Hvalpe lærer gennem leg

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behovLegetid med din hvalp: ikke kun sjov og balladePuppy play

Det er både sjovt og spændende at lege med din hvalp. Men leg er også et grundlæggende element i den tidlige opdragelse. Legene hjælper dig med hurtigt at få et stærkt og tæt forhold til hvalpen, og desuden er det sundt. I den periode, hvor hvalpen er for lille til at komme med udenfor, hjælper legene med at give hvalpen motion og dermed udvikle musklerne og give sunde knogler og led.

Legetøjet er ikke ligegyldigt

En af de første regler for legetøj er, at hvalpens og familiens ejendele skal holdes adskilt. Din hvalp må for eksempel ikke have adgang til familiens sko eller børnenes legetøj, fordi indgroede vaner er svære at bryde igen.

Gamle klude, f.eks.sengelinned eller et gammelt håndklæde er velegnet og sikkert legetøj. Det kan bruges til mange forskellige lege, og hvalpen kan bruge dem til at tygge i eller ruske. Hule genstande af stærkt gummi, som kan fyldes med små godbidder, er meget velegnede til at holde hvalpen beskæftiget, hvis den skal være alene hjemme et stykke tid.

Det er hvalpens legestund, men kontrol er en god ting

Lad os se lidt ud i fremtiden. Din hvalp skal helst vokse op og blive en lydig og afslappet hund. Derfor er det meget vigtigt, at du lærer hvalpen kontrol, når du leger med den. Det betaler sig i fremtiden, når det bliver nødvendigt at have kontrol over hunden, hvis den bliver ophidset eller stresset. Og når du kontrollerer legene, kontrollerer du også din hvalp. Men husk, at hvalpen stadig ikke er ret gammel, så du må være tålmodig, når du lærer den at tøjle sin begejstring eller anden adfærd.

Nogle vigtige "leg og lær"-aktiviteter

Apporteringslege

Den type leg udnytter hvalpens naturlige jagtinstinkt, og her er det vigtigt at udøve kontrol. Hvalpen skal lære at modstå trangen til at springe af sted, når du for eksempel kaster et stykke legetøj, indtil du giver den kommandoen om at apportere. Og den skal vænne sig til at komme tilbage, selvom den styrter af sted for at hente sit yndlingslegetøj.

Ryste og "dræbe" lege

Disse lege omfatter ofte pivedyr og lægger vægt på hvalpens rovdyrinstinkt, så der skal en form for kontrol til. Lær for eksempel hvalpen at holde op med at "dræbe" legetøjet og give slip og at komme tilbage til dig, når du kalder, selvom den helst ville beholde sit bytte.

Tovtræklege

I disse lege kan du lære hvalpen at holde op med at trække i sin klud og slippe den på kommandoen "slip!" Når det sker, skal du belønne den med en godbid. Du bør træne det i små portioner og ofte, indtil hvalpen straks giver slip på legetøjet, når den hører kommandoen.

Legene er kun begyndelsen

Når hvalpen med din hjælp har lært grundlæggende kontrol, kan du gå over til noget lidt mere avanceret som for eksempel et hvalpetræningskursus. Dyrlægen er gerne behjælpelig med adresser på klubber og faciliteter i dit område og han/hun kan også hjælpe med at anbefale træningsbøger og vejledninger.

Del
 

Lære gennem leg

Legetid med din hvalp: ikke kun sjov og ballade

Del
 

Lære gennem leg

Legetid med din hvalp: ikke kun sjov og ballade

Relaterede Artikler