Er føreren dig eller din hvalp?  

Udgivet af
Læse tid

Hvem er føreren?

Hunde er flokdyr og vante til at have en fører. Her er føreren dig. Ved at fastlægge nogle regler på et tidligt tidspunkt hjælper du hvalpen med at føle sig tryg og udvikle et bånd imellem jer. Hvalpen skal opfatte dig og din familie som højere oppe i hierarkiet, og det hjælper følgende regler med at slå fast:

Bordskik

Ude i naturen spiser flokkens fører altid først. Det accepterer hvalpen, men du bliver nødt til at understrege det. Hvalpens skal have andre spisetider, end du og familien har. Hvis du fodrer hvalpen med rester, mens du spiser, tror den, at det er den, der bestemmer, og så bliver det meget svært senere hen at få den til at holde op med at trænge sig på eller tigge. Det kan gøre livet besværligt, især når du har gæster. Læs mere information omkring grundregler.

Sovetid

Flokføreren får altid det bedste sted at sove, så hvalpen skal vide, at din seng er forbudt område. Hvis du begynder at lade hvalpen ligge på eller i sengen, får du den aldrig ud igen. Desuden vil den tro, at sengen er dens territorium.

Hvalpen er ikke altid i centrum

Som flokkens fører skal hvalpen respektere, at du har brug for at være alene. Hvis du ikke gør det helt klart, tror den, at du ønsker, den skal være med til alt, hvad du foretager dig, også at følge dig på steder, hvor det ikke er nogen god idé. For at vænne hvalpen til at den ikke altid er i centrum, skal du afsætte en periode på 20 minutter til en halv time, hvor du slet ikke giver den nogen opmærksomhed. Det lyder hårdt, men den skal vænne sig til, at du ikke altid står på pinde for den.

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Væk med den aggressive opførsel  

  Mange tror, at hunde bider, fordi "det gør hunde bare". Men hunde bliver ikke aggressive uden grund, og de fleste hunde udtrykker aggression, fordi de befinder sig i en presset situation.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.

Relaterede Produkter

 • Hill's™ Science Plan™ HValp Mini Kylling

  Hill's&#153; <span class='nowrap'>Science Plan</span>&#153; Puppy Mini er sammensat til styrke immunforsvaret og bevare bevægelsesfriheden hos hvalpe, der foretrækker mindre bidder. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og DHA.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini hvalpefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Small & Miniature er sammensat til at støtte immunforsvaret og sund udvikling af hjerne, muskler og knogler. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og DHA fra fiskeolie.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Medium hvalpefoder med lam og ris

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Lamb and Rice er sammensat til at styrke et stærkt immunforsvar og et sundt fordøjelsessystem. Med klinisk dokumenterede antioxidanter og optimalt indhold af omega-3 og omega-6 fedtsyrer.