Kan hunde spise quinoa? (og er det sikkert?) | Hill's Pet

Udgivet af
minutters læsetid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Quinoa er et frøet, der kommer fra en plante, som har været spist af mennesker i tusindvis af år. Dets popularitet er steget på det seneste, da det er glutenfrit og giver en lang række næringsstoffer. Mennesker spiser det ofte som et alternativ til ris og andre kornsorter. Men er quinoa sikkert for hunde? Læs videre for at se de potentielle fordele ved at fodre hunde med quinoa – og de potentielle ulemper.

Kan hunde spise quinoa?

Sort hund med tungen ude slikker sig om munden.
Quinoa er i dag en ingrediens, der bruges i mange slags hundefoder. Det bruges ofte som erstatning for korn som hvede, majs og ris. Ud over at være en kilde til vigtige kulhydrater, fibre og essentielle aminosyrer og fedtsyrer indeholder quinoa også en række vitaminer og mineraler. Disse er:

 • Jern
 • Calcium
 • Kobber
 • Zink
 • Fosfor
 • Kalium
 • Magnesium
 • Mangan
 • E-vitamin
 • B-vitaminer

De vigtige næringsstoffer i quinoa bidrager til en sund og skinnende pels, sunde tænder og negle og stærke knogler. Næringsstofferne i quinoa (og andre kornsorter og frø) hjælper med at understøtte stofskiftet, blodsukkerniveauet og hjernen, og de kan være gode energikilder i daglige aktiviteter.

Er quinoa sikkert for hunde?

Quinoa er dækket af et naturligt forekommende kemisk stof kaldet saponin, der beskytter den mod insekter, mens den vokser. Dette kemikalie er kendt for at forårsage vævsskader hos både mennesker og hunde, ifølge Merck Veterinary Manual. Når du fodrer din hund med et afbalanceret foder, anbefales det ikke at tilføje yderligere ingredienser, herunder quinoa, da det vil tilføje ekstra kalorier og forstyrre balancen af næringsstofferne i måltidet. Dette kan føre til sundhedsproblemer med tiden.

Nogle hunde får problemer med fordøjelsen, når de spiser planter, der ikke er blevet kogt ordentligt. Hvis du dem med quinoa, kan det give maveproblemer og opkast, diarré eller forstoppelse. Oxalaterne i planter kan også forårsage betændelse hos hunde, hvilket kan forværre smerterne hos hunde med gigt. Du skal også huske på, at quinoa ofte er tilberedt med andre ingredienser som salt, løg, bønner, kød og krydderier, som kan være skadelige for din hunds sundhed. Derfor er det aldrig en god idé at fodre din hund med quinoa, der er tilberedt til mennesker – ikke engang en lille smagsprøve fra din tallerken.

Fodring af din hund med quinoa

Inden du fodrer din hund med noget som helst, er det altid bedst at kontakte dyrlægen. Men kan hunde overhovedet spise quinoa? Ja, når den er korrekt tilberedt i en fordøjelig form og i de rigtige mængder som en del af et komplet og afbalanceret måltid, så må du godt give din hund quinoa. Generelt er det dog altid bedst at undgå alle risici og ikke give din hund mad fra bordet.

Forfatterbiografi

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus

Jean Marie Bauhaus er en kæledyrsinteresseret, freelance- og romanforfatter. Hun bor i øjeblikket i Ozarks med sin mand og deres flok af firbenede familiemedlemmer. Hun nyder at se på en lang række vilde dyr i sin baghave, mens hun drikker sin morgenkaffe.

Relaterede artikler

 • Types of Dog Food For Each Life Stage

  No single food is appropriate for all lifestages of your pet. This article teaches owners about the changing nutritional needs of their pets from puppy and kitten to adult and mature adult.
 • Hvornår bliver min hvalp en voksen hund?

  Er din hundehvalp ved at blive voksen? Det kan være svært at vide. Hvis du har haft din hund siden den var hvalp, kan du sikkert huske de mange forandringer den har været igennem: Den har skiftet tænder, den har lært at lege ’hent pinden’, den er blevet renlig og den har lært at socialisere.
 • En 3-trins guide til et succesfuldt foderskift

  It is important that your dog switch dog food gradually from his current dog food to avoid digestive upset or tummy trouble.
 • Fodring af din hvalp

  De første dage skal du fodre hvalpen med det foder, den har fået hos opdrætteren.

Relaterede produkter

 • Hill's Hypoallergenic Hundegodbidder

  Hudsensitivitet, Fodersensitivitet, Miljøsensitivitet, Fordøjelsespleje
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hundefoder med kylling

  <p>Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Advanced Fitness™ Large Breed with Chicken er sammensat til optimal led- og muskelopbygning hos hunde af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter, glukosamin og chondroitin fra naturlige kilder.
 • HILL'S SCIENCE PLAN Small & Mini Adult hundefoder med kylling

  <p> </p><p><span class='nowrap'>Science Plan™</span> Canine Adult Small & Miniature er sammensat til at støtte en sund mund, sund hud og sund fordøjelse hos hunde af små racer. Med høje niveauer af klinisk dokumenterede antioxidanter og naturlige ingredienser, med tilsat vitaminer og mineraler.</p><p> </p><p><strong></strong> </p><p> </p>
 • HILL'S SCIENCE PLAN Large Breed hvalpefoder med kylling

  Hill's™ <span class='nowrap'>Science Plan™</span> Puppy Healthy Development™ Large Breed Chicken er sammensat til at styrke en sund knoglevækst hos hvalpe af store racer. Med klinisk dokumenterede antioxydanter og optimalt mineralindhold.