Børstning af din kat

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Katte er ekstremt renlige dyr, men selv den mest sarte kat kan have brug for lidt hjælp til den daglige pleje, især hvis den har lang pels. At børste din kat er også en rigtig god måde til at styrke jeres forhold. Det er en god idé at vænne din kat til at blive børstet og kæmmet fra en tidlig alder. Dette vil forhindre irriterende knuder og fjerne døde hår. Hvis du gør det regelmæssigt, vil du ikke kun holde din kats pels ren og sund, det vil også forhindre, at der dannes knuder i pelsen. Børstning er en fortrinlig måde at knytte bånd til din kat, og det vil også give dig en chance for at tjekke efter eventuelle urenheder, så som lopper.

Grooming your cat

Hvor ofte?

Hvis din kat er langhåret, bør du kæmme den én gang om dagen eller mindst et par gange om ugen. Korthårede katte behøver kun børstning én gang om ugen. Hvad du skal bruge? Der findes specielle kamme og børster til langhårede katte, men du skal bare sørge for at bruge en god børste og kam. Hvis din kat er korthåret, er det eneste du har brug for en gummi "strigle".

Børstning 
Hvis din kats pels ikke er for filtret, kan du blot børste den godt. Dette bør ikke tage længere end 5 til 15 minutter. De fleste katte elsker at blive børstet, men hvis din kat ikke virker villig, så lad den gå, og prøv igen senere. Pelsen på langhårede katte bliver nogle gang filtret. Hvis du bemærker sammenfiltrede knuder af hår i din kats pels, bør du afsætte tid til at børste den grundigt og omhyggeligt. Hvis du holder fast i pelsen lige under knuden, vil det forhindre, at du hiver i pelsen. Hvis din kats pels er meget uregerlig, bør du overveje at få den børstet hos en professionel.

Tid til bad 
Korthårede katte behøver ikke at blive badet, medmindre de er meget beskidte eller har allergi. For langhårede arter vil et bad i ny og næ hjælpe med at holde pelsen i god stand og hjælpe mod opbygning af skidt. Din dyrlæge vil med glæde hjælpe med råd om, hvordan du skal bade din kat og kan anbefale en speciel katteshampoo.

Vær forberedt 
De fleste katte bryder sig ikke om at blive våde, men hvis du har en shampoo og et håndklæde ved hånden, vil badetiden blive hurtigere og nemmere. For at gøre det endnu lettere, kan du spørge om hjælp - så kan den ene holde katten, mens den anden vasker den. Børst først og fremmest din kats pels grundigt igennem for at komme af med knuder. Dette vil forhindre dem i at krympe og blive hårde i vandet. Hvis du vasker din kat i badekarret, lad da vandet løbe før du lukker din kat ind. Jo mindre larm og bevægelse der er under badet, jo bedre. Fyld badet så vandstanden når til din kats mave. Mærk på vandet for at sikre, at det ikke er for varmt. Du behøver ikke at bruge et badekar - et par skåle er lige så godt. Du kan bruge én til sæbevandet og én til at skylde af.

Vådt, vådt, vådt 
Når badet er klart, bær din kat ud på badeværelset, og luk døren. Man vil jo ikke have en indsæbet kat til at løbe rundt i huset! Du kan putte vatrondeller i katens ører for at holde vandet ude. Løft den lige så forsigtigt ned i vandet, og sørg for at berolige den, og vær i konstant fysisk kontakt. Gør forsigtigt pelsen våd med en kop eller en våd klud, men hæld ikke vandet direkte over kattens hoved og prøv heller ikke at dykke dens hoved ned under vandet. Når du først begynder at vaske din kat, kan det godt være, at den vil protestere ved at hyle. Det skal du ikke tage dig af, det er helt normalt, og din kat har det fint, den er bare lidt irriteret. Sæb din kat forsigtigt ind i shampoo, og vær især forsigtig omkring ansigtet, ørerne og øjnene. Når du er færdig med at sæbe den ind, skal du skylle pelsen grundigt efter, da rester kan irritere dens hud. Hvis du bruger et aftagelig brusehoved til at skylle katten, skal du holde den tæt på dens krop for at reducere larm og sprøjt.

Varmt omsvøb 
Pak din kat ind i et håndklæde, så snart du tager den op af vandet, og dup forsigtigt pelsen tør. Hvis din kat har langt hår, er det især vigtigt at være forsigtig med at undgå knuder og filtreringer. Du vil ikke få den helt tør med et håndklæde, så sørg for at den bliver indenfor, indtil den er helt tør. Brug aldrig en hårtørrer, da den varme luft kan brænde din kats hud.

Trimning af kløer 
Katte kradser for at holde deres kløer skarpe, men du bør også hjælpe lidt til. Sørg for at få din kat vænnet til det, mens den er ung, da det gør det nemmere på længere sigt. Bed din dyrlæge om at vise den korrekte teknik og hvilken saks, der er bedst at bruge.se.

Relaterede Artikler