske, blyant eller spisepinde). Din kat vil finde det uimodståeligt ikke at prøve at fange det. Eller lad din kat gemme sig under papiret, mens du går forbi og trækker et bånd eller en snor efter dig. Angrib!

4. Papirspose

Der er noget ved en krøllet brun papirspose, der kan underholde en kat i flere dage. Gør det spændende ved at kradse på siden, mens katten er indeni. Den vil jage enhver skygge eller lyd den hører. Det er altid en god ide at lave huller i begge ender af posen, så katten ikke risikere at blive fanget i posen, hvis den skulle vælte på hovedet.

5. Sjov med rør!

Denne leg kræver lidt mere indsats fra din side, men du kan gøre det! Tag en lille kasse, fx en skotøjskasse uden låg. Stil (tomme) toiletpapirsruller, så de er placeret lodret i kassen. Du skal bruge omkring 12 ruller for at udfylde kassen. (Brug en limpistol for at lime rørerne fast til kassen, så de ikke spredes overalt i hjemmet. Hvis det ikke gør dig noget, så spring dette trin over!) Nu er det op til dig: du kan skære små huller i bagsiden af kassen og stikke et legetøj igennem de forskellige huller, så din kat kan fange det (tænk whack-a-mole) eller du kan lægge godbidder i rørerne og derefter blokere dem med små sammenkrøllede stykker papir eller klud og lad din kat arbejde for at få dem ud.

6. Ice, Ice Baby

Spil ishockey med din kat. Sid på et flise- eller linoleumsgulv og slå en isterning frem og tilbage til din kat. Den første der scorer vinder!

7. Gør-det-selv kattetræ

Du kan selvfølgelig også give din kat en tom kasse at lege med i timevis. Genbrug en papkasse og skær nogle store huller i hver side. Men hvorfor kun bruge én papkasse, når du kan lave et helt kattetræ? Sæt flere papkasser ovenpå hinanden og smid et tæppe over toppen for at skabe det ultimative kattetårn.

Katte kan underholde sig selv. Følg med i hvad katten gør, og I kan nemt finde på mange nye lege ved at bruge ting du har i dit hjem, uden at det koster dig en krone. Leg med nu!

P.S. sørg for at samle snore, bånd eller lignende genstande op, når du er færdig med at lege med din kat. Nogle katte har en tendens til at spise garn og andre lignende ting, der muligvis kræver efterfølgende lægehjælp.

Contributor Bio

Kara Murphy

Kara Murphy

Kara Murphy er en freelance forfatter i Erie, Pa. Hun har en goldendoodle, der hedder Maddie og som altid snuser det samme sted i naboens have, når den går tur i nabolaget.

Relaterede Artikler

 • Fri for hårboller

  Katte er meget renlige dyr, og din nye killing vil tilbringe cirka fem timer om dagen med at soignere sig. Når den gør det, får den fat i løse hår fra pelsen, som er svære at spytte ud, så den vil sikkert bare sluge dem.
 • Derfor kaster din kat op, når den har spist

  Katteejere tror ofte at et foderskifte er årsagen til, at deres kat kaster op lige efter, den har spist. Dette virker da også som en logisk årsag, men andre faktorer spiller også ind.
 • Mæthedens vigtige rolle i din kats overordnede vægt og sundhed

  Fluffy cat playing with orange toy Er du bekymret for din overvægtige kat? Nogle af dem ser måske søde ud, men det er helt almindeligt at bekymre sig om en tyk kat. Det første du bør gøre er at konsultere en dyrlæge for at finde ud af, om der er en underliggende årsag til vægtøgningen.
 • The Importance of Drinking Water for Your Cat

  154502253 Help protect your cat from bladder issues understanding how drinking water can prevent urinary, diseases.