En introduktion til at træne din hvalp med bur

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Hundebillede

Træning med et bur er nødvendigt for sikkerhed, forhindring af skader, træning i huset og til udflugter. Når du ikke kan have din hvalp med dig, bør den være i et trygt område, som i et hundebur. Buret skal være stort nok til, at din hvalp kan stå op og vende sig rundt, også når den bliver fuldvoksen. 

En god måde at introducere din hvalp til et bur på, er ved at lege en leg, hvor du lærer den at gå ind i buret på kommando. Ved fodertid kan du tage en håndfuld af dens yndlings tørfoder og tage din hvalp over til buret. Med en smule opmuntring kan du kaste lidt tørfoder ind i buret. Når din hvalp løber ind i buret efter foderet, skal du sige ”gå ind i buret”. Når din hvalp har spist sin belønning, vil den løbe ud af buret igen for at lege videre. 

Gentag øvelsen 15 til 20 gange for hver session. Med tiden skal du bevæge dig længere og længere væk fra buret, før du smider foderet. Til sidst bør du kunne sige ”gå ind i buret”, samtidig med du svinger armen i retning af buret uden tørfoder, hvorefter din hvalp vil gå ind i buret på kommando.

Hvis muligt skal du have buret i det område, hvor din familie bruger mest tid. Dette giver din hvalp mulighed for at opsøge buret alene. Du kan opmuntre din hvalp til at udforske buret, ved at placere godbidder eller legetøj i buret. 

Du skal være forsigtig med, hvor længe din hvalp opholder sig i buret. Den kan være i buret hele natten og op til 4 timer i løbet af dagen. Hvis du er væk fra hjemmet i længere tid, skal din hvalp have et større rum, indtil den kan kontrollere sin blære og afføring.

I perioder hvor hvalpen skal være i buret i længere tid, kan du bruge et lille hvalpe-sikret rum eller en kravlegård med aviser på gulvet. Et bur er alt for lille til at opholde sig i længere tid i.

Hvis din hvalp piver eller gør, mens den er spærret inde, skal du ignorere den. Hvis du slipper din hvalp fri igen eller giver den opmærksomhed, vil den blot gentage adfærden. 

Du er nødt til at få din hvalp til at stoppe med at gø, før du lukker den ud af buret. Du kan prøve at bruge en fløjte eller lave en uventet lyd. Dette gør din hvalp stille, imens den forsøger at tyde lyden. Derefter kan du hurtigt slippe din hvalp fri, mens den er stille. 

Det vigtigste er dog, at buret er et sikkert og trygt sted for din hvalp. Du skal derfor ikke skælde den ud eller presse den hårdhændet ind i buret.

 

Relaterede Artikler

 • Adfærdstræning til din hvalp

  Selv om din nye hvalp uden tvivl er utrolig sød og kær, er den ikke født med en god opførsel.
 • Hvordan stopper jeg min hunds gøen?

  At kontrollere støjniveauet af din hunds gøen er en vigtig del af det at være en ansvarlig hundeejer.
 • Hund og ny baby

  Dogs running Med de rigtige forberedelser bør det ikke skabe problemer at lade en hund og en baby være sammen.
 • Tidlig opdragelse  

  Alle vil gerne have en hvalp, som er velopdragen, glad og omgængelig, men du får kun det, du selv giver. Derfor er det så vigtigt at begynde træningen tidligt.