Fodring af en kattekilling

Published by
Læse tid

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Find foder der passer til din hund eller kats specifikke behov

Fodring af din killing: noget at tænke på

Kitten Image

Når du kommer hjem med din nye killing, er det umiddelbart bedst at blive ved at fodre den med det foder, den har været vant til. Dog er alt killingefoder er ikke ens - noget har ingredienser af langt bedre kvalitet end andet. Derfor kan det være en god idé at ændre killingens foder til et foder, som dyrlægen anbefaler. Dette bør du gøre over en periode på fem-syv dage, og dyrlægen kan rådgive dig om det. Bland det nye foder i det sædvanlige foder og øg gradvis mængden af det nye foder, til det er det eneste, du giver.

Killingens mave er meget lille, så i starten har den brug for små, men hyppige måltider. Det betyder, at du skal hælde frisk foder op i en ren skål op til fire gange om dagen, til killingen er 6 måneder gammel.

 

Vær omhyggelig med at vælge

Et fuldfoder til killinger giver den alle de vitaminer og mineraler, den har behov for i en form, som er nem at servere, enten som tørfoder eller i dåser eller portionsposer. Hvis du er i tvivl om, hvad du skal købe, kan dyrlægen rådgive dig om, hvad der er det bedste for killingen. Men uanset hvilket foder du vælger, skal du følge fodringsvejledningen på emballagen og passe på ikke at overfodre killingen.

 

Tørstige killinger

Tro det eller ej, men killinger har ikke brug for mælk. Nogle katte kan faktisk få diarré af komælk. Så hvis du vil give killingen mælk, skal du købe speciel kattemælk. Men sørg for, at killingen altid har adgang til en skål med friskt, rent vand. Hvis du har mistanke om, at den ikke drikker nok, hvis den for eksempel kan smage kemikalier i vandet, kan du give den vand uden brus fra flaske. Nogle katte foretrækker at drikke af rindende vand, som fontæner eller dryppende vandhaner, og man kan købe fontæner, som er specielt designet til katte. Husk, at hvis killingen får tørfoder, er det vigtigt, at den har adgang til rigeligt vand.

 

Tag det roligt, det er normalt at kaste op

Hvis killingen har et mindre fordøjelsesproblem eller skal af med en hårbolle, fremtvinger den en opkastning ved at spise græs. Det er helt naturligt og ikke noget at være bekymret over. Men hvis opkastningerne bliver ved, og du bemærker andre symptomer, skal du tale med dyrlægen.

Relaterede Artikler