Min kat er kræsen

Published by
Læse tid

Hvis din kat er kræsen, skal du ikke bekymre dig, da katte katte har ry for at være ekstremt kræsne. Sandheden er, at kræsenheden generelt er tillært og ikke nedarvet.

Du tror måske, at din kat vil have eller behøver variation i sin kost, men faktisk vil den med glæde spise det samme mad hver dag i hele dens liv, så længe det er et nærende måltid.

Langsomt, langsomt

Det som virker hos en kræsen kat, kan bare være at den tager sig god tid. Mange katte nipper til maden og foretrækker at tage en bid foder af og til. Bare fordi den ikke spiser hele skålen på en gang, betyder det ikke, at den ikke kan lide foderet.

Min kat spiser ikke nok

Din kat undgår måske sin mad, fordi den får ekstra godbidder på andre tidspunkter. Hvis du fodrer din kat meget, eller giver den rester fra bordet, er du nødt til at stoppe med det. Din kat vil klage et stykke tid, men efterhånden vil den forstå, at det eneste foder den vil få, er fra dens madskål.

Vær sikker på, at ingen anden giver din kat godbidder. Enten nogen i husstanden eller i dit nabolag. Det kræver kun én person at ændre din kats opfattelse af, hvordan den får mad.

Hvis du har prøvet at give din killing forskelligt foder for at se, hvad den foretrækker, opdager du måske, når den er voksen, at du har givet den det indtryk, at det vil du altid gøre. Hvis du åbner forskellige dåser med foder og prøver at lokke din kat til at spise noget nyt ved hvert måltid, så har din kat fået dig trænet.

Her er en meget effektiv måde til at træne din kat til kun at spise, hvad du vil have, at den skal spise:

 • Lad den mad, den skal spise, stå fremme i en halv time

 • Hvis den ikke spiser det, tag det væk.

 • Gentag dette indtil den spiser.

Efter en dag eller to, starter din kat måske med at tigge efter ekstra godbidder. Vær standhaftig. Din kat sulter ikke, den prøver bare at bruge sin charme til at få det, den vil have. Du må klare et par uger med klager, men denne behandling vil hurtigt sætte en stopper for din kats kræsenhed.

Skift til andet foder

Hvis du skifter din kats foder, bør det ske gradvist. Start med at blande en smule af det nye foder med dens normale foder, og sørg for gradvist at øge mængden af det nye foder, indtil den kun får det.

Hvornår man skal ringe til dyrlægen

Hvis din kat pludselig bliver meget kræsen og ikke før har vist tegn på den slags adfærd eller virker som om, den taber sig, bør du tale med din dyrlæge. Nogle gange kan adfærd, som virker som kræsenhed, være forårsaget af et sundhedsproblem som tandproblemer, fordøjelsesproblemer eller hårboller.

Relaterede Artikler

 • Beløn din kat med Hill's kattegodbidder

  Tasty and delicious cat treats are a great way to connect with your cat and display your care and love for them. They can also be used as rewards for good behavior and as part of training.
 • Sådan giver du din kat en afbalanceret ernæring

  God ernæring handler om den rette balance af næringsstoffer. Lær mere om sundhedsproblemer, når du fodrer kattefoder, der har en forkert ernæringsbalance, fra dine venner hos Hills Pet Nutrition.
 • Indekattes ernæringsbehov

  Cat eating stew Livsstilen for en indendørskat adskiller sig meget fra en udendørs kats. Ofte har en indekat et lavere træningsniveau end en, der bor udenfor. Og da hun har mere tid til at soignere, er der større sandsynlighed for, at en indekat udvikler hårbolde.
 • Fødevarer, der er farlige eller giftige for katte

  Det er vigtigt, at din kat får det foder der dækker dens ernæringsmæssige behov. En gang imellem kan man fristes til at give katten madrester eller specielle godbidder.