Hvordan og hvornår du skal fodre din hvalp

Udgivet af
minutter Læsetid

Hvordan og hvornår du skal fodre din hvalp

Det er vigtigt at fodre din hvalp med den rigtige mængde med de rigtige intervaller, men dette kan være svært, da fodringsbehov varierer fra den ene hvalp til den anden. Fodringsvejledninger på foderposen eller dåsen er kun et startpunkt. Det er meget vigtigt at din hvalp s helbred bliver regelmæssigt overvåget, og at fodringsmængden bliver afmålt. For at holde din hvalp sund, anbefaler Hill's følgende simple skridt i hvalpens cyklus:

  • Vej din hund
  • Giv din hund det foder, der er anbefalet i vejledningen eller af din dyrlæge
  • Evaluer din hvalps fysiske tilstand ved at bruge dit eget målingsdiagram. Bare indfør datoen og dit kæledyrs vægt, og så vil du kunne se om din hvalp er normalvægtig
  • Afmål fodringsmængden i forhold til din hvalps vækst

Hvalpe af store hunderacer, der vejer mere end 25 kg som voksen, har meget specifikke ernæringsbehov for at sikre en god udvikling af knogler og led.

Ændring af foder

Hvis du ændrer din hvalps foder til Hill's Science Plan Canine Adult, anbefales det at du introducer det gradvist over en 7-dags periode. Det er en god ide, at blande din hvalps gamle foder, med øgede mængder af det nye foder, indtil kun Science Plan bliver fodret. Derefter kan han nyde smagen og fordelene ved den gode ernæring forsynet af Science Plan Canine Adult.

Dig og din dyrlæge

Din dyrlæge er din bedste kilde til information omkring din hvalps helbred og velvære. Spørg regelmæssigt din dyrlæge om din hvalps vækst, da det at opnå og bevare dit kæledyrs idealvægt ikke kun formindsker sundhedsrisici, men også kan føre til at din hvalp lever et mere energisk, langt og sundt liv. Spørg din dyrlæge hvilken af disse tre fodermetoder der vil være den bedste for din hvalp:

Frit valg:

Foder er tilgængeligt for din hvalp hele tiden

Tidsbegrænset fodring:

Foder er tilgængeligt for din hvalp i en begrænset periode.

Måltidsfodring:

En afmålt mængde mad er tilgængelig for din hvalp ved specifikke tidspunkter hver dag.

Vand

Din hvalp skal have en tilstrækkelig mængde af frisk vand hele tiden. Hvis den ikke får vand i løbet af et vist tidsrum, vil det skade hvalpens helbred.

Godbidder

Selv om det er fristende at give din hund resterne fra bordet, forsyner disse ikke din hvalp med den rigtige balance af næringsstoffer. Hvis du er for generøs, kan det at give din hvalp for mange godbidder føre til forøget vægt eller ernæringsubalance.

Det næste skridt

Når din hund fylder et år og bliver moden, vil ernæringsbehovet være anderledes. Din hund bør da få voksenfoder, der indeholder specifikke vitaminer og mineraler i en mængde, der passer til alderen. Hill's Science Plan kan forsyne din hund med netop dette. De forskellige produkter henvendt til de forskellige faser i hundens liv er nemlig lavet til at holde din hund i den bedste form igennem hele livet, uanset race.

Relaterede Artikler