Vaccinere din killing

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

En vaccineret killing er en sund killing

Din nye killing begybder livet med naturlig immunitet fra sin mor, men når denne immunitet fortager sig, skal du have killingen vaccineret, så den bliver ved at være sund og rask.

Det er meget vigtigt at sørge for at få killingen vaccineret, da det beskytter den mod livsfarlige sygdomme. De fleste dyrlæger anbefaler en kombinationsvaccine, som bliver givet, når katten er ca. 8-9 og 9-12 uger gammel. Den beskytter killingen mod de "tre store".

  • Katteleukæmi

  • Enteritis (også kaldet panleukopeni eller katte-parvovirus)

  • Katteinfluenza

Det nøjagtige tidspunkt for vaccinationen afhænger af, hvilken type vaccine dyrlægen bruger. Generelt kan du forvente, at de to injektioner gives med tre-fire ugers mellemrum..

Efter den anden injektion er det vigtigt at holde killingen inden døre og væk fra andre katte i et par uger. Derefter kan socialiseringen igen sættes på dagsordenen!

Der er et par andre vaccinationer, det kan være værd at overveje for killingen. De beskytter den imod:

  • Chlamydia

  • Rabies

  • Bordetella

Der er flere ting, som er afgørende for, om disse ekstra vaccinationer er en god idé for netop din killing, og dyrlægen er den bedste til at rådgive dig. 

Sådan gør du vaccinationsdagen nemmere


Der er ingen, der er vilde med kanyler, og katte er ingen undtagelse. Men du kan være sikker på, at du gør det bedste for killingen ved at få den vaccineret. Faktisk kan det koste killingen livet, hvis du undlader vaccinationen.

Forhåbentlig har du allerede været hos dyrlægen med killingen til rutinemæssige undersøgelser, så den er vant til at komme der. En kraftig transportkasse er den bedste måde at transportere killingen i, og det virker beroligende, hvis du lægger et velkendt tæppe i.

Sørg for at sætte tid nok af til turen til dyrlægen, så du ikke har travlt, og prøv frem for alt at være så rolig som muligt. Katte er meget opmærksomme og opfatter hurtigt eventuelle stresssignaler.

Når du har ankommet hos dyrlægen, sørg for at holde katten inden i transportkassen indtil du bliver kaldt ind hos lægen og døren er lukket bag dig. Tal med den og støt den under hele besøget.

 

Vedligeholdelse af immunitet

For at opretholde killingens immunitet er det nødvendigt at vaccinere den med regelmæssige mellemrum hele livet. Dyrlægen sender sikkert kort ud som påmindelse om det, men det er ikke nogen dårlig idé selv at holde rede på det, hvis påmindelsen skulle gå tabt i posten.

 

Vaccinationsattester

Når killingen har fået sine første vaccinationer, får du en attest, underskrevet af dyrlægen. Det er et vigtigt dokument, som du skal opbevare et sikkert sted. Hvis du for eksempel skal have killingen i kattepension, skal de se vaccinationsattesten for at kontrollere, at den stadig er gyldig.

 

Bør du forsikre din killing?

Generelt er det en god ide at forsikre din killing. Hvis du er heldig, får du aldrig brug for den, men hvis din kat bliver syg eller kommer ud for en ulykke, kan hun modtage behandling, uden at du behøver bekymre dig for omkostningerne. Sammenlignet med hvad du kunne have brugt på dyrlægeregninger, kan den månedlige betaling vise sig være den billigste løsning. Ud fra alle de forskellige forsikringsselskaber er det vigtigt at vælge en forsikring der dækker hele livet. Nogle forsikringer holder nemlig kun nogle år. Det er når din kat ældes, at dens behov for behandling vokser og da vil du opskatte forsikringens sikkerhedsnet. Som med alle andre forsikringer, er det vigtigt at læse, det der står med småt, før du undertegner noget som helst.

Relaterede Artikler