Lær hvilke hunderacer, der er bedst til børn

Published by
min read

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Børn og hunde passer perfekt sammen Hunde er ikke blot kilder til kærlighed og venskab for børn, men en hund kan også lære dit barn ansvar og medfølelse. Nogle hunde er dog bedre egnet til børn end andre. Her er en indføring i de bedste hunderacer til børn til dig, der er klar til at introducere et nyt firbenet familiemedlem, men ikke er sikker på, hvilken type hund du skal anskaffe dig.

Hvad gør en hund godt egnet til børn?

Family with two small children and brown dog running on the beach.De bedste hunderacer til børn er generelt dem, der er afslappede og tålmodige nok til at håndtere et barns høje energiniveau og voldsomhed, robuste nok til at kunne klare hårdhændet håndtering og leg, og som har blide og kærlige personligheder. Din familie kan have yderligere krav at forholde sig til. Beslutningen om, hvilken hunderace der passer til din familie, afhænger af nogle få vigtige faktorer:

 • Energiniveau: Ligesom mennesker har hunde forskellige energiniveauer. Den hund, du vælger, skal matche din families energiniveau. Hvis din families livsstil er meget stillesiddende eller for travl til at afsætte tid til lange gåture eller masser af leg, skal du kigge efter en race, der ikke kræver meget motion eller aktivitet. Hvis din familie er aktiv og godt kan lide aktiviteter som gåture eller vandreture, skal du vælge en hund, der er i stand til at følge med.

 • Størrelse: Størrelsen af hunden afhænger i høj grad af dine børns alder. Små børn er eksempelvis ofte ikke et godt match for små hunde, såsom Chihuahuas, som let kan komme til skade, hvis de håndteres hårdhændet eller bliver tabt. Ældre børn kan derimod være fint i stand til at håndtere en lille hund med den nænsomhed, de har brug for. Store racer, der har tendens til at være vilde eller hyperaktive, er sandsynligvis et dårligt match for små børn, men nogle store racer, som f.eks. Newfoundlands, er blide giganter, der ofte er meget tålmodige og kærlige med små børn.

 • Temperament: Kig efter en hund med en blid, afslappet personlighed. Hunde, der generelt er rolige, glade og velvilligt indstillede uden at være overspændte, stædige eller aggressive, kommer ofte godt overens med børn i alle aldre. Intelligente hunde, der er lette at træne, vil ofte også være bedre til at lære husstandens regler og tilpasse sig resten af familien.

 • Alder: Alderen på den hund, du leder efter, kan også have betydning for, hvor godt den kommer ud af det med dine børn. Små hvalpe er også i færd med at udforske verden - ligesom dine børn. Så mens du har brug for at hellige dine børn din opmærksomhed for at hjælpe dem med at vokse og blive større, har hvalpe også brug for store mængder opmærksomhed for at udvikle sig. Hvis du hellere vil starte med en velopdragen hund, der er vant til menneskelig interaktion og allerede har lært de grundlæggende lydighedskommandoer, så søg hos dine lokale dyreinternater efter en ældre hund, der opfylder din families behov.

Sådan finder du den rigtige hund

Et godt sted at starte din søgning er Hill's race oversigt, hvor du kan læse om forskellige racers egenskaber og karaktertræk. Du behøver ikke nødvendigvis bruge tusindvis af kroner på en fuldblodsrace. Hunde af næsten enhver race kan ofte findes hos dyreinternater. Antag ikke, at der er noget galt med den, hvis en hund er blevet efterladt på et internat. Mange hvalpe overgives til internater af grunde, der absolut ikke har noget at gøre med hundens opførsel.

Selvom du måske har sat næsen op efter en bestemt race, bør du være åben for gadekryds. Mens racerene hunde kan have stærke personlighedstræk, har blandede racer ofte et mere medgørligt og forudsigeligt temperament, der kombinerer de bedste træk fra deres racesammensætning. Blandede racer er ofte også mere hårdføre og mindre tilbøjelige til at udvikle racespecifikke sundhedsproblemer. Det er altid en god ide at arrangere et møde mellem dine børn og en bestemt hund for at sikre, at det nye familiemedlem opfylder dine forventninger og er et god match til dine børns personligheder. Det hjælper at stille en masse spørgsmål om enhver hund, du overvejer at adoptere. Sørg for at stille dig selv disse spørgsmål, før du adopterer:

 1. Kommer denne hund godt ud af det med alle i huset? Nogle hunde er bange for mænd eller børn, mens nogle bare bruger lidt tid på at vænne sig til deres nye omgivelser.

 2. Kommer alle familiemedlemmer godt ud af det med hunden? I lighed med det forrige spørgsmål, men det er også vigtigt, at du og dine børn føler sig godt tilpas omkring den nye hund. Nogle gange kan børn være bange for hunde og bruge lidt tid på at vænne sig til dem. Det er dog stadig noget, du bør overveje, når du adopterer.

 3. Passer hundens energiniveau til din families?

 4. Hvilken type pleje og vedligehold har hunden brug for? Har hundens pels brug for meget børstning, eller er der tale om en ældre hund med kendte sundhedsmæssige problemer, der kræver mange ture til dyrlægen?

 5. Vil hunden kunne enes med dine andre kæledyr?

Bedste hunderacer til børn

Boy with blue vest and rain boots walks beagle through puddle.Baseret på de træk, der er nævnt ovenfor, oplister American Kennel Club disse ni racer (i ingen særlig rækkefølge) som de bedste hunderacer til børn:

 • Bulldog

 • Beagle

 • Newfoundland

 • Golden retriever

 • Labrador retriever

 • Soft-coated Wheaten terrier

 • Bull terrier
 • Boxer

Andre racer, der, ifølge PetMD, er gode til børn, er puddel, irsk setter, collie og Vizsla.

Selvom energiniveauerne er forskellige fra race til race, er hunde af disse racer ofte venlige, rolige, afslappede, intelligente og relativt lette at træne. Alle disse mellemstore/store hunde er robuste og burde være i stand til at lege godt med børn uden at komme til skade.

Børn og hunde kan danne særlige bånd og hjælpe dit barn med at udvikle sig til en voksen, der er ansvarlig og medfølende. Det hele starter med, at du finder den bedste hund til din familie. Du finder det bedste match ved at undersøge grundigt, stille de rigtige spørgsmål og ikke bare stille dig tilfreds med den mest nuttede eller lettest tilgængelige hund - hvis du gør dette, vil din familie være godt på vej til at blive en glad, tryg og harmonisk hundefamilie.

Forfatterbiografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus er en kæledyrsforælder, kæledyrsblogger og skønlitterær forfatter fra Tulsa, Oklahoma, hvor hun til dagligt skriver under kyndigt tilsyn af et mindre kuld pelsbabyer

Relaterede artikler

Relaterede produkter

 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Perfect Weight Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p>SciencePlan™ Perfect Weight har en unik blanding af ingredienser og et lavt fedtindhold. Sammensat til at hjælpe din hund med at opnå en sund vægt med forventningen om et længere liv. </p>